Da li si i koliki nacionalista?

Da li si nacionalista?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Дражиновци искоче из шуме, убију кукавички у заседи 10 Немаца, и врате се у шуму. После Немци рокају 1:100 по голоруком народу. Пећински човече, прошло је време буздована. На мудар начин треба сарађивати са тим "који нападају земљу". Најбитније је у тим временима сачувати биолошки србски народ.

Nije istina uvek ono što u istoriji piše.
Znaš,kako je počelo to sa 1:100?Kada su partizani iz zasede napali nemački konvoj,pobili ih i odsekli njihove polne udove koje su im potom strpali u usta.Zato su stradala ona deca u Kragujevcu.

A sa ovim drugim se slažem.Treba biti mudar.Junačenje ne koristi u ovom modernom vremenu.

To je čovek zbog čije smrti sam se odrekao svoje nacionalnosti.
I zbog čega prezirem politiku.

Ako te toliko interesuje,valjda znaš da ukucaš na Google Dragutin Dimitrijević Apis i pročitaj o njemu nešto mada nećeš tu naći ono pravo.Ono što je prava istina.

Koje priče?Ispade da ih ima više.
Da li o mojoj anacionalnosti ili o Apisu ili šta već?

Pa ne mogu nikako da povežem, kako nečija smrt može da ime veze sa odricanjem nacionalnosti?
I kako neko, ko je poštovaoc Apisa (koji je bio zaverenik, a neki bi rekli i terorista) može da bude pacifista?
I pošto, kako si reko, na Google-u nema sve, šta je to u vezi njega toliko bitno , a da se to već nezna?

Pa ne mogu nikako da povežem, kako nečija smrt može da ime veze sa odricanjem nacionalnosti?
I kako neko, ko je poštovaoc Apisa (koji je bio zaverenik, a neki bi rekli i terorista) može da bude pacifista?
I pošto, kako si reko, na Google-u nema sve, šta je to u vezi njega toliko bitno , a da se to već nezna?

1. To je moja lična stvar.Samo ti mogu reći da ta smrt je označila eru propadanja našeg naroda.Izdali smo ga kao i kralja a samim tim i Boga.

2.Apis je,druže moj, bio zaverenik ali protiv onih koji su vodili politiku protiv kraljevske porodice.Npr.Nikola Pašić koji je Apisovu organizaciju "Ujedinjenje ili Smrt" nazvao "Crna ruka" a iz koje su kasnije proistekli Četnici za koje se danas mnogi zauzimaju.Znate već kako je stanje sa takvim mišljejima.

3. Šta ima veze što je Apis bio vojno lice a ja sam pacifista?Da je danas politika kakva je vodjena u njegovo vreme imao bih drugačija mišljenja.

Je li ti sad malo jasnije...driugar?

Dobro pacifisto zamisli situaciju, dosli su (nije bitno ko) pobili pola tvoje porodice (daleko bilo) i resili da ubiju i tebe a ti pacifista ubedjujes ih kako to nije lepo i kako si ti za mirno razresenje nesporazuma koji je nastao. Da li bi i dalje bio za "pacifizam" ako si vec sebe svrstao u tu grupu?
Ja smatram sebe za nacionalistu ali u smislu pusti me da zivim, i ne mrzim druge.

Dobro pacifisto zamisli situaciju, dosli su (nije bitno ko) pobili pola tvoje porodice (daleko bilo) i resili da ubiju i tebe a ti pacifista ubedjujes ih kako to nije lepo i kako si ti za mirno razresenje nesporazuma koji je nastao. Da li bi i dalje bio za "pacifizam" ako si vec sebe svrstao u tu grupu?
Ja smatram sebe za nacionalistu ali u smislu pusti me da zivim, i ne mrzim druge.
Таква ситуација није била за време 2. св. рата. Проблем је што смо ми дозволили да нам "убијају породицу" тиме што смо чачкали мечку. Мислим на Немце, не на усташе.

Дражиновци искоче из шуме, убију кукавички у заседи 10 Немаца, и врате се у шуму. После Немци рокају 1:100 по голоруком народу.

Znaš,kako je počelo to sa 1:100?Kada su partizani iz zasede napali nemački konvoj,pobili ih i odsekli njihove polne udove koje su im potom strpali u usta.Zato su stradala ona deca u Kragujevcu.

"Obe" istine se pominju u istoriji i narodu. Valjda će vreme dokazati jedinu istinu.

Kao prvop,ti zaista nemaš pojma šta "pacifizam" znači.To je reč "širokog spektra".Prosto idi na Wikipediu i lepo ćeš tamo naći prave podatke.
Kao drugo,kada bi se desla takva nesreća za mene i moju porodicu borio bih se i grizao sve pred sobom.To nema nikakve veze sa pacifizmom.Borio bih se u ime Boga jer samo u njega verujem nit u bilo šta više,ideologiju,teoriju,nauku i druge prolazne gluposti.

Dobri covece da li si kad procitao koju knjigu ili sve sto ti treba trazis na "Wikipediji". Pa nju moze da pise ko god stigne. Ne razumem ljude koji se stide svoga korena, pa da su Srbi imali najvece zlocince na svetu to ne znaci da je ceo narod zlocinacki. Pa Nemci su pobili vise miliona ljudi pa neces sresti ni jednog Nemca da se ne dici svojim nacionalnim bicem. Samo je problem u tome sto svi smeju da se dice svojim nacionalizmom osim Srba, jer nam je za vreme Titove vladavine godinama usadjivano da je to nesto negativno. E sad ne znam koje si godine rodjen pa se mozda ne secas tog perioda ili nisi ni bio rodjen, no nije ni bitno. Bitno je to da nam je upravo zbog toga sto se stidimo svog porekla bas tako kako jeste. Izgleda da je na Kosovu izginulo sve sto je bilo pravih Srba a ostala fukara da prenosi svoje gene, cast izuzecima. Nemoj da se nadjes uvredjenim sa ovom mojom konstatacijom ne odnosi se na tebe ili bilo koga, vise je kao uopstena konstatacija. Sto se tice onoga da nismo "cackali mecku" pitanje je sta bi se desilo da smo ostali u trojnom paktu i da nisu izvrsili drzavni udar, mozda bi nam maternji jezik sad bio nemacki i svi bi verovatno bili ponosni na to pa ne bi bilo glozenja oko toga ko je srpski nacionalista i sta to znaci. Jer da Hitler ne zakasni zbog nas da napadne Ruse koji takodje nesto nisu bili bas pripremljeni za rat kao ni mi. Verovatno bi ih pregazio do zime, ovako ga zima zaj.... i on se ukopa u Rusiji. Da je osvojio Rusiju dobio bi njena bogastva a onda zbogom "pacifisti" i "nacionalisti" svi bi smo bili u "Hitler jugendu", mislim ko bi preziveo, a posle bi bili ponosni Nemci. Pa kao sto rekoh svi bi se time ponosili. Ne razumem jos nesto zasto je gerilski (hajducki) rat kukavicki, ako raspolazes sa malo vojne sile to je jedini razuman nacin ratovanja i kroz celu svoju istoriju smo ratovali na taj nacin jer smo malobrojan narod a sobzirom da se svi odricu imena Srbin bice nas sve manje.

Dobri covece da li si kad procitao koju knjigu ili sve sto ti treba trazis na "Wikipediji". Pa nju moze da pise ko god stigne. Ne razumem ljude koji se stide svoga korena, pa da su Srbi imali najvece zlocince na svetu to ne znaci da je ceo narod zlocinacki. Pa Nemci su pobili vise miliona ljudi pa neces sresti ni jednog Nemca da se ne dici svojim nacionalnim bicem. Samo je problem u tome sto svi smeju da se dice svojim nacionalizmom osim Srba, jer nam je za vreme Titove vladavine godinama usadjivano da je to nesto negativno. E sad ne znam koje si godine rodjen pa se mozda ne secas tog perioda ili nisi ni bio rodjen, no nije ni bitno. Bitno je to da nam je upravo zbog toga sto se stidimo svog porekla bas tako kako jeste. Izgleda da je na Kosovu izginulo sve sto je bilo pravih Srba a ostala fukara da prenosi svoje gene, cast izuzecima. Nemoj da se nadjes uvredjenim sa ovom mojom konstatacijom ne odnosi se na tebe ili bilo koga, vise je kao uopstena konstatacija. Sto se tice onoga da nismo "cackali mecku" pitanje je sta bi se desilo da smo ostali u trojnom paktu i da nisu izvrsili drzavni udar, mozda bi nam maternji jezik sad bio nemacki i svi bi verovatno bili ponosni na to pa ne bi bilo glozenja oko toga ko je srpski nacionalista i sta to znaci. Jer da Hitler ne zakasni zbog nas da napadne Ruse koji takodje nesto nisu bili bas pripremljeni za rat kao ni mi. Verovatno bi ih pregazio do zime, ovako ga zima zaj.... i on se ukopa u Rusiji. Da je osvojio Rusiju dobio bi njena bogastva a onda zbogom "pacifisti" i "nacionalisti" svi bi smo bili u "Hitler jugendu", mislim ko bi preziveo, a posle bi bili ponosni Nemci. Pa kao sto rekoh svi bi se time ponosili. Ne razumem jos nesto zasto je gerilski (hajducki) rat kukavicki, ako raspolazes sa malo vojne sile to je jedini razuman nacin ratovanja i kroz celu svoju istoriju smo ratovali na taj nacin jer smo malobrojan narod a sobzirom da se svi odricu imena Srbin bice nas sve manje.

Oprosti mi ali stvarno si glup.
Promašio si temu i molim te da ne rasipaš pamet na ovakav način.Imaš druge teme za takve razgovore.
Ovo nije tema za pšolemiku i prepirke ai vredjanje mog intelekta.
To ti je zbog onoga sa Wikipedijom.
ISve ovo ti kažem da ne bi pravio probleme B2 aka Moderatoru!

Dobro "protektore Apisu koji sluzi narodu" ja sam glup a ti si pametnica. Imam jedno pitanje. Posto si ti zastitnik koji sluzi nekom narodu predpostavljam da je to ova tvoja nova nacija "pacifisti", gde sam ja to promasio temu, pisao sam o nacionalizmu i komentarisao predhodne postove. A sto ti pacifisto za svog avatara imas srpskog junaka kad ne priznajes da si Srbin, plus tome sto on koliko znam uopste nije bio "pacifista" ali posto sam ja glup mozda gresim ili to na wikipediji pise drugacije, a i ono "sluzim narodu" koliko ja znam to je da tako kazem uzrecica koja se koristila u vojsci kao odgovor na pozdrav predpostavljenog a posto si ti pacifista nekako mi nikako ne ide, mnogo si brate militantan da se izrazim po stranjski. Ti i dalje ostani "pacifista" a meni je draze da budem "srpski nacionalista", tim se ponosim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back