Da li se u Srbiji dobro živi ?

Augustus

Zainteresovan član
Poruka
237
Ako pogledamo veliku većinu zemalja Azije, Afrike ili Latino-Amerike moglo bi se slobodno reći da je u Srbiji život dobar. Ne gladujemo. Bezbednost nam nije ugrožena. Prisutna je i izražena sloboda kako pojedinca tako i kolektiva. Demokratija i slobodan pristup svim informacijama.

Sve u svemu gledano, može se reći da smo dobro prošli. Ja mislim da je uzrok nezadovoljstva životom u Srbiji neznanje o statusu ostatka sveta. Takođe i nedostatak cenzure. Nije se bolje živelo u vreme Jugoslavije, već je postojala cenzura. Ljudi nisu bili svesni toga koliko se bolje živi u pojedinim zemljama zapada, znali su samo da je život u Jugoslaviji sada bolji nego što je nekada bio i toga su se držali. Šta vi mislite o ovome ?

Ako pogledamo veliku većinu zemalja Azije, Afrike ili Latino-Amerike moglo bi se slobodno reći da je u Srbiji život dobar. Ne gladujemo. Bezbednost nam nije ugrožena. Prisutna je i izražena sloboda kako pojedinca tako i kolektiva. Demokratija i slobodan pristup svim informacijama.

Sve u svemu gledano, može se reći da smo dobro prošli. Ja mislim da je uzrok nezadovoljstva životom u Srbiji neznanje o statusu ostatka sveta. Takođe i nedostatak cenzure. Nije se bolje živelo u vreme Jugoslavije, već je postojala cenzura. Ljudi nisu bili svesni toga koliko se bolje živi u pojedinim zemljama zapada, znali su samo da je život u Jugoslaviji sada bolji nego što je nekada bio i toga su se držali. Šta vi mislite o ovome ?
a ko je ubacio trip da ima bolje i u cemu je caka kad se navuces na taj trip..ko dobija ko gubi..

Relativno se dobro zivi .
korona%20sajam_560x940

Nema potrebe da mi iznosimo svoje misljenje.Zvanicna statistika kaze,da je nas zivotni standard,na pretposlednjem mestu u evropi.Koliko se secam,
samo je u Severnoj makedoniji nizi.Mi mozemo da se merimo samo, sa zemljama u evropi,jer se tu nalazimo.Pominjati zemlje sa drugih kontinenata
besmisleno je,jer se sa nima ne uporedjujemo.

Све си рекао како требује.

Иначе то што ти називаш цензуром је била добра ствар.
Сетимо се "Убиства српског свата у Сарајеву".

У Титово време би то било "Убиство на свадби"
убица би био строго кажњен,
али не би због тога хиљаде људи изгинуло у грађанском рату !

Иначе, мислим да сам коначно схватио зашто смо волели Југу,
и зашто још увек осећамо носталгију.

Одувек сам знао ко сам и шта сам,
и знао сам врло добро ко је Шиптар у околини
и какви су Хрвати,
итд итд...

Ово кажем због оних који тврде да се на то није обраћала пажња.
Обраћала се итекако,
бар моја породица јесте.

Али је систем био такав,
да је свака мржња била и забрањена и санкционисана,
те си ти, ма које вере и нације био, осећао слободу у целој СФРЈ.

Свугде се признавала твоја диплома,
свугде си могао да конкуришеш за посао,
свугде си имао здравствену заштиту,
свугде си био једнако одговоран према закону и суду.

Дан када нам је дозвољено да режимо једни на друге и да се уједамо
представљен нам је као почетак слободе,
али то је наравно био само почетак слободе да будеш луд,
а луд, то је онај који ради сам против себе !

Relativno se dobro zivi .

Па можда зато што не знаш за боље, па си задовољан малим.

То је код старијих суграђана често, живот их није мазио. Сад, кад имају кору 'леба, мисле да су на коњу.

Nema potrebe da mi iznosimo svoje misljenje.Zvanicna statistika kaze,da je nas zivotni standard,na pretposlednjem mestu u evropi.Koliko se secam,
samo je u Severnoj makedoniji nizi.Mi mozemo da se merimo samo,samo sa zemljama u evropi,jer se tu nalazimo.Pominjati zemlje sa drugih kontinenata
besmisleno je,jer se sa nima ne uporedjujemo.

Ta statistika je glupa. Gore se živi i u sev.mak, Moldaviji, Rusiji, Belorusiji, Ukrajini, Albaniji, Bosni i Hercegovini.

Evo recimo ja ne mogu da se požalim. Živim bolje verovatno od većine forumašica i forumaša.

Па можда зато што не знаш за боље, па си задовољан малим.

То је код старијих суграђана често, живот их није мазио. Сад, кад имају кору 'леба, мисле да су на коњу.

Pa što više imaš to ti više treba. Šta trebaju Bil Gejtsu silne milijarde, ne može da ih potroši ni u 10 života, ipak on ih i dalje pravi. Imati više nije put do sreće ni spokoja.

Све си рекао како требује.

Иначе то што ти називаш цензуром је била добра ствар.
Сетимо се "Убиства српског свата у Сарајеву".

У Титово време би то било "Убиство на свадби"
убица би био строго кажњен,
али не би због тога хиљаде људи изгинуло у грађанском рату !

Иначе, мислим да сам коначно схватио зашто смо волели Југу,
и зашто још увек осећамо носталгију.

Одувек сам знао ко сам и шта сам,
и знао сам врло добро ко је Шиптар у околини
и какви су Хрвати,
итд итд...

Ово кажем због оних који тврде да се на то није обраћала пажња.
Обраћала се итекако,
бар моја породица јесте.

Али је систем био такав,
да је свака мржња била и забрањена и санкционисана,
те си ти, ма које вере и нације био, осећао слободу у целој СФРЈ.

Свугде се признавала твоја диплома,
свугде си могао да конкуришеш за посао,
свугде си имао здравствену заштиту,
свугде си био једнако одговоран према закону и суду.

Дан када нам је дозвољено да режимо једни на друге и да се уједамо
представљен нам је као почетак слободе,
али то је наравно био само почетак слободе да будеш луд,
а луд, то је онај који ради сам против себе !
Sve si dobro naveo,i naravno da dodam,standard zivotni u onoj Jugi,i sadasnji,ne moze uopste da se poredi.Onda smo ziveli carski,prema
zivotnom standardu koji sada vlada.!

MI smo evropska drzava a ne africka. To sto si ti na africkom nivou razmisljanja to je zato sto nisi skolovan.

Ja mislim da je uzrok nezadovoljstva životom u Srbiji neznanje o statusu ostatka sveta.
Ma da, odvezem sa ja u Italiju ne tako davno a oko mene na autoputu prolaze čopori motorista. niko nema motor jeftiniji od 70 000 funti. Video sam ih cirka 3000 na putu tokom 5000 km vožnje. I još 10-15000 funti dodatne opreme.

Isto sam i ja zaključio da tamo nije baš dobar status kao kod nas.

MI smo evropska drzava a ne africka. To sto si ti na africkom nivou razmisljanja to je zato sto nisi skolovan.

Ne, mi smo samo država kao i svaka druga. Samo zato što se nalazimo na evropskom kontinentu ne znači ništa. Ti nisi mnogo školovaniji od mene. I Kuba se nalazi u Severnoj Americi pa im je prosečna plata 50$ mesečno. Da li to treba nešto da znači ?

Ma da, odvezem sa ja u Italiju ne tako davno a oko mene na autoputu prolaze čopori motorista. niko nema motor jeftiniji od 70 000 funti. Video sam ih cirka 3000 na putu tokom 5000 km vožnje. I još 10-15000 funti dodatne opreme.

Isto sam i ja zaključio da tamo nije baš dobar status kao kod nas.
Mi imamo odlican zivotni standard,samo mi toga nismo svesni.Sa platom od 25 OOO do 35OOO rsd,moze zaista da se zivi,ako ne raskosno,onda
bar dostojanstveno.Naravno,treba ukinuti sve kupovine,osim najnuznije za hranu,tek da se ne svisne od gladi.Treba objasniti ljudima,da zive odlicno,
samo oni nisu toga svesni,na zalost.!

Mi imamo odlican zivotni standard,samo mi toga nismo svesni.Sa platom od 25 OOO do 35OOO rsd,moze zaista da se zivi,ako ne raskosno,onda
bar dostojanstveno.Naravno,treba ukinuti sve kupovine,osim najnuznije za hranu,tek da se ne svisne od gladi.Treba objasniti ljudima,da zive odlicno,
samo oni nisu toga svesni,na zalost.!
Mi smo poluhigijensko prigradsko naselje Evrope.

Država sa 3,2 miliona septičkih jama ne može da se pohvali dobrim životom.

Naravno, neki u nedostatku bilo kakvih kriterijuma veruju da je ovo dobro.

Back