Dulle_
Aktivan član
- Poruka
- 1.995
:rolleyes:ja nisam u tom fazonu da se nadmecem ko je pametniji i ko bolje zna matis.. ja sam izneo ono sto mislim i necui da se foliram kako sve znam .. to je moj trip moje misljenje... put je beskonoacan 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Чак и да се докаже теорија Великог праска и постане научна истина то опет не пориче постојање бога, јер у крајњој линији то објашњава начин настанка света али не и разлог и сврху.
Поента је у томе што наука увек изнова пориче своје истине...
Evo vam dokazi za postojanje Boga:
* Космолошки доказ доказује да постоји "први узрок" или "први покретач" свих ствари које су узроковане или покренуте, а то је Бог.
* Телеолошки доказ (грч. τέλος тéлос - циљ, сврха) се заснива на томе да у природи постоји сврховитост. Сврховитост свемира нужно претпоставља интелигенцију која поставља сврхе, а то је Бог.
* Номолошки доказ (грч. νόμος нóмос - закон) наводи да је свет хармонијски уређена целина у којој све ствари стоје у међусобним односима, који су нормирани законима. Та законитост нужно претпоставља ум, који је Бог.
* Онтолошки доказ се темељи на томе да појам Бога као најсавршенијег бића нужно укључује и његово постојање (божија есенција нужно укључује и божију егзистенцију). Онтолошки доказ има више различитих формулација: Анселмову, Бонавентурину, Декартову, Лајбницову, итд.
* Идејни доказ је доказ из нужних и вечних истина. А вечне и нужне истине могу постојати само у неком мисаоном бићу које је вечно и нужно. А то биће је Бог.
* Морални доказ наводи да постојање објективне моралности зависи од постојања највишег законодавца, а то је Бог.
* Етнолошки доказ је доказ општег уверења људског рода, који наводи да су сви народи имали појам Бога.
Postoje razne teorije, a svaka moze biti podjednako tacna - i ona da je bog stvorio Svemir, i ona da su ga stvorili pijani vanzemaljci.
Errrr... "teorija" (na latinskom) se na Srpskom kaze "pretpostavka"?
Nista od 1, 2 i 3 nije dokazano u potpiunosti, sudeci po danas poznatim cinjenicama 1 i 2 su najverovatnije teorije tj pretpostavke. Sutra mozda otkrijemo dokaze da su nas Denikenovi vanzemaljci mutirali u 6 dana od primata (a 7. dan odmarali) pa onda 1, 2 i 3 padaju u vodu i dolazi 4. teorija koja jos nije napisana.
samo... to sta pise u Starom Zavetu nije pisano da bi bilo cinjencicna knjiga o nastanku sveta (doslovce onako kako pise.) pa 3 ne moze da se uzme kao pretendent za teoriju u doslovnom obliku.
Naj shvatljivije objasnjenje je da je svet i sve sto postoji stvorio Bog...
Sto se konkretno nastanka zivota tice, mora da je visa sila tu uplela svoje prste jer klasicna teorija evolucije ima milijardu nedostataka....
Sto se konkretno nastanka zivota tice, mora da je visa sila tu uplela svoje prste jer klasicna teorija evolucije ima milijardu nedostataka....
Jednostavno zar ne. . a sam univerzum nije nastao ni jednog momenta i ujedno se siri i skuplja. Samo zavisi odakle posmatrate pojavu.

Na ovaj nacin opisan svemir nije nastao ni jednog momenta jer se vreme u potpunosti relativizuje i stavlja u zavisnost polozaja posmatraca
Jao mozda je i 26 dimenzija, ja teoriju struna nista nisam ukapirao. Uglavnom poenta je u tome da ne mozemo sve posmatrati kroz prostor i vreme, a imamo problem jer drugacije i ne umemo da posmatramo, zato neke stvari nikad necemo ukapiratiPredpostavljam da pominjes 26-o dimenzionalni prostor opisan teorijom superstruna. Nije to 26 unuiverzuma vec jedan u 26 dimenzija![]()
Sa ovim se ne slazem, cak i da je ovo o problemu posmatraca i totalno relativnom vremenu tacno, to bi samo znacilo da stvaranje svemira ne treba posmatrati kroz prizmu vremena jer je nepouzdano. Ipak ja verujem u stvaranje, neku sintezu, delo neke Sile ili Boga jer nista ne nastaje samo od sebe. Uzrok i posledica je prirodni zakon bez alternative koji vazi i u onim delovima svemira gde neki drugi zakoni ne vaze, a on mora da podrazumeva i pocetni uzrok.Na ovaj nacin opisan svemir nije nastao ni jednog momenta jer se vreme u potpunosti relativizuje i stavlja u zavisnost polozaja posmatraca, a da, i bog opnda nema potrebe da uplice svoje prste jer je neuzrokovani prauzrok potpuno bespotreban.
BOG je stvorio sve nas i sve oko nas...
Ovde postoji jedna stvar, mislim da treba napraviti razliku izmedju stvaraoca svemira (kao nezive materije) i zivota (zive materije)
Zasto bi morala da postoji razlika izmedju zive i nezive materija?
Sve je to samo hemija, bolje reci fizika.
Sta uopste odredjuje sta je zivo, a sta ne?
... tema foruma ... misterije ... pa teo bi da vas pitam sledetje ...
DA LI SE IKO IKAD ZAPITAO , KAKO JE NASTAO SVEMIR , KO GA JE NAPRAVIO i ShTA JE BILO PRE STVARANjA SVEMIRA i VREMENA ???
to me uvek interesovalo , tako da molim vas odg.

.....svemir je samo obican, beskonacan prostor i uvek ga je bilo . niko ga nije stvorio. sto se tice planete, zvezda... znate sta tvrde naucnici, a sta svestenici. vreme je izmislio covek, verovatno znate skoro sve o brzini svetlosti, ali mozda neznate: 1. kada nekog samo
dotaknete u svemiru nastavice beskonacno da se krece dok neka sila ne deluje na njega
2.kada bi covek otiso u svemir i vratio se na zemlju za 10 godina na zemlji bi proslo 100 godina dok je u svemiru proslo samo 10. tako da je vremena uvek bilo, ali mu je covek dao pravu definiciju. ono tece u svemiru, samo drugacije nego na zemlji.![]()
.....
Ovo je gomila..
Vreme je izmislio.. covek? WTF?
Kada nekog.. dotaknem.. ma daaaj....
Molim te, necu vise da komentarishem ne postavljaj ovakve ..
Sta podrazumevas kad ode u svemir? Pa mi smo svi vec u svemiru.