Da li se kajete što niste završili fakultet?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa i ne baš, s obzirom koliko primera imam oko sebe da je neko godinama gulio faks, mučio se, da bi posle diplomiranja zarađivao za život radeći nešto sasvim deseto... počev od rođenog oca, preko dobrog dela naroda, do jedne drugarice koja je diplomirala na Geografskom unapred se pripremajući za traženje posla na drugim poljima...

Smatram li sebe sposobnom osobom? Pa, najiskrenije, i ne baš, morao bih da poradim na tome. Ali to nema veze sa obrazovanjem.

iskreno zalim sto sam ga zavrsio, mogao sam mnogo bolje da utrosim to vreme
Не треба да жалиш што си уман и способан за више науке...

Треба да си задовољан, ако не поносан... мало има људи који заврше факултет у Србији, видиш да и ова тема тај комплекс покушава да опегла

Da li postoji kajanje što niste studirali i završili neki od faklulteta?
Smatrate li sebe sposobnom i obrazovanom osobom i bez fakulteta.?
За просутим се млеком не плаче, а ни за пропуштеном прошлошћу ... ако живиш за будућност...

Kajem se i srednju školu što sam uzalud gulio.

Gde ne bi zbog fuckulteta?

To je za odabrane.
Nekad se znalo ko ide da se školuje.

Od kada je počela svaka šuša da ima diplomu ode svet ukurac krasni.
Није због хиперодукције медијокритета са дипломом, већ због гордости - свет отишо у ЛЏБТ скотињарију и дивљање

iskreno zalim sto sam ga zavrsio, mogao sam mnogo bolje da utrosim to vreme
Isto.
Trebalo je da se ozbiljno potrudim da se udam po završetku srednje, a ne da sezonski perem čaše i gledam javašluk da bih imala od čega da studiram, između ostalog. Volim svoju diplomu i zvanje, ali... suviše je to ulaganja za nešto što se voli a slabo čemu služi.

Не треба да жалиш што си уман и способан за више науке...

Треба да си задовољан, ако не поносан... мало има људи који заврше факултет у Србији, видиш да и ова тема тај комплекс покушава да опегла
Neko zavrsi 2 fakulteta pa ostane glup.

Да... Мада је данас модерно да се дичиш што си нешколован, простаци се диче тиме што не умеју да уче из књига и немају мозга за науке...
Nikada neću zaboraviti mladića koji mi je priznao da nikad nije voleo da čita... da mu se ne bi narušila originalnost.
"Ne bih da počnem da mislim kao tamo neko."
Sablaznila sam se i prekinula svaki kontakt... a nisam nikakav snob ili elitista, daleko bilo!
Čovek ne zna šta je roman ili pesma, a ima preko tri decenije postojanja na ovom svetu gde se zapis neguje da bi se čitao.

Nikada neću zaboraviti mladića koji mi je priznao da nikad nije voleo da čita... da mu se ne bi narušila originalnost.
"Ne bih da počnem da mislim kao tamo neko."
Sablaznila sam se i prekinula svaki kontakt... a nisam nikakav snob ili elitista, daleko bilo!
Čovek ne zna šta je roman ili pesma, a ima preko tri decenije postojanja na ovom svetu gde se zapis neguje da bi se čitao.
Нарцис...

Али треба бирати на кога хоћемо да личимо духом, зато треба бирати свете књиге за обликовање карактера, пре читања просечних књига које се односе на привремено

Нарцис...

Али треба бирати на кога хоћемо да личимо духом, зато треба бирати свете књиге за обликовање карактера, пре читања просечних књига које се односе на привремено
Kome je Sveta Knjiga na umu, može čitati svakojaka štiva i ne ugledati se na naopakog nikako.
Sveto Pismo je obrazovanje i vaspitanje, a lepa književnost je takođe izvor, ali izvor informacija kako može biti a ne mora.

Back