Da li se dobrim ljudima desavaju dobre stvari?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nebulozno je da one plaćaju ako znamo da su cene proizvoda iovako napumpane.

Svasta se desava pa i to.

Pre nekih 20-tak godina, u sred Beograda, u jednom tada jako popularnom klubu, gazda je konobare pretresao pre i posle smene. Nisu smeli da iznesu dinar vise nego sto su imali na pocetku smene, i uzimao im je sav baksis.

Drugar je tu radio, pa se dovijao tako sto bi me zvao da dodjem u klub, i krisom mi tutnuo u dzep kesh od baksisa.

Karma je udesila da se taj gazda slupao u dvom novom BMW X5-tici i ostatak zivota provodi u kolicima.

Не треба бити "добар" зато што очекујеш да се "добро добрим враћа", јер из тога "вири" интерес, да се своја "доброта" наплати.
Треба бити "добар" само у случају да то извире као нужност и последица личне етике и моралног склопа.
Све остало је мало или мало више лицемерно.

Svasta se desava pa i to.

Pre nekih 20-tak godina, u sred Beograda, u jednom tada jako popularnom klubu, gazda je konobare pretresao pre i posle smene. Nisu smeli da iznesu dinar vise nego sto su imali na pocetku smene, i uzimao im je sav baksis.

Drugar je tu radio, pa se dovijao tako sto bi me zvao da dodjem u klub, i krisom mi tutnuo u dzep kesh od baksisa.

Karma je udesila da se taj gazda slupao u dvom novom BMW X5-tici i ostatak zivota provodi u kolicima.

kakva glupost pa nacisti koji su pobili 50 000 000 ljudi su živeli do 105. godine u Argentini.

Ako se pod dobrim covekom smatra onaj koji pomaze na svoju stetu, onda taj nije dobar nego lud, i normalno je da ce drugi koristiti njegovu ludost.
Upravo sam pomislio da li se pod "dobar" smatra i neki loš epitet (lud, glup, ograničen, naivan isl.)

Pa pazi, svaka pomoć je na neki način nanošenje štete onom ko pomaže, u najboljem slučaju gubljenje vremena. Ali treba izvagati koliko ti je stalo do osobe kojoj pomažemo, ja ću uvek da pomognem onome ko mi je drag i ne očekujem da mi taj to vrati, vratiće mi neko drugi.

Ne znam u kakvoj su uzrocno poslednicnoj vezi pogibije golibradih mladica na Kosarama? Nisu ni stiglinda budu losi.
Cudni su putevi gospodnji jel tako?
Ne. Nego "ceo svet je u vlasti Zloga."
Sto znaci da zlo se uvek ustremi na dobro. Ali da bi od Boga dobili dobro moramo se drzati dobra.U duhovnoj smo borbi i samo dobrim mozemo pobediti zlo.

Back