Da li radimo ono što moramo ili ono što želimo..

Da li u životu više radite ono što morate ili ono što želite i da li je to posljedica ili uzrok onog drugog..?
Ne postoji covek koji ce da radi samo ono sto on zeli.Uvek se nesto mora,nesto radi sebe i svog cilja-zelje,a nesto radi drugih:) Ono sto moram da uradim radi drugih,to je da bih ispostovala ljude koji su vredni tog postovanja.Nesto se mora raditi i po inerciji...nebitno radi koga:)
Idealno bi bilo kada bi se radilo samo sto pozelis da uradis:) 21.i nije bas vek za hedonizam:)

Ako je reč o slobodnoj volji- tek nekih 5% je koriste ljudi koji zaista rade na sebi, intelektualno i duhovno, većina čovečanstva ni toliko.
Ako je reč o ličnim impresijama- trudim se da mi bude dobro, tako dobar deo dana posvetim sebi čineći ono što mi prija. Naprosto je nemoguće biti socijalizovana ličnost u 21. veku i odvaliti: ,,Uvek činim ono što želim." To je infantilna izjava. Jer da bi mi to neko potkrepio argumentom, posmatrala bih ga u dugoj koloni na nekom možda poštanskom šalteru, kada vam neki alkos stoji za vratom, red se pomera pužijim micanjem, da li ćete opsovati šaltersku službenicu, gurnuti alkosa, urlikati? Nećete, a možda priželjkujete baš to...Dakle, o čemu pričamo? Možda mi se sredom ne ide na posao, ali ako sam prethodne nedelje dobila slobodan dan, otići ću jer e neizvodljivo da opet izostanem-ako mi je do egzistencije.

Back