Da li postoje muški i ženski poslovi?

Muški su: vojska, policija, vatrogastvo, zidarstvo, rudarstvu. Ženski su: frizerka, kozmetičarka, pedikirka, sobarica, prodavačica na kasi.
Ok to stoji.ima zena i u vojsci i policiji etc ali generalno jeste.
Ne potcenjujem zene uopste ima i fizički izuzetno jakih i izdržljivih ali sama genetika ih zeza.ono realno.
Uostalom otkad sam gledao onaj cirkus od olimpijade u francuskoj gde dozvolili trandjama da se takmiče sa zenama sve jasno.

Da li žena može biti policijac- može. Da li može izvršiti sve zadatke kao njen kolega koji ima ramena kao trokrilni ormar- ne može. Svojevremeno je bio viralan snimak iz Švedske gde jedan migrant na ulazu u njihov centar, dal naduvan dal lud , tuče tri policajke. Tek su ga muški policajci savladali.
Mislim da politička korektnost i nekakva lažna jednakost polova samo pravi štetu .

u današnje vrijeme takva podijela in general nije poželjna ali nekako gledano iz moga ugla ipak sam svjesna da sam žena i uživam u tome. Ne pada mi na pamet da mijenjam slavine, nosim namještaj, farbam zidove, nosim s pijace 10 tak i više kg nečega... jednostavno ne nije što možda ne bih mogla ako bi morala ali :nono2:
Zamisli samo sebe kako vozis kamiončinu 🤣🤣🤣 mada sve vise zena srecem po putu da voze kamion ali kad treba nesto uraditi oko njega tu su vec nemocne...guma teza od njih..nemaju sansu...a zamisli mene da radim u krojackoj radnji...pa ostao bi bez prstiju do pauze za topli obrok 🤣

u današnje vrijeme takva podijela in general nije poželjna ali nekako gledano iz moga ugla ipak sam svjesna da sam žena i uživam u tome. Ne pada mi na pamet da mijenjam slavine, nosim namještaj, farbam zidove, nosim s pijace 10 tak i više kg nečega... jednostavno ne nije što možda ne bih mogla ako bi morala ali :nono2:
Pa tko ti to radi mesto tebe

Da li postoje muški i ženski poslovi odnosno poslovi koje bolje rade muškarci i poslovi koje bolje rade žene? Ako postoje koji su i kako se dele?
Postoje univerzalni poslovi ali i oni koje bolje obavljaju muškarci ili žene. Ako izostavim one gde je potrebna fizička snaga jer je logično da su žene slabije ( ma koliko jake bile ), muškarcima bolje leže poslovi vezani za mehaniku, saobraćaj,
elektroniku...
Žene po prirodi imaju slabost prema deci, tako im poslovi vezani za njih dobro idu. Botanika takođe. Bolji su psiholozi i socijalni radnici.

Back