Да ли се душа рађа?

• Začetnik teme Začetnik teme YHYK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

YHYK

Aktivan član
Poruka
1.992
Шта бива са душом када човек умре, било је доста питања овде и уопште у свету. Али да да ли се ДУША рађа, ово јошнико не одгпвори нити бар даде мало подробнија разматрања.

Јер ако се душа рађа, онда би било логично да може и да умре. Ако не може да умре а може да се роди, онда колико би то већ душа било на свету? И колико ће душа бити за следећих 200, 1000 или 100 хиљада година?

Ако се душа рађа, онда како долази до тога? Има ли какав научни одговор или истраживање на ову тему?
хвала.

Шта бива са душом када човек умре, било је доста питања овде и уопште у свету. Али да да ли се ДУША рађа, ово јошнико не одгпвори нити бар даде мало подробнија разматрања.

Јер ако се душа рађа, онда би било логично да може и да умре. Ако не може да умре а може да се роди, онда колико би то већ душа било на свету? И колико ће душа бити за следећих 200, 1000 или 100 хиљада година?

Ако се душа рађа, онда како долази до тога? Има ли какав научни одговор или истраживање на ову тему?
хвала.

Ovo je pitanje za religiju ali nema veze.

Covek je Dusha, sastavni deo coveka...

Covek kad umre i dusha umire.

Bog stvara coveka tj dushu.

Ја мислио да је психологија наука о Души. Али нема везе. ;)

Јеси ли сигурна? ово није по Библији.

Jeste tako je prema Bibliji.
Mogu ti na religiji to pokazati...
evo vidi ovde
http://forum.krstarica.com/showthread.php/656849-Jehovini-Svedoci?p=26790281&viewfull=1#post26790281
http://forum.krstarica.com/showthread.php/656849-Jehovini-Svedoci?p=26790292&viewfull=1#post26790292
problem je sto crkva to drugacije tumaci oni su preuzeli pagansku doktrinu o besmrtnosti duse...
sto nije istina

Jeste tako je prema Bibliji.
Mogu ti na religiji to pokazati...
evo vidi ovde
http://forum.krstarica.com/showthread.php/656849-Jehovini-Svedoci?p=26790281&viewfull=1#post26790281
http://forum.krstarica.com/showthread.php/656849-Jehovini-Svedoci?p=26790292&viewfull=1#post26790292
problem je sto crkva to drugacije tumaci oni su preuzeli pagansku doktrinu o besmrtnosti duse...
sto nije istina

Ма има ту једна ствар: ако душа умире после физичке смрти човека, онда се не може говорити о животу после смрти?? О рају, паклу и сл.
Зумеш?
И обрнуто: Библија говори о вечном животу...со, то значи душа НЕ умире. Или сам ја овде нешто погрешно схватио?

Posledica svih prica o dusi je straha od umiranja. Gde smo bili pre rodjenja tamo idemo i posle smrti. Mi smo zivotinje kao i sve ostale samo sa sakama da stapom dohvatimo banane.
Nauka je pokazala da u univerzumu postoji fiksna kolicina energije i po zakonu o odrzanju energije, ona se ne moze stvoriti i ne mozese unistiti vec se moze samo saltati kroz oblike. Toplota, Svetlost...itd.Kako smo i mi sami izgradjeni delom od energije koja nas pokrece, nakon smrti ce se ta energija preobratiti u Toplotnu, Svetlostnu...itd. Nista novo za univerzum. Dusa kao svesno bice ne bi moglo da opstane jer ne moze da stvara energiju preko hrane, pica koja joj je potrebna za funkcionisanje....
Ovo je moj stav kao nekog ko se bavi naukom, da ne bude da imam nesto protiv religije.....i ostalog......

Gde smo bili pre rodjenja tamo idemo i posle smrti. Mi smo zivotinje kao i sve ostale samo sa sakama da stapom dohvatimo banane.
Nauka je pokazala da u univerzumu postoji fiksna kolicina energije i po zakonu o odrzanju energije, ona se ne moze stvoriti i ne mozese unistiti vec se moze samo saltati kroz oblike. Toplota, Svetlost...itd.Kako smo i mi sami izgradjeni delom od energije koja nas pokrece, nakon smrti ce se ta energija preobratiti u Toplotnu, Svetlostnu...itd. Nista novo za univerzum. Dusa kao svesno bice ne bi moglo da opstane jer ne moze da stvara energiju preko hrane, pica koja joj je potrebna za funkcionisanje....

Интересантно. Мада Тесла је говорио мало друкчије о коришћењу енергије. Радио је 23 сата и спавао само 1.!!
А и у току тог једног сата је ментално решавао задатке.

Nisam se interesovao puno za tu temu a ljudima koji pricaju neosnovane bajke o reinkarnaciji bas i ne verujem.....

Интересантно. Мада Тесла је говорио мало друкчије о коришћењу енергије. Радио је 23 сата и спавао само 1.!!

O nekome se pricaju prvo price, pa legende. U jednom trenutku to postane Mit. Kao kod grckih heroja....samo sto ne znam da li je Tesla ubio azdaju ili treba jos vremena da prodje da bi se ta bitka odigrala. Uz svo postovanje prema Tesli!

Poslednja izmena:
Govorio je Tesla, ako ćemo pravo, razne gluposti. Na sreću, ostavio je iza sebe i dovoljno pametnih stvari, da ne moramo da ga pamtimo po promašajima.

Rekao bih da se dusa stvara od prvog udaha zivog bica, mislim na Coveka... I svaki mozak, kao unikatni jako kompleksan organ stvara svoju matricu Duse u zavisnosti od poprecnih veza neurona koji se povezuju u jedinstvene formacije/grupacije. Rekao bih da je Dusha prvenstveno satkana od nadgradnje nad logickim delom mozda, koja iskljucivo sluzi kao faktor samoodrzanja jedinke (da se jedinka oseti zivom, posebnom, unikatnom, a ne kopijom matrice roditeljskih DNK)... Inace bi umesto Ljudi se radjali humanoidi, sa fizickim i logickim razlicitostima...

Svakako, moderatorski mozgovi su malo vise izuzeti od tih procesa (genetski se zna ko je dobar moderator, pa se procesi formiranja duse ne odviju u potpunosti), pa... :think:

_nobody_

Govorio je Tesla, ako ćemo pravo, razne gluposti. Na sreću, ostavio je iza sebe i dovoljno pametnih stvari, da ne moramo da ga pamtimo po promašajima.

АЈДЕ??ееее?? Тесла будалетина?
Ahahahahaa..............!.jpg

O nekome se pricaju prvo price, pa legende. U jednom trenutku to postane Mit. Kao kod grckih heroja....samo sto ne znam da li je Tesla ubio azdaju ili treba jos vremena da prodje da bi se ta bitka odigrala. Uz svo postovanje prema Tesli!

Није то легенда нити моја измишљотина. Рекао је то сам Тесла!
Овде: http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=76060

- - - - - - - - - -

Svakako, moderatorski mozgovi su malo vise izuzeti od tih procesa (genetski se zna ko je dobar moderator, pa se procesi formiranja duse ne odviju u potpunosti), pa... :think:

_nobody_

Загађујеш тему са својом свађом о модераторима. Или им се директно обрати на пп ако имаш какав проблем, или отвори нову тему са тим.
П.С. Нема чпотребе да понављш да си нободи после сваког постављања коментара. Пише ти изнад аватара ко си.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 316261

Аха? Једино што се Тесла усуђује да ти противуречи?! Pogledajte prilog 316261

Druze bespotreban bezobrazluk....

Komentar sam ostavio jer sam pretpostavio da je izvadjen iz neke Tesline biografije nekog zaludjenika a ne iz njegovog intervjua.....ali to je nebitno. Poenta je da je Tesla jeo govna u istoj meri u kojoj je ostvario napredak u fizici. Kao i svi ostali koji su svojim radom uticali na napredak civilizacije. Da li je to radio jer ga je zabavljalo ili je stvarno bio opicen.....opet nebitno....
Sto se Ajnstajna tice sam proceni. Imas puno knjiga, Intervjua kao i za Teslu. Kosmos jeste zakrivljen, imas knjige iz fizike za srednju skolu pa prouci. U Teslino vreme je retko ko kapirao sta Ajnstajn govori. U 21. veku svaki srednjoskolac razume zakrivljenost prostora i vremena...

Poslednja izmena:
Jedino što ovu temu sprečava da se vine na Religiju je tvoj avatar :mrgreen:

Шта фали мом аватару? Природне лепоте су свима одмарање за душу. То и бог одобрава. :ok:
.
И шта ће ова тема на Религији? ПСихологија је наука о души.
Ако би отишла на Религију, ја бих је се одрекао.

Осим тога, за 400 порука имам 31 репутацију! Скоро 10%.! Реткост јел да.:lol:

Шта фали мом аватару? Природне лепоте су свима одмарање за душу. То и бог одобрава. :ok:

A koji je tvoj Bog, tj kojoj religiji se ti priklanjaš?

И шта ће ова тема на Религији? ПСихологија је наука о души.

A šta je duša, kako je ti definišeš? I gde si to uopšte pročitao? :lol:

Осим тога, за 400 порука имам 31 репутацију! Скоро 10%.! Реткост јел да.

I, šta nam time poručuješ? :lol:

прво питање ти је лично (нема везе са темом) и одговорићу путем пп.
.
Друго питање: то је у овдном делу испита: Психологија који сам давно положио. (мрзи ме да буџам по књигама, али ако нигде не нађеш одговор, јавни па да видим шта могу да учиним).
.
треће питање: проценат репки указује да многи остали дискутанти немају проблем са мојим аватаром. Многе репке сам добио на самом Религија форуму.
.
Додатак: приметио сам да овде многи бркају форум Религије и појам Цркве. Мој аватар би био апсолутно неприхватљив и непристојан у цркви, али на форуму религија - јок. Надам се да није противно правилима Крстарице.

Back