Da li se u Jugoslaviji živelo bolje nego u drugim socijalističkim zemljama?

Putovao sam cesto tamo dok sam ziveo u Zapadnoj Nemackoj, nije tacno da nije bilo banana, vanile, tacno je da nije bilo Oetkerove ali je bilo neke druge, govorio sam o zemljama Istocnog bloka u odnosu na koje je DDR raj na zemlji. Jugosloveni su mogli da zvacu zvaku, utegnu dupe u Levi Straus ali zato borbe za stan bile pravi desetoboji gde se dupe lizalo, prljavo udaralo cak i zubima klalo a u DDRu podstanari nisu postojali Dobrih automobila nije bilo ni u Jugoslaviji a ni u DDRu bar ne u vecem broju. Mislim da su nedostajali dobri izvori iformacija i putovanja.

Od zavrsetka WWII do 1989 tamo je izgrajeno 1,8 miliona onih uzasnih spavaonica, a stanovnika je bilo skoro
pa konstatntno 17 miliona, a to bi znacilo da je prica sa stanovima bila slicna kao i u Jugoslaviji.

Jugosloveni su mogli ako su imali pare da kupe i auto, ovi su cekali i po 20 godina na neki Trabant, a da putuju nisu mogli nikuda.
Uostalom, ako im je zivot bio tako bajkovit sto su izlazili na ulice i zeleli ujedinjenje? Niko ih nije bio po glavi.

Back