Da li postoje mijesane saune u BiH ili Srbiji

Ali čemu?
Mislim bar su saune sada toliko uobičajene, česte, dostupne da ne vidim razlog zašto bih je koristila sa neznancima. I ne traje boravak u istoj satima pa da ne mogu dobiti svoj termin.
Pitao AI on zna sve

Društveni aspekt – Ljudi često idu u saunu s partnerima, prijateljima ili čak kolegama. Miješana sauna omogućava da svi zajedno uživaju u istom prostoru.

Otvorenost i egalitarnost – Nizozemska je poznata po liberalnim i ravnopravnim stavovima. Miješana sauna se uklapa u ideju da nema potrebe dijeliti ljude po spolu kada je svrha – odmor i zdravlje.

Tradicionalna praksa – U mnogim wellness centrima to je standard. Ponekad postoje i posebni "ženski dani" ili "muški dani", ali miješane saune su pravilo.

Evo ti primjer @salko dinamitas turskog kupatila, pravilo je da budeš u kupaćem, željele smo biti gole, platile cijeli prostor na sat vremena i bile gole, realno nakrcati se ovdje može 20 ljudi, ovo je samo pola prostora nisam uslikala kompletno kupatilo i uživale same (nas tri) sat vremena!

453.jpg

U finskoj su mi rekli da svaka finska kuća ćak i stanovi imaju svoje saune, to je kod njih nacionalno pitanje. ;)
Kod kuce radis sta hoces

Ali mislim da govoris o gradskim saunama.
Dakle, i tamo gde je to nacionalni sport d kazem, pise ya yene je ponedeljkon, sredom petkom, muškarci utorkom, četvrtkom NUDE sauna, dakle skroz goli itd.. vikend za sve ali sa kupacim kostimom. I to samo u nekim. U vecini je obavezan kupaci kostim.
Opet Ai o Holandiji

Kultura tijela i prirodnosti – U Nizozemskoj je tijelo prihvaćeno kao prirodna stvar. Golotinja u sauni se ne smatra seksualnom, već jednostavno praktičnom i higijenskom (kupanje u kupaćem kostimu u sauni smatra se nehigijenskim jer tkanina zadržava znoj i bakterije).

Pitao AI on zna sve

Društveni aspekt – Ljudi često idu u saunu s partnerima, prijateljima ili čak kolegama. Miješana sauna omogućava da svi zajedno uživaju u istom prostoru.

Otvorenost i egalitarnost – Nizozemska je poznata po liberalnim i ravnopravnim stavovima. Miješana sauna se uklapa u ideju da nema potrebe dijeliti ljude po spolu kada je svrha – odmor i zdravlje.

Tradicionalna praksa – U mnogim wellness centrima to je standard. Ponekad postoje i posebni "ženski dani" ili "muški dani", ali miješane saune su pravilo.

NUDE? Da li si ti siguran? Pa ja sam baš to pretraživala.

Pa okej kad ti kažeš... Ali to mi baš čudno. Kada sam bila u Helsinkiju baš sam uhotelu pretraživala nude saune, otvorilo mi se samo par njih od desetina javnih, i sve su imale dane.. Ali možda su Finci skopčaniji.

U klasičnim saunama se svi naguraju, ja sam bila na prostoru ono 2 puta 2 praktično sa 8 osoba.. to im ne smeta. Međutim, kupaći su obavezni
Ok, razumem ako kažeš da je u Holandiji drugačije.

Pa okej kad ti kažeš... Ali to mi baš čudno. Kada sam bila u Helsinkiju baš sam uhotelu pretraživala nude saune, otvorilo mi se samo par njih od desetina javnih, i sve su imale dane.. Ali možda su Finci skopčaniji.

U klasičnim saunama se svi naguraju, ja sam bila na prostoru ono 2 puta 2 praktično sa 8 osoba.. to im ne smeta. Međutim, kupaći su obavezni
Holandija je slobodnija ,rodica mi je dosla iz Francuske da studira u Holandiju, nakon fakulteta jednu godinu i iznenadila se nekim stvarima.

Holandija je slobodnija ,rodica mi je dosla iz Francuske da studira u Holandiju, nakon fakulteta jednu godinu i iznenadila se nekim stvarima.

Bila sam samo jednom i u tim bungalovima su sa temperaturom oko 18 stepeni vodili decu bosu po kampu, jer je kao sunčano.

Što se meen tiče meni ne bi smetalo da idem u nude saunu, ali d a ti kažem, u kulturama gde je nude uobičajen gde je ljusdsko telo obično i ne izaziva želju, tamo ima i manje klasične napaljenosti - potrebno je da se više bude perverzan pa da bi se napalio što vidiš golu ženu i slično - to je dakle nezgodna stvar :)

Bila sam samo jednom i u tim bungalovima su sa temperaturom oko 18 stepeni vodili decu bosu po kampu, jer je kao sunčano.

Što se meen tiče meni ne bi smetalo da idem u nude saunu, ali d a ti kažem, u kulturama gde je nude uobičajen gde je ljusdsko telo obično i ne izaziva želju, tamo ima i manje klasične napaljenosti - potrebno je da se više bude perverzan pa da bi se napalio što vidiš golu ženu i slično - to je dakle nezgodna stvar :)
Mislio sam da je na zapadu svugdje standard nude ,da ako se napalis to je nezgodno :)

Evo sta AI kaze
Mislo sam da je to svugdje normalno

Danska, Island, Holandija → miješane saune/bazeni su standard u javnim wellness centrima.

Ali čemu?
Mislim bar su saune sada toliko uobičajene, česte, dostupne da ne vidim razlog zašto bih je koristila sa neznancima. I ne traje boravak u istoj satima pa da ne mogu dobiti svoj termin.
Jednom u Tursku neke cure poljakinje se smorile sto bile same sa nama svima likovima pa otkazale I trazile pare nazad

Evo sta AI kaze
Mislo sam da je to svugdje normalno

Danska, Island, Holandija → miješane saune/bazeni su standard u javnim wellness centrima.

****** ja uopšte ne znam o čmu ti pišeš... da li misliš na gole ljude ili ne. ali odustajem. Rekoh ti kako je u finskoj i znam kako je kod nas. Kod nas sigurno nema javnih sauna mešanih gde su ljudi goli, to bi već bilo po novinama

Back