Da li prodorom AI-a umetnost gubi smisao?

Pa AI nema veze sa umetnošću, mislim umetnost dolazi kao izraz nekih osećanja, kreativnosti i doživljaja autora nekog dela (bilo da je to pesma, slika, knjiga, strip ili film) a za osećanja i doživljaj nečega potrebna je duša i veza sa nekim višim instancama (što na startu isključuje AI i mašine), tako da ono i kad recimo čuješ neku pesmu koja je rezultat AI ono tehnički to ne mora da zvuči loše ali ti je jasno da to nije to, prosto tako nešto ne izaziva nikakvo oduševljene i emociju u tebi (kao prava umetnost) jer prosto je ono bezdušno i kao da nešto fali a fali upravo taj neki ljudski faktor, kao što recimo ni kojekakva seksualna pomagala nisu baš zaživela i prosto ne mogu da zamene pravog, živog partnera (koliko god se oni trudili da ih naprave što bolje i što autentičnije) jer ono jasno je da tu nedostaje ona neka hemija i interakcija sa nekim i taj ljudski faktor koji se ne može simulirati ili zameniti, i apsolutno isto važi i za umetnost, taj ljudski faktor je prosto nezamenjiv jer bez toga umetnost ne postoji.
Ne znam. Meni je interesantna AI umetnost. Posebno muzika.

Back