Da li se Ukrajina treba odreći teritorije zarad mira?

Da li se Ukrajina treba odreći teritorije zarad mira?

• DA

glasova: 22 71,0%
  • NE

glasova: 9 29,0%

• Ukupno glasova
    31

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
88.715
Vode rat za deo teritorije koji ne mogu da vrate. Ajde da je to pola države ili veći deo nego radi se valjda o 20% teritorije. Ako bi Rusi krenuli da im uzimaju ostale regione uvek mogu voditi odbrambeni rat na bolji način. Ovo kako sada vode ne deluje mi smisleno, Rusi sporo napreduju ali Ukrajinci ne mogu ništa da vrate. Ima i ovakvih rezona, tipa ako se odreknu ovoga onda će čitava država postepeno da im ode ali ne vidim da Rusi imaju kapacitet da im sve uzmu. Ni opcija da im zavlada proruska opcija poput Janukoviča nije realna.

https://www.danas.rs/svet/volodimir-dubovik-ukrajina-krim/

Ukrajina ne namerava da javno, formalno ili trajno prizna da su te otete teritorije, uključujući Krim, de jure deo Rusije.

Kijev nije u poziciji da odlučuje koje teritorije može da „pokloni“, a koje ne, i predsednik Volodimir Zelenski je jasno poručio da je svaka rasprava o ustupanju Krima i legitimizaciji njegove aneksije – neprihvatljiva.

Jedan očigledan način da Ukrajina opravda svoj stav jeste da bi takav korak bio protivustavan. Međutim, neki bi mogli reći da bi okončanje ovog užasnog rata zahtevalo bolne odluke od strane Ukrajine – uključujući i one koje bi značile kršenje njenog Ustava.

Ipak, ustupanje bilo koje teritorije otvorilo bi Pandorinu kutiju kada je reč o svim ostalim sadašnjim ili potencijalno okupiranim oblastima.

Jednom kada neka država počne da trguje svojim teritorijama, ona se nalazi na opasnoj nizbrdici – presedan je stvoren, a zaustavljanje tog procesa postaje znatno teže.

Poslednja izmena:
Vode rat za deo teritorije koji ne mogu da vrate.

Страшно !
- треба да се боре до последњег за сваки педаљ своје земље
- ни хиљаду квадратних километара није вредно једног живота

Који став подржати ?
Први или други ?
Мислим да је дилема интересантна и логички решива.

Али ћу то препустити Укрима.

Страшно !
- треба да се боре до последњег за сваки педаљ своје земље
- ни хиљаду квадратних километара није вредно једног живота
Bore se za opstanak obojene vlasti zapravo
Što tako ne rezonujete za Vučlera. "Pa dobro ako već Blokadna Kuharica želi šarenu revoluciju, najbolje je da smenimo režim."
Oni su tako već rezonovali za Janukoviča i evo koje su posledice

Vode rat za deo teritorije koji ne mogu da vrate. Ajde da je to pola države ili veći deo nego radi se valjda o 20% teritorije. Ako bi Rusi krenuli da im uzimaju ostale regione uvek mogu voditi odbrambeni rat na bolji način. Ovo kako sada vode ne deluje mi smisleno, Rusi sporo napreduju ali Ukrajinci ne mogu ništa da vrate. Ima i ovakvih rezona, tipa ako se odreknu ovoga onda će čitava država postepeno da im ode ali ne vidim da Rusi imaju kapacitet da im sve uzmu. Ni opcija da im zavlada proruska opcija poput Janukoviča nije realna.

https://www.danas.rs/svet/volodimir-dubovik-ukrajina-krim/

Ukrajina ne namerava da javno, formalno ili trajno prizna da su te otete teritorije, uključujući Krim, de jure deo Rusije.

Kijev nije u poziciji da odlučuje koje teritorije može da „pokloni“, a koje ne, i predsednik Volodimir Zelenski je jasno poručio da je svaka rasprava o ustupanju Krima i legitimizaciji njegove aneksije – neprihvatljiva.

Jedan očigledan način da Ukrajina opravda svoj stav jeste da bi takav korak bio protivustavan. Međutim, neki bi mogli reći da bi okončanje ovog užasnog rata zahtevalo bolne odluke od strane Ukrajine – uključujući i one koje bi značile kršenje njenog Ustava.

Ipak, ustupanje bilo koje teritorije otvorilo bi Pandorinu kutiju kada je reč o svim ostalim sadašnjim ili potencijalno okupiranim oblastima.

Jednom kada neka država počne da trguje svojim teritorijama, ona se nalazi na opasnoj nizbrdici – presedan je stvoren, a zaustavljanje tog procesa postaje znatno teže.
Celu teritoriji da daju Rusiji. . Neka zadrze samo ambasadu u Londonu. Ne treba im vise

Izgleda da je rusima puklo pred očima da fašisti nastavljaju II svetski rat i da je glupo čekati ih u Moskvi, znači novi fašisti su sada ukrajinci i bolje je ratovati na njihovoj teritoriji nego na svojoj, sami se dobrovoljno prijavili da budu englesko orudje.
Dakle, kraj rata je dobra volja Rusije i dobra volja Trampa da se ne meša u englesku invaziju na Rusiju.
zelenski je nelegitiman predstavnik ukrajne i legitiman predstavnik fašističke evrope, može da pregovara o evropskim granicama, ali ne i o ukrajinskim, sam sebib uz pomoć englezan je zabranio pregovore. To što mu drže porodicu i njega, ne oslobadja ga odgovornosti za nekoliko miliona žrtava u oslobodjenim krajevima Ukrajine.

Изгубили пола становништва од како је Џорис Бонсон 2022 рекао можете ВИ то, смпремаМО вас од 2000-те.

20% или 200% земље је ништа - то територијално ... неће им бити дозвољено ДА.

Da je Kiev Berlin, London ili bar Brisel ne bi do sada postojao, ali Kiev je ruski grad, a rat se vodi protiv engleza i ostalih fašista na ekonomskom i uticajnom planu, ne protiv nekog engleskog imitatora....ko što je kauboj Regan, muzičar Klinton ili tupsoni Buš, Obama koje su englezi postavljali da mogu da ubijaju po svetu....

Na istim ste granicama kao 2014.
ko smo to "mi" , ja koliko znam, niti sam politicar, niti imam ikakve veze sa tim ratom. Smanji alkohol
Samo što ste zabeležili astronomske gubitke od tad
uh, kao neutralni posmatrac rata, Ukrajinci imaju astronomske gubitke i zato sad nemaju ljudstva, Rusi su ceo rat imali nadmoc u oruzju, i cuvali ljude. No nebitno, lepo te Bajdenovs ptopaganda nafilovala.
Dalje, tuzno je, svaki izgubljen zivot u bratoubilackom ratu :(
I da zavrsim, posto mi se ne mlati prazna slama sa tobom, krivi Zelenskog i Borisa Dzonsona za rat a ne Putina

Back