Da li savršenstvo može da pogreši?

да ли савршенство има категорије
није исто бити савршен по благодати бога и сама савршеност божија
то је нешто слично и за душу која је бесмртна по благодати, а само бог је бесмртан.

Slažem se!
Znači da savršenstvo pripada samo Bogu!
Znači odgovor je da NE MOŽE POGREŠITI!

Da li se slažeš sa mnom?

Svako dobro!

онај ко зна све чињенице не може погрешити, а онај ко све зна тај је савршен у сваком смислу.
али у библији се дешава да некад и сам бог не зна све чињенице или се фолирао што нас доводи у сумњу или да је тај бог уопште савршен или ми не знамо да протумачимо библијског бога.
трећа варијанта је да је бог створио па пустио да радимо шта хоћемо јер је створ створен по богу, али опет незгодација, зашто се мешао онда?

онај ко зна све чињенице не може погрешити, а онај ко све зна тај је савршен у сваком смислу.
али у библији се дешава да некад и сам бог не зна све чињенице или се фолирао што нас доводи у сумњу или да је тај бог уопште савршен или ми не знамо да протумачимо библијског бога.
трећа варијанта је да је бог створио па пустио да радимо шта хоћемо јер је створ створен по богу, али опет незгодација, зашто се мешао онда?

Svaka čast za razmišljanje!
Gledaj, Bog je tajna. Mi još nismo upoznali njega u potpunosti ( a možda nikada i nećemo )!
Jednostavno rečeno BOG JE NE SHVATLJIV! ( moje mišljenje )

- - - - - - - - - -

Gledaj, Bog je tajna. Mi još nismo upoznali njega u potpunosti ( a možda nikada i nećemo )!

Naravno dok smo na ovom svetu. Ali ako veruješ u večnost verovatno ćemo ga i spoznati u potpunosti!

да ли савршенство има категорије
није исто бити савршен по благодати бога и сама савршеност божија
то је нешто слично и за душу која је бесмртна по благодати, а само бог је бесмртан.

A ko je taj sto je rekao da je isto?
Ja ne.

Ali pravedni jeste...

Vidim Sale da pevas istu pesmu kao ja, ali nekad neces...
- - - - - - - - - -

Pravoslvno ucenje Adam je bio savrsen:

Ono što je apsolutno jasno i što nam je dovoljno da znamo jeste da stvaranje čoveka, njegovog duha, duše i tela, i (darivanje čoveku) božanske blagodati, koja je učinila njegovu prirodu savršenom, jeste jedinstveni akt stvaranja i da u njega ne može biti unesena veštačka podela, kao da je jedan deo čovekov nastao "pre", a drugi "kasnije"

(Gospod Isus Hristos) je primio samu našu prirodu, početak našeg sastava i postao Novi Adam, po obličju Boga Koji je stvorio prvog Adama, obnovio je prirodno stanje i čula iscelio, (učinivši ih onakvim) kakva su i bila u početku.

Savrsenstvo Adama se ogleda na njegovom nivou i u savrsenom karakteru, nije imao telesne mane, i imao je vecni zivot.
Ali ne u svemoci, sveznanju itd, itd. kao Bog...

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

Naravno dok smo na ovom svetu. Ali ako veruješ u večnost verovatno ćemo ga i spoznati u potpunosti!

то је већ ствар вере, наде и очекивања у неки лепши будући живот.
само одакле нама та очекивања одакле нам вера и нада, како смо то развили или смо једноставно рођени такви.:think:
чак и они који не верују у бога итекако имају уграђен систем веровања и надања јер управо то нас и држи у животу.

Back