Da li sam lud?

JustASimpleMan

Zainteresovan član
Poruka
132
Kada slušam stvari koje drugi ljudi pričaju, njihovo rezonovanje, odluke koje donose i život kakav žive, pomislio bih da su idioti. A onda sa druge strane svi ostali misle da sam ja idiot. Eto danas sam u jednosmernoj, uskoj uličici tražio autobusku stanicu koja vodi u suprotan smer. Pitam komšiju da li je pošo do prodavnice, kaže jok pušim cigaru pa idem gore. A gde gore idete, u grad? Ne sine nego kući! Priznajem da sam radio IQ test, desetominutni, i da sam pod jakim "benzodiazepaminima" i" anti depresivima" ostvario IQ rezultat, 102. Pritom sam test radio u MUP-ovom domu zdravlja u Durmitorskoj. Ali zašto neke nebulozne stvari koje prosečan čovek treba bez problema da razume, meni idu teško, spor sam, siromašno kritičko mišljenje. Dok druge stvari koje prosečan čovek ne vidi i nema kapaciteta da razume, meni idu lakše. Da li sam ja lud ??? Da li se svima pa i vama često dešavaju ovakvi propusti ili samo meni?

Poslednja izmena:
Druga stvar, skoro nikada ne srećem ljude koji su od mene gluplji. Ili smo tu negde ili su pametniji. Pa zar i to ne potvrdjuje da sam glup. Ako sam zaista prosek zar ne bi onda trebalo 50% ljudi da su gluplji od mene, ali ja to ne vidim. Vidim ili samo meni ravne ili pametnije.

У питању је социјална интелигенција. Можеш бити Никола Тесла, али ако не умеш да користиш социјалну интелигенцију, локални џибер има да те превари. Отуд потиче твој мањак разумевања.

Бити паметан и бити интелигентан нису две исте ствари. Паметан човек је начитан и образован човек. Интелигентан човек је неко ко може из наученог да повеже фрагменте и склопи неку целину веома брзо, да изнађе решење за неки проблем користећи се оним што му је дато.

У питању је социјална интелигенција. Можеш бити Никола Тесла, али ако не умеш да користиш социјалну интелигенцију, локални џибер има да те превари. Отуд потиче твој мањак разумевања.

Бити паметан и бити интелигентан нису две исте ствари. Паметан човек је начитан и образован човек. Интелигентан човек је неко ко може из наученог да повеже фрагменте и склопи неку целину веома брзо, да изнађе решење за неки проблем користећи се оним што му је дато.
To i ja pomislih. Da li je socijalna inteligencija u pitanju koja je zaista mala. I stvarno sam poslednji čovek koji skapira socijalni ispad, poslednji čovek koji shvati šalu. Poslednji čovek koji shvati šta se dešava u sobi i zašto je raspoloženje i stav generalno odjednom naglo osciliralo. Poslednji čovek koji razume znake i izraze koje drugi ljudi upućuju jedno drugom i njihovo značenje. Utoliko da ponekad stvarno mora da mi se kaže direktno i jasno u lice. Iako to može nekako d a se opravda u razgovoru sa komšijom, to nikako ne opravdava moju potragu za stanicom u jednosmernoj ulici. Nzm zašto ali se ne obazirem na svoju okolinu, nimalo. Jer u okolini vidim izvor svih svojih emotivnih povreda. Ne znam šta da radim.

Sa eq 0 a iq 100, osuđen sam da se zadovoljavam mrvicama ceo život.

To i ja pomislih. Da li je socijalna inteligencija u pitanju koja je zaista mala. I stvarno sam poslednji čovek koji skapira socijalni ispad, poslednji čovek koji shvati šalu. Poslednji čovek koji shvati šta se dešava u sobi i zašto je raspoloženje i stav generalno odjednom naglo osciliralo. Poslednji čovek koji razume znake i izraze koje drugi ljudi upućuju jedno drugom i njihovo značenje. Utoliko da ponekad stvarno mora da mi se kaže direktno i jasno u lice. Iako to može nekako d a se opravda u razgovoru sa komšijom, to nikako ne opravdava moju potragu za stanicom u jednosmernoj ulici. Nzm zašto ali se ne obazirem na svoju okolinu, nimalo. Jer u okolini vidim izvor svih svojih emotivnih povreda. Ne znam šta da radim.

Sa eq 0 a iq 100, osuđen sam da se zadovoljavam mrvicama ceo život.
Ништа, што више комуникације са људима, учи, посматрај. То се учи од детињства, а каскаш доста. Што више комуникације.

nisi ni lud ni naročito glup,ako ti je za utehu ja sam jednom otišo u win win da vidim neki novi monitor i lepo odem tamo gde su izloženi očigledni televizori,gledam tamo šta je izloženo,uhvatim se za jedan i ne provaljujem da je tv nego pitam prodavačicu za "cenu monitora" i još pokazujem rukom u tv...ništa,ona meni "gospodine to je televizor" ja tuc-muc i šmugnem onako posramljen iz radnje i evo idalje me sramotra da prođem pored a kamo li da uđem XD
dešava se to svima

Ја се сећам једном приликом када ме ухватио неки новогодишњи хајп, свратио у књижару, гледао ја тако књиге и бацим поглед шта још имају. Видим календар неки, много лепо изгледа. Питам ја колико кошта, она одговори. И док се ја размишљам да узмем, саопшти ми она: "Али он је до краја ове године, није за наредну годину".

У земљу сам пропао. Купујем календар за годину која се завршава. z:mrgreen:

Ја се сећам једном приликом када ме ухватио неки новогодишњи хајп, свратио у књижару, гледао ја тако књиге и бацим поглед шта још имају. Видим календар неки, много лепо изгледа. Питам ја колико кошта, она одговори. И док се ја размишљам да узмем, саопшти ми она: "Али он је до краја ове године, није за наредну годину".

У земљу сам пропао. Купујем календар за годину која се завршава. z:mrgreen:
To već nije glupost nego nisi obraćao pažnju na detalje iz svoje okoline. Svako bi pomislio da će krajem godine u prodavnici prodavati kalendare za predstojeću godinu. I oni samo da uvale, šta sve neće pokušati da prodaju. Ako ti je to ispad najveći onda si na konju Šarcu. Meni uvali lik uz jagnjeće pečenje u meru naplatio i 600 grama iznutrica po ceni jagnjećeg pečenja. Sve nešto na osmeh na priču tuc muc, tek sam shvatio kad sam izašo iz radnje da mi je prodao iznutrica po ceni pečenja.

Vremenom sam sve paranoičniji što me više varaju utoliko da počinjem da sumnjam u sve i svakog i da svima nalazim mane. Nije što me zajeba za pare, iako ni para nemam, nego što ispade pametniji i lukaviji. E to me duboko pogađa

Poslednja izmena:
Mozda si rasejan nemaran da cujes ili logicki zakljucis ono sto ti govore.

Ja sam mislio da sam ogluveo sa 20 i neku. Ispostavilo se da cujem ko zmaj ali mozak je lenj, boli ga k da slusa tudje price. Cesto slusam coveka pola sata a ne znam sta mi prica. Ako mi je nesto bitno pridjem blizu i 2 3 puta zamolim da mi ponovi jer je mozak u svom fazonu uopste ne obradjujem svakodnevne informacije ali npr odgledam svaku noc dokumentarac i zapamtim dosta toga. Sve je do nas...

Ja sam mislio da sam ogluveo sa 20 i neku. Ispostavilo se da cujem ko zmaj ali mozak je lenj, boli ga k da slusa tudje price. Cesto slusam coveka pola sata a ne znam sta mi prica. Ako mi je nesto bitno pridjem blizu i 2 3 puta zamolim da mi ponovi jer je mozak u svom fazonu uopste ne obradjujem svakodnevne informacije ali npr odgledam svaku noc dokumentarac i zapamtim dosta toga. Sve je do nas...
hiperaktivan si? ili imaš neki drugi poremećaj pažnje?

1583844201000.jpg

100% ja, nezainteresovan za život i okolinu, u svom svetu. Pa kako si rešio taj problem.

ako nisi sluzio vojsku i glup si i lud :kez:

ocigledno malo poznajes ljudi pa si u nedoumici "da li si ili ne"

bmaxa je lepo napisao nikada se ni jedan ludak nij ezapitao da li je lud. Za njega su svi drugi ludi samo je on "ispravan" i to je naucno dokazano

A sd na svoje radne zadatke :D

Kada slušam stvari koje drugi ljudi pričaju, njihovo rezonovanje, odluke koje donose i život kakav žive, pomislio bih da su idioti. A onda sa druge strane svi ostali misle da sam ja idiot. Eto danas sam u jednosmernoj, uskoj uličici tražio autobusku stanicu koja vodi u suprotan smer. Pitam komšiju da li je pošo do prodavnice, kaže jok pušim cigaru pa idem gore. A gde gore idete, u grad? Ne sine nego kući! Priznajem da sam radio IQ test, desetominutni, i da sam pod jakim "benzodiazepaminima" i" anti depresivima" ostvario IQ rezultat, 102. Pritom sam test radio u MUP-ovom domu zdravlja u Durmitorskoj. Ali zašto neke nebulozne stvari koje prosečan čovek treba bez problema da razume, meni idu teško, spor sam, siromašno kritičko mišljenje. Dok druge stvari koje prosečan čovek ne vidi i nema kapaciteta da razume, meni idu lakše. Da li sam ja lud ??? Da li se svima pa i vama često dešavaju ovakvi propusti ili samo meni?
Pa nako

Svima se desavaju propusti. I svi prolazimo kroz razna mentalna stanja u zivotu.

Ovo tvoje pitanje i opis je vrlo licna tema, OK je sto si napisao nije da je za javnost, ali verujem i nadam se da imas sa kime da razgovaras o svojim problemima. Ovo s obzirom na hemiju koju ocigledno trosis a ona nije od onog tipa da je sam uzimas bez necijeg pracenja.

Ne treba da se uopste brines oko toga ko je gluplji a ko pametniji. Uvek ima i jednih i drugih pa gde god bio u spektru toga.

Ono sto je bitno da imas dobro drustvo i da pazis na svoje zdravlje, a jedino sto ovako javno mogu da ti kazem je da ako mozes da se bavis necim kreativnim mislim da bi ti pomoglo. Pisanje ti je dobro ali mozda da probas da se bavis nekom vrstom izrade neceg ili nekim umetnickim radom. Mada je i pisanje cesto jako dobro da cujes svoje misli. A ako to i neko drugi cita onda moze i bolje da te shvati.

Da si lud, jesi, verovatno isto onoliko kao i svi mi ostali. Ili nisi, isto onololiko kao i mi ostali....

Drz se. Nije vreme da se baca puska u kukuruz :)

Poslednja izmena:
A što je tebi to toliko bitno? Mislim, da li si gluplji ili pametniji od drugih.
Pitam zato što ljudi po difoltu imaju drugi problem - veruju kako su pametniji od celog sveta (mada oni to ne doživljavaju kao problem, naravno. Doživljavaju drugi.) Tvoja priča je zanimljiva jer ti misliš suprotno. Nekako ne verujem da to ima veze s tvojom inteligencijom uopšte, već pre sa samopouzdanjem. Osim toga, gola, što bi rekli "klinička" inteligencija, i ona koju naki nazivaju "emocionalna" su različite stvari. Nije znak glupavosti ako si, moža, nespretan s ljudima, ne umeš ih čitati ili te oni zbunjuju. Tu se radi o nekim drugim stvarima, ne o tome da si glupav.

Sto bi meni moj muz rekao dzabe ti ta tvoja skola😂

Alo, druze, ja na casu voznje, u ozbiljnoj guzvi sve vreme vozim u prvoj. I pita me instruktor kao Sta radis to, saltaj se u drugu kad kreces. Rekoh: sta ima da se saltam, vidi koja guzva, mrzi me stalno da menjam brzine. 39ti cas. Covek me gleda kao da nisam normalna, motor kuka, place. Opusti se

Back