Da li prodorom AI-a umetnost gubi smisao?

Pratim razvoj. Propustio sam programiranje jer sam mislio da sam previse pametan i da ne mogu vise da ucim jer znam previse. I nisam bio taj lik koji juri kes, a znao sam da ce programeri biti medju najplacenijim opcijama.

Al pratim jer se isto sada zna da ce praviti kes. Pored zanatlija koji ce se takodje usrati od kesa i vec se useravaju. Keramicari, tesari, krovopokrivaci zaradjuju kao programeri igrica u najjacoj kompaniji u Srbiji i taj trend ce se sve vise menjati u korist majstora zanatlija.

Poslednja izmena:
trazio sam mu da ilustuje ovu temu i nacrta sliku koja simbolizuje ovo pitanje "Da li prodorom AI-a posao umetnika gubi smisao?"

i ovo je uradio..savrsen odgovor na temu.

file-mDa2nY1HcobSuzmMpJza9fHW

Uh, ti termini "nikad, zauvek...". Koliko puta su se samo pokazali pogrešnim.
Za ovo je teško da bilo koji program (što Ai jeste u suštini) bude kreativan i lucidan kao jedan umetnik. Na stranu stil svakog umetnika pojedinačno. Ali o tome mogu da raspravljaju ljudi koji su završili neku umetničku školu i koji znaju koliko su različiti svi studenti/đaci u razredu ili klasi.

Za ovo je teško da bilo koji program (što Ai jeste u suštini) bude kreativan i lucidan kao jedan umetnik. Na stranu stil svakog umetnika pojedinačno. Ali o tome mogu da raspravljaju ljudi koji su završili neku umetničku školu i koji znaju koliko su različiti svi studenti/đaci u razredu ili klasi.
Ja mislim da AI program moze da pise drame Sinise Kovacevica.

Gledam kakve stvari generise AI, cesto i mnogo bolje od nekog profi umetnika.
Imamo sjajne slike, reklame, klipove, pesme, knjige uradjene ili napisane od strane AI-a

Da li umetnicki poslovi koji traze kreativnost polako gube smisao prodorom AI-a?
Вештачка интелеигенција може да генерише само симулакрум уметности. Не и уметност саму. Говедизација читавих народа управо и служи томе, да се лакше прода рог за свећу.

Back