DA LI SE NEKO ZAPITAO ???

Znam na sta mislis, samo je pitanje da li sve fizika i hemija?
Razlika izmedju zive I nezive materije je svesnost ili narodski receno dusa.

Ok, znam i ja sta ti mislis, s tim sto ja mislim da je dusa, tj. svest ili nazovi to kako hoces direktan proizvod te hemije ili fizike kako god hoces.
Celija nema svest, 10 celija nema svest, ali recimo 10 000 celija ima NEKAKVU svest koja je mozda primitivna, ali je svest.
Dobar primer za to su neuronske mreze - iz sveta racunara.
Pod tim podrazumevam one procese koji ne razmisljaju samo da li je nesto 0 ili 1, vec da li je nesto slicnije 0 ili da li je slicnije 1....ovo je vrlo prosto tumacenje, ali je otprilike tako.
Dodavanjem jos neurona (povecanjem kompleksnosti), dobijamo jos bolje neuronske mreze koje umeju da prepoznaju i glas.
I sad...pogledajmo coveka cija je neuronska strukturuja neuporedivo kompleksnija nego bilo koja neuronska mreza danas dostupna - i on ima svest.
Dakle, ja svest kapiram kao jako slozene procese, a ne nesto sto je neko tek tako udahnuo nekom zivom bicu.

To onda znaci da smo mi samo vrlo slozene masine.

bas to :)

Sta je sa energijom? Svako nezivo telo tezi svom minimumu energije, zasto se onda svi mi ne zaustavimo nego skupljamo energiju i trosimo je na kretanje da odrzimo i prosirimo kolicinu zive materije u biosferi?

Zato sto mi nismo staticni objekti i sto nam je energija potreba da bi opstali, jeli, lovili, napravili potomstvo.

Bog ne postoji...Kako odvukao onaj lonac i odakle mu onda onaj sumpor da bi kuvao ljude u paklu? Da ga ne drzi mozda u dzepu? Kako mu nije dosadno kada toliko dugo stoji gore? Odkud mi znamo i sigurni smo da on uopste postoji? Da li ide u bioskop? Jel ima devojku? Kolike su generacije do sada umrle,radi se o milijardama i kako za sve da ima mesta i na nebu i u tom cabru de se kuvaju gresnici? Gde onda zavrsavaju duse zivotinja,koje se nisu molile i klanjale bogu i nisu sahranjivane ni kao muslimani,katolici ili kako god? Sve su to najlogicnija pitanja na koji vernici nemaju odgovor,a u to veruju...

ne znam da li sam ikada u zivotu procitala nesto ovako glupo!!!!! Че Гевара da li ti zamisljas Boga kao ogromnog starog cicu koji sedi u svojoj stolici na oblaku i vodi evidenciju o svim ljudima koji su ikada postojali,posmatra sta radi ovih 7 milijardi ljudi koji danas postoje i razmislja koga da smesti u raj,a koga u pakao?????a da,zaboravila sam! kad nadje malo slobodnog vremena (jednom u 1000 godina) izvede svoju cicu na pice ili odu u bioskop i tako...u zadnje vreme je nesto nervozan jer ne zna gde vise da smesti sve te duse..postaje tesno i u paklu i u raju!
ako ne znas da napises nesto sto ima smisla,onda nemoj nista molim te.stvarno je tuzan tvoj nacin razmisljanja i za tvoje dobro ti kazem da je bolje da zadrzis misljenje SAMO ZA SEBE da ne bi postao predmet sprdnje kao sada na primer..a to da Bog ne postoji...hmmmm..pa i ja bih tako mislila da ga zamisljam kao ti :)) i nije mi jasno zasto mnogi za ovo traze neka logicna objasnjenja,argumente,dokaze bla bla..zar je toliko tesko verovati??

... tema foruma ... misterije ... pa teo bi da vas pitam sledetje ...

DA LI SE IKO IKAD ZAPITAO , KAKO JE NASTAO SVEMIR , KO GA JE NAPRAVIO i ShTA JE BILO PRE STVARANjA SVEMIRA i VREMENA ???

to me uvek interesovalo , tako da molim vas odg.

Ajde da pokusam ja da odgovorim...

Svemir je nastao tako sto je velika pekarka zaspala, pa joj je malo burek zagorelo. I zato je svemir crn.
Zvezde i osta tela su u stvari mrvice mesa i luka, a crne rupe biber.

Zivot se rodio u toj burek vasion jer je meso bilo staro, i pokvareno, pa su se crvi u istome prilikom pecenja razlozili na dnk, i zajedno sa zrnima bibera koji su sadrzavali ogrome gravitacije formirali Adama. I onu njegovu lopatu, Evu.

Posto su znali da zive u ogromnom bureku, i kako su nastali, krkali su samo jabuke...

Vidite, kada umremo prozderu nas crvi. Sta mislite zasto?

Traze svoje meso nazad, eto sto.

Ova moja teorija je najodrzivija do sada o postanku svega.
Hokingu sam poslao razradjeniju verziju, pa cekam njegov odgovor. Mislim da ce i on prestati bureke jesti.

Back