Da li si spreman da ubiješ?

• Začetnik teme Začetnik teme dess
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam šta proverava čikica sa početka priče, al ja bih njega pitala, kad kaže da ima moć, a možda je i sam Bog, što on nije zaustavio belosvetsko i parkovsko ubijanje, nego to očekuje od mene, običnog smrtnika? I produžila dalje, naravno...

Vi bi svi da pričate sa čikicom, umjesto da preuzmete stvar u svoje ruke :) Jedini čovjek sa ukusom i mirisom ovde je OrangeC.

Ne bih. Akt tog ubistva bi mi bio proklestvo, uzasavajuca slika koja bi me progonila u zivotu i smrti.

Pre bih pristao da budem zrtvovan i spaljen na lomaci nego da prihvatim to prokletstvo.

Iako bih pomogao drugima, moja svest nikada to ne bih uspela da vidi i nikad ne bih mogao njihovu srecu da vidim i da se osecam zasluznim za to. Bio bih progonjen zauvek.

Akt nesebicnosti u kome gubis sebe je budalastina, po meni.

Ја би убио тог дедицу, зато што ме ставља у такву ситуацију, ако може да спречи сва убиства онда му сигурно не треба моје убиство да би спречио остала.

Vi bi svi da pričate sa čikicom, umjesto da preuzmete stvar u svoje ruke :) Jedini čovjek sa ukusom i mirisom ovde je OrangeC.

Unapred se izvinjavam što ću upotrebiti vulgarno objašnjenje.....Pre sam spremna da preuzmem neku drugu stvar u svoje ruke umesto izigravanja Boga na zemlji.

Nisi me razumeo. Ovim pitanjem ne bih nastavljala bilo kakvu dalju priču sa čikicom, ma ko on bio. Moje pitanje bi bilo zapravo upućeno radi završetka svake dalje priče na tu temu. Čak me ne zanima ni njegov odgovor.. Znam da nisam stvorena da odlučujem ko će živeti i zbog čega; ima ko o tome da misli umesto mene.
Kao što sve na ovom svetu ima razlog svog postojanja, i kamen i trava, tako sam i ja svoju ulogu u ovom životu shvatila-moje je da volim, razumem i praštam. Da l neko misli da imam ukus i miris, isto me ne zanima.Takva sam, kakva sam.

Inače, mislim da je čikica ovim pitanjem samo hteo da proveri ko bi se bez razmišljanja latio uloge Boga. Zapravo, koliko ima lakovernih ljudi.

pozdrav:)

Unapred se izvinjavam što ću upotrebiti vulgarno objašnjenje.....Pre sam spremna da preuzmem neku drugu stvar u svoje ruke umesto izigravanja Boga na zemlji.

Inače, mislim da je čikica ovim pitanjem samo hteo da proveri ko bi se bez razmišljanja latio uloge Boga. Zapravo, koliko ima lakovernih ljudi.

pozdrav:)

Ti si takodje pametna :)

Pozdrav veliki, naravno ;)

ne, primer ti je sjajan...veruj da se ja ne bi setio ovog filma i stvarno ga treba videti makar zbog poruke

Meni se dopala ubacena dimenzija.. recimo tri vrata, i ljudi koji se pojavljuju sa porukama, bas neocekivano obzirom kako je predstavljena sama podloga i tempo filma.. njihov zivot sasvim, ne bih rekla bljutav ali uobicajen, ljudi iz pregradja. Dobar je. Necemo da odamo kraj.

Meni se dopala ubacena dimenzija.. recimo tri vrata, i ljudi koji se pojavljuju sa porukama, bas neocekivano obzirom kako je predstavljena sama podloga i tempo filma.. njihov zivot sasvim, ne bih rekla bljutav ali uobicajen, ljudi iz pregradja. Dobar je. Necemo da odamo kraj.

ovo sa troja vrata me je uvek podsetilo na jedan psiho eksperiment kada zeni pricas zamisljenu naraciju kroz koju ce da se okrene svojoj podsvesti nesto u fazonu da je napravila nesto jako gresno i da je gomila juri ulicom gde ona zalazi u mracni sokak i ulazi u neku zgradu gde pipajuci po mraku iznenanada postaje svesna troje vrata ispred sebe koja se otvaraju i u svakima od njih vidi nesto drugo....buka spolja je prisljava da bira odluku na koja ce vrata.... jako zanimljiv test ali za njega osoba mora da ima kompletno poverenje u onoga ko je sa njom, da bude na istom nivou svesti tog trenutka i da bude na neki nacin dobar medijum znaci podlozna upijanju price koju slusa naravno u potpunom mraku....

Takvih cikica je vec pun svet, i prilicno su na svakom cosku....................jedni govore direktno kao on da se neko treba ubiti da bi se recimo spasile kamenovane zene u Afganistanu, drugi to rade indirektno i malo drugacije, kao nasa vlast recimo, koja zrtvuje svoje najbolje ljude saljuci ih u Hag, i tako obecava spassenje Srbije i srpskog naroda..................poenta- ispiranje mozga;)

Dakle, prilazi vam jedan prijatan, stariji gospodin, i predlaže sljedeće: "ok, stvar stoji ovako-ukoliko ubiješ neku od ovih osoba koje se šeću ovim parkom, prestaće sva ubistva koja se inače dešavaju na svijetu. Ja imam moć koja je dovoljna da isprati ovaj moj prijedlog. Možda sam i Bog, ali to sad nije važno. Ono što, pak, jeste važno zapravo je činjenica da ti u roku od dva minuta možeš da zaustaviš zauvijek mnoga zla na svijetu".

Stojiš i gledaš ga belo. Koliko god je cijela situacija nadrealna, shvataš da je on u stvari rekao istinu. On može da ispuni svoje obećanje. Glupo je to što ti nikako nisi tražio takvu privilegiju da riješavaš ovozemaljske probleme. Zašto ti se ovaj čikica uopšte nakačio? Kreten.

Ali, kroz glavu ti prolaze misli. Prokletstvo. Vidiš svu tu nevinu djecu koja ginu zbog nekih kretena svaki dan. Vidiš uplakane majke. Vidiš lice mlade žene čiji je suprug poginuo od hica pijanog komšije. Vidiš mnoge stvari. I pitaš se imaš li pravo da to zlo ne zaustaviš. Što je najgore, vidiš i svoju ljubav. Vidiš svoje najbliže. Vidiš da im se neko približava, sa nožem u drhtavoj ruci. Vidiš krv, vidiš nepomična tjelesa. Hladan znoj te obliva...

Gledaš, u parku je mnogo ljudi. Ima i nekoliko potpuno bezveznih. Moroni koje i lično poznaš. Ljudi pokvareni, lažovi, amoralni. Znaš da oni nikom ne bi nedostajali. Znaš da ne zaslužuju da žive. Znaš i da ti nisi Raskoljnikov, i da tu nema zločina, jer činiš najveću stvar za ljude. Spasavaš živote. Ko je to još učinio, u tako vanredno sjajnim razmjerama?

Ubij nekog od njih. Ubij odmah. Niko te neće primjetiti. Niko više nikoga ne primjećuje. Ubij. Ubij. Ubij.

Jel čikica neka metafora za glasove u glavi?
Ako nije, ne bi zinat.

Verovatno, ako je neko koga volim ugrožen.
Možda čak i najsurovije, ako je oko za oko... za dete bi ga recimo kidala zubima, lagano.

Dakle, prilazi vam jedan prijatan, stariji gospodin, i predlaže sljedeće: "ok, stvar stoji ovako-ukoliko ubiješ neku od ovih osoba koje se šeću ovim parkom, prestaće sva ubistva koja se inače dešavaju na svijetu. Ja imam moć koja je dovoljna da isprati ovaj moj prijedlog. Možda sam i Bog, ali to sad nije važno. Ono što, pak, jeste važno zapravo je činjenica da ti u roku od dva minuta možeš da zaustaviš zauvijek mnoga zla na svijetu".

Stojiš i gledaš ga belo. Koliko god je cijela situacija nadrealna, shvataš da je on u stvari rekao istinu. On može da ispuni svoje obećanje. Glupo je to što ti nikako nisi tražio takvu privilegiju da riješavaš ovozemaljske probleme. Zašto ti se ovaj čikica uopšte nakačio? Kreten.

Ali, kroz glavu ti prolaze misli. Prokletstvo. Vidiš svu tu nevinu djecu koja ginu zbog nekih kretena svaki dan. Vidiš uplakane majke. Vidiš lice mlade žene čiji je suprug poginuo od hica pijanog komšije. Vidiš mnoge stvari. I pitaš se imaš li pravo da to zlo ne zaustaviš. Što je najgore, vidiš i svoju ljubav. Vidiš svoje najbliže. Vidiš da im se neko približava, sa nožem u drhtavoj ruci. Vidiš krv, vidiš nepomična tjelesa. Hladan znoj te obliva...

Gledaš, u parku je mnogo ljudi. Ima i nekoliko potpuno bezveznih. Moroni koje i lično poznaš. Ljudi pokvareni, lažovi, amoralni. Znaš da oni nikom ne bi nedostajali. Znaš da ne zaslužuju da žive. Znaš i da ti nisi Raskoljnikov, i da tu nema zločina, jer činiš najveću stvar za ljude. Spasavaš živote. Ko je to još učinio, u tako vanredno sjajnim razmjerama?

Ubij nekog od njih. Ubij odmah. Niko te neće primjetiti. Niko više nikoga ne primjećuje. Ubij. Ubij. Ubij.

al' pazi kada ne bih, ne bih mu poverovala, prilicno sam sumnjicava. i eto zbog moje sumnje svet ne bi postao lepse i bolje mesto, mada meni je i ovakav svet lep. :cool:

Back