Да ли сматрате да Истра заслужује аутономију у склопу Хрватске?

Nisu ni tito ni kardelj bili srbi 1974 kada su srusilo ustav koji nije dopustao deljivost i doneli novi seceseionistički (ni taj nije dopustao otcepljenje ako sve republike se ne slože član 5. ali su to mimoisli)

NO AJDE TO NO ŠTO SU U TOM NOVOM USTAVU SAMO NA SRBIJU DELOVALI DESTRUKTIVNO!!! gle cuda...

- Novi ustav je Beogradu oduzeo nadležnost nad prištinom i novim sadom U VLASTI SUDSTVU POLICIJI

- POKRAJINE SU DOBILE PRAVO GLASA KO OSTALE REPUBLIKE (praktično drzave u drzavi)

- POKRAJINE SZ DOBILI PRAVO VETA NA SVAKU ODLUKU SRBIJE KOJA IM SE NE SVIDJA


Dakle jasno i zasto... Potom šiptari lrecu sa pritiscima na srbe pogotovo početkom osamdesetih se srbi lrecu sve vise iseljavati..
A vlast Siptarska na celu sa azemom vlasijem ih ne štiti i toleriše Šiptare...

Kad srbi nisu mogli vise idrzat digo se se i vrati se ustav pre 74 i beograd je vratio nadležnost nad pristinom KAKO I MORA!


E onda hrvati u glas vikase: srbi ruse ustav...

Ko ga je rusio 74 nanu li im lažljivu!Paula nemoj se pravis naivna mlada. Ako se ne razumes a ti onda cuti.

O nisu mogli kroje pitanje srbiji i pokrajine odvajaju od srbije a u hr niko to ne sme jel...

Drugo ako si imalo upucen 1918 su Srbi iz Vojvodine po padu austrougarske logicno odlučili posto vise nema austrougarske da nema potrebe ni za autonomijom srba u sklopu austrougarske koju su izborili. I resili se 1918 pripojiti MATICI SRBIJI...

DAKLE OD 1918 NEMA AUTONOMIJE VOJVODINE jer nema potrebe.

Tito je to vratio 45te, nametnuo opet i popis se na volju srba iz Vojvodine 1918...Dakle Nesrbi su mogli da mesetate ovde iboelucuju ko da im to đedovina a za nesto u hr niko ne sme pitati...


More.....
pa ne sporim sve to što pišeš. Samim tim što su drugi vladali iz bgda moglo im se. Moglo se i Mesiću da podigne vojsku na demonstrante u bgdu 91. Ali sad je drugo, nismo ista država.
 
pa ne sporim sve to što pišeš. Samim tim što su drugi vladali iz bgda moglo im se. Moglo se i Mesiću da podigne vojsku na demonstrante u bgdu 91. Ali sad je drugo, nismo ista država.
Sta pričas to?


Moglo se beogradu da vlada pristinom i ns?

Pa šta je tu čudno?????

Paula, molim te preskoči
 
Па осим Италијана и многи Хрвати траже аутономију, као што бисмо и ми у Београду требало да тражимо аутономију, а не да нам Вучић краде мостове, канализацију, путеве, метро и комплетну инфраструктуру и да гради неке вукојебине по централној и јужној Србији, где скоро па и нема људи.
Буџет Београда је већи од буџета Војводине.
 
ауторска тема

Истра позната по бројним етичким заједницама, језична шароликост , специфична култура, менталитет ...


С друге стране планине Учка живи заједница од 200.000 људи која се заиста по много чему разликује од доброг дела Хрватске, па и по успешном искориштавању својих туристичких и других потенцијала и ресурса те одлучношћу да од Истре направи бренд.

По много чему су у томе успели. Било је зазивање аутономије након референдума у талијанским регијама Венето и Ломбардија те догађаја у Каталонији, а сваки пут у остатку Хрватске, посебно службеном Загребу, изазива и страховања да је крајњи циљ одцепљење те регије под историјски јаким утицајем Италије.Шта мислите о томе ?

Јасно је да су Истрани апсолутно другачији у погледу национализма наспрам остатка хрватске , да код њих нема шовинизма нити глорофиковања усташа....

Ma koj' *****, bre, pričaju o nekoj Istri i autonomiji! Ko ih šiša?! Pa nisu oni jedini koji su drugačiji! Ima svuda takvih! A šta mislim o tome? Pa mislim da je to obična glupost! Ima svako pravo da se razlikuje, ali autonomija, to je već druga priča! Ko bi ih sluš'o kako seru o nekim separatizmima kad imaju pametnija posla da rade!
 
Nijesu bili na granici carstva, vec u sred Carstva na Kosovës 😌
Tu su i odrzavali njihovo carstvo. Žalosno je kolko si sirot u mozak da znas čemu služi vazalna vojska.

Nisu sigurno turci iz turske svuše đe su i ski kolonije 500 godina slali ljude da sve pokrene zemlje pokriju i odrze to 500 god.

Već je tu bilo vazalne vojske, recimo albanci doseljavani na Kosovo.

Potom 200 000 otetih dečaka majkama SRPSKIM DANAK U KRVI... Kolko od tih poturcenih islamizovsnih dečaka janičara dobije potom djece naslednika? troje četvoro petoro? Pa od njih njihovih naslednika?

Tako se odrzavala porobljena zemlja...ne granice no čitava okupirana teritorija pa nijesu turci bili samo na granicama...
Tako danas imas 2 mil poturica, i potomke vazalnih Albanaca Šiptara koji su tu dovedeni pprobčjavanjem od osmanlijskog krvoloka i okupatora...

Greška Srba je što 1911 kad du oterali turčina nijesu proterali i njihovu VAZALNU VOJSKU koje su tu naseljavali...

To su činjenice koje ne mogu da se pogaze.
 
Poslednja izmena:

Back
Top