Ja sam bila,doduše 1990-te. Sad off topic,al moram napisati što je na mene ostavilo utisak.
1.Cirkuska predstava koja traje 3h,u kojoj svira ruska filharmonija. Oni imaju i taj cirkuski fakultet. Nisu nam dali da snimamo,al predivno nešto.
2. Mineraloška zbirka,u to vrijeme najveća na svijetu.
3.Hotel Moskva. Od šansone,preko narodnog veselja a u ponoć kreće striptiz. Konobari idu od stola do stola i otvoreno preporučuju eskort dame koje rade za hotel.
4. Piju nenormalno muškarci i žene,vodku zalijevaju šampanjcem. Špiritus? Bez problema mogu da popiju.
5. Što se tiče teme,žene su im slobodnije od naših,a i od njihovih muškaraca. Bar ono što sam ja vidjela. Sasvim im je normalno da provedu noć sa nekim ko im se dopadne,a kog su tu noć upoznale. Kad se popije sve može,trijezne se,a ionako dosta piju zeleni čaj koji se ne može ni upola usporediti sa ovim našim koliko je jak i što ga mi imamo na tržištu.
Danas neznam kako je,ali tako je bilo tih devedesetih kada sam ja bila sa par kolega u studentskoj razmjeni i kada su oni pravili kombinacije da uvjek jedna soba ostane naveče slobodna za "uspomenu" iz Rusije.