Da li pošteni švaleri zaslužuju boračke penzije?

Romana Kuhar

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.845
"Dosta je bilo nepravde – pošteni švaleri zaslužuju boračke penzije!
----------------------------------
Danas je najteže, malje mi se od pomisli ježe, dok mi misli mojoj dragoj beže, pošten švaler biti, rode plemeniti. Svaki šonja zgodnu ženu ima - mi ljubavi darujemo svima …Kuku nama švalerima …

Zato, bato, dosta je bilo nepravde, za poštene švalere zahtevam boračke penzije …"
😉
~ KĐK

ŠVALER.jpeg

Slažem se i pitam sve - da li pošteni švaleri zaslužuju boračke penzije? O ordenju ćemo nešto kasnije - čekam AV-a da mu bude zdrava glava ...

Imam jednu pričicu kad su švaleri u pitanju. Vesele devedeste, ja mladi novinar. Mobilni telefoni postali dostupni širokim narodnim masama. Sedimo mi mladji u redakciji i oduševljamo se mogućnostima nove Nokie. Prilazi nam fotograf, stari beogradski šmeker. Stoji, gleda, ćuti neko vreme....U jednom trenutku reče "To sranje će ubiti švaleraciju" okrete se i ode....

Imam jednu pričicu kad su švaleri u pitanju. Vesele devedeste, ja mladi novinar. Mobilni telefoni postali dostupni širokim narodnim masama. Sedimo mi mladji u redakciji i oduševljamo se mogućnostima nove Nokie. Prilazi nam fotograf, stari beogradski šmeker. Stoji, gleda, ćuti neko vreme....U jednom trenutku reče "To sranje će ubiti švaleraciju" okrete se i ode....
Pa nije je ubilo, cak sta vise, doprinelo je laksem pristupu, organizaciji, zavodjenju..itd..

Evo...baš me tema bacila u razmišjanje.
Ko bi trebalo da finansira švalerske penzije? Da li je to dobrotvoran, društveno-koristan rad, blud i razvrat...gde ga svrstati i na čija leđa "prevaliti"? Mnogo je pitanja. :think:

ja u taj fond netju da uplatjujem nek finansiraju osobe koje, sto bi moja pokojna Djurdjica rekla, jedu gooFna van kutje svoje

ja u taj fond netju da uplatjujem nek finansiraju osobe koje, sto bi moja pokojna Djurdjica rekla, jedu gooFna van kutje svoje
Oni bi da traže još i ordenje!
Ono..."švaler 1-og, 2-og reda ili klase", itd...! 😁
Vidi ovog grdnika na slici iz uvodnog posta. :hahaha:
Hrabrost, ali i ludost...!

Poslednja izmena:
Za poštenom damom se pošten švaler ne ulici ne okreće, već je gleda u oči, celiva ručicu i daruje cveće ... Za tu kulturu i alat u turi zaslužuje boračku, podrazumeva se ....
Nemam ništa protiv tih penzija, ako nekome toliko znači!I ovako se svode na to: "Ko doživi, pričaće".
Samo da vidimo, na čijoj "grbači", ide ovaj "new age trend" ! 😁

Back