Da li se svercujete u javnom prevozu ?

• Začetnik teme Začetnik teme Alysa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Filozofija "veliko pakovanje" se ovde vrlo slabo prima... Cena pojedinacne karte je "najmanje pakovanje" i naravno da je skupo.

Sta god da je malo a da se kupi na komad ili slicno - je pet puta skuplje nego da se kupi "na vagon".

Tako i mesecne karte. Meni je cena voznje oko 11 dinara - jer na nezaposleni busplus od 1120 imam oko 100 voznji mesecno. Po vremenskim kartama bi to bilo oko 50 karata... 50 puta 90 je vise i od cene za zaposlene...

Ko kupi "veliko pakovanje" kasnije nema glavobolju.

zato bi i trebalo da odredjene ljudi koji su pametni i kreativni sa idejama stavljamo na polozaje koji donose neka resenja..kod nas na zalost na takve polozaje obicno dolaze po partijskoj liniji bezidejni ljudi koji kao resenje daju nesto sto bi i srednjoslolac rekao.
zasto to kazem..na onima iz gsp-a je da nadju idealno resenje koje je dobro za sve...
njihova politika je jasna..forsiraju ljude da kupuju mesecnu kartu, ali zaboravljaju da odredjenom broju ljudi ne treba mesecna markica..ja prevoz korisim jako malo jer obicno idem kolima ili biciklom i za mene je kupovina mesecne karte cist gubitak i bacanje novca i zato i ne uzmam markicu. oni moraju da mi daju ponudu koja ce za mene biti zadovoljavajuca i motivisati me da im platim iako se prevozim jako malo..ili nize cene pojedinacnih karata ili neka masovna mesecna pretplata..ako to funkcionise za televiziju, ne vidim razlog da se ne osmisli neki sistem samo za stanovnike beograda koji bi obavezu placali kroz recimo komunalni racun a vozili bi se potpuno "besplatno"
tu bi imao i smanjenje troskova jer vise ne bi morao da placas kontrolore, odrzavanje busplus sistema itd itd...

Ova cena karte bi bila ''OK'' ako bi se iz svih mogućih računa, za struju, za vodu, izbacila stavka finansiranja GSP iz javnog budžeta...Ovako em ih dotiramo u velikoj meri, em bez pitanja ikoga ''iznajmljuju'' prozore vozila za ''reklame'', kao i stajališta em nas bukvalno nasiljem teraju da kupujemo karte...

zato bi i trebalo da odredjene ljudi koji su pametni i kreativni sa idejama stavljamo na polozaje koji donose neka resenja..kod nas na zalost na takve polozaje obicno dolaze po partijskoj liniji bezidejni ljudi koji kao resenje daju nesto sto bi i srednjoslolac rekao.
zasto to kazem..na onima iz gsp-a je da nadju idealno resenje koje je dobro za sve...
njihova politika je jasna..forsiraju ljude da kupuju mesecnu kartu, ali zaboravljaju da odredjenom broju ljudi ne treba mesecna markica..ja prevoz korisim jako malo jer obicno idem kolima ili biciklom i za mene je kupovina mesecne karte cist gubitak i bacanje novca i zato i ne uzmam markicu. oni moraju da mi daju ponudu koja ce za mene biti zadovoljavajuca i motivisati me da im platim iako se prevozim jako malo..ili nize cene pojedinacnih karata ili neka masovna mesecna pretplata..ako to funkcionise za televiziju, ne vidim razlog da se ne osmisli neki sistem samo za stanovnike beograda koji bi obavezu placali kroz recimo komunalni racun a vozili bi se potpuno "besplatno"
tu bi imao i smanjenje troskova jer vise ne bi morao da placas kontrolore, odrzavanje busplus sistema itd itd...

Kreativni su u Kanadi ili Nemackoj.

Ovde su rodjaci, zemljaci i Drugovi clanovi Partije.

Izgleda da ce ko ostane poslednji morati da ugasi svetlo.

Na 630 hiljada zvanicno zaposlenih u Beogradu... da polovina kupuje markice ne bi bilo problema, ali to nije slucaj. Markice ne uzimaju cak ni zaposleni kod drzave, a u Beogradu ih ima koliko hoces.

- - - - - - - - - -

...jasno, ima i toga..ali da bi karte mogle biti malo jeftinije ili da se da neki popust u odnosu na primanja, to bi moglo....ali koga briga...

Naravno. Ali, drzava nije uspela na dobar nacin da sredi ni cenu struje, a kamoli nesto drugo.
Jedino sto funkcionise je popust na Infostan.

Kreativni su u Kanadi ili Nemackoj.

Ovde su rodjaci, zemljaci i Drugovi clanovi Partije.

Izgleda da ce ko ostane poslednji morati da ugasi svetlo.

Na 630 hiljada zvanicno zaposlenih u Beogradu... da polovina kupuje markice ne bi bilo problema, ali to nije slucaj. Markice ne uzimaju cak ni zaposleni kod drzave, a u Beogradu ih ima koliko hoces.

- - - - - - - - - -

Naravno. Ali, drzava nije uspela na dobar nacin da sredi ni cenu struje, a kamoli nesto drugo.
Jedino sto funkcionise je popust na Infostan.
...da to sa popustom infostana je super...ja odavno imam 7% popusta, ali ne znam ima li i dalje procentualnog povecanja ili je to, to..

To jeste... ali sam mislio na popust za slabo stojece gradjane, popust od 10 do 40% postoji.

...da znam za to, jedno vreme sam i sama imala taj popust, isao je i do 50% posle smanjise na maximum 30%...to znaci vise onima koji imaju centralno grejanje
pa samim tim i bas visoke racune za infostan...nama kojima je taj racun manji i ne toliko, mada da se razumemo svaki popust znaci ma koliki bio...

op, izgleda stvarno kontrola postala blaga

danas u vojvode stepe upadose u tramvaj 10, pokisli jadni do gole koze, ko misevi. Pregledali su karte samo onima koji su im pruzili, 1/2 putnika iz tramvaja ih nije konstatovalo, ili su zevali u mobilni ili su caskali medjusobno, oni nisu insistirali na karti, vec samo prolaze pored onih koji ih ignore.

bilo mi nesto zao kontrolora, ko zna za koju bedu rade u svakako groznim uslovima i groznom poslu.

Prevoz je značajno smanjen i gužve su ogromne...Tako da se ta ''kazna'' građanima jer ne plaćaju karte, što mislim ne postoji nigde u svetu, taj detinjasti rezon da neko, ko danas jeste a sutra nije, ima prava da kažnjava građane za ono što plaćaju iz poreza, pretvorila u Bumerang jer sada oni ne mogu da uđu u prepuna vozila...

- - - - - - - - - -

http://www.blic.rs/vesti/beograd/ov...pada-tamo-gde-je-zglob-vidi-se-asfalt/4hlmmjl

op, izgleda stvarno kontrola postala blaga

danas u vojvode stepe upadose u tramvaj 10, pokisli jadni do gole koze, ko misevi. Pregledali su karte samo onima koji su im pruzili, 1/2 putnika iz tramvaja ih nije konstatovalo, ili su zevali u mobilni ili su caskali medjusobno, oni nisu insistirali na karti, vec samo prolaze pored onih koji ih ignore.

bilo mi nesto zao kontrolora, ko zna za koju bedu rade u svakako groznim uslovima i groznom poslu.

LOgicno da se svercujemmm.Ako su arogantni mršnem ih...ako su kulturni upoznam se sa njima i platim pice izvan autobusa svakom kontoloru...moraju da rade za 22.750 din za stoku...nisu ni krivi ni duzni ali ni mi koji se moramo svercati...

Back