Da li poklanjate stvari koje dobijete od nekog na poklon?

Dobile ste na poklon parfem, posteljinu, servis, komplet noževa, frotir, karmin, medu, porše, umetničku sliku, abrihter, pincetu, lak za nokte.......koji vam se uopšte nesviđa.
Šta radite sa takvim stvarima?
Da li ih lepo prepakujete i uvalite nekom drugom na poklon?

to ko ona bombonjera koja je kruzila 5 godina dok je neko nije otvorio i najeo se pa zavrsio na ispiranju zeluca

Никада не прослеђујем даље поклоне које сам добила.

Први разлог је тај што је та особа мислила на мене када га је куповала.

Други, ако није довољно добар за мене, што би био добар за другога?

А трећи и најважнији - ја волим да поклањам и волим да тој особи поклоним оно што ће јој се допасти :hvala:

Dobile ste na poklon parfem, posteljinu, servis, komplet noževa, frotir, karmin, medu, porše, umetničku sliku, abrihter, pincetu, lak za nokte.......koji vam se uopšte nesviđa.

Ono što sam nekada sve dobijala, više za to nisam bila uslovno rečeno "vezana", nije mi više značilo. Bilo mi je žao, da bacim. Dobila sam silne i prelepe stvari, koje su mi nekada značile jako mnogo i u mojim Okama ssu bile istinski vredne. Zadržala sam samo dve. Jedna mi je i dalje na stoli, druga na polici. Sve drugo sam poklonila Ljudima, koji nisu imali uslove za nešto da kupe, takve neke prirode. Sve sam bila lepo spakovala i najlepše papire, šarene kesice, i sve poklonila. Taj dan mi je bio najbolji, jer sam usrećila, više od desetine Ljudi. Mislim da je to dobra stvar, ako već nečega imate viška, ne treba vam ili naprosto nešto više ne želite da imate u svojoj svojini, a celo je, čisto, novo ili bi nekome stajalo i bilo kao baš za Njega/ Nju, uvek sam za to. Jer podeljena Sreća, je uvek dva puta veća. I samo onaj ko je tužan bio, što reče Balašević, zna kako je dobar osećaj za taj osmeh, nabaciti isti na nečije prethodno uplakano lice i obradovati ga nekim poklončićem. Toliko.

Zavisi...neke poklone,ma koliko mi se ne sviđali ne prosleđujem dalje...
Međutim,nekad dobijemo nešto na poklon što nam ne odgovara,a nekom drugom bi se dopao...i zašto ga ne proslijediti,ionako bi se kupilo isto ili slično npr.
A poklone tipa čokolade,bombonjere,piće,neku sitnicu od kozmetike...naravno da prosleđujem...:lol:
Štaviše...trudim se da ih odmah ne spiskam,da imam ako mi zatreba kad negdje pođem...:lol:
Ne kažem da mi to baš često uspijeva...:lol:

Šalim se malo,ali ne vidim ništa loše u tome da ako npr.dobijemo na poklon od nekog viski ili bombonjeru proslijedimo to dalje,ako već mi ne jedemo ili ne pijemo to...a i prilična je ušteda u doba slava...
Ljudi su zbog poklona prestali i da posjećuju jedni druge,nažalost...U doba ove krize,neko nema ni 5 eura za"bacanje" i zaista ne vidim ništa loše u prosleđivanju takvih poklona...samo treba voditi računa o roku trajanja..:)
Naravno,uvijek postoje izuzeci...neki poloni se nikad ne prosleđuju,makar bili i samo čokolada...:D

Ne poklanjam ih, dobijam dobre poklone, ugl.
Mada, imam neku glupu knjigu koju mi je bivši poklonio, a ja nameravam da poklonim biblioteci, ali sve zaboravim. :confused:

Naravno,svaki put kad mi se nesto ne svidja.Samo gledam na se ne zaje.bem pa da poklon koji sam dobila od jedne osobe dam toj istoj osobi,posto sam to jednom uradila... :rumenka:
Sto da punim kucu glupostima koje mi se ne svidjaju kad mogu drugom da ih dam... :flert:

naravno
jok bacicu
osim toga Ciganima poklanjam svoje stare stvari i odusevljeni su
eto na primer uzeli su stare prozore
a jednom ceo komplet starih malih Mindjusicinih stvari, sve firmirano i ocuvano, 1-2 x noseno, i lepo se omrsili
ne vidim u tome nista lose
jedino treba voditi racuna da NE posaljes isto vino onome od koga si ga dobio :lol:

osim toga, dobro je odneti suvisne poklone istare igracke u Unicefove kancelarije ili neke starije drzavne vrtice, gde deca nemaju, a ne baciti i kupovati novo, ako nekome to sto tebi ne treba - na primer usreci dan ili ceo mesec ili godinu
eto na primer - nas komsija - obozava ciovek alat, mi njemu kupili ubodnu testeru, on nama iseko police
i svi srecni
stvari treba da se vrte ukrug i da stignu kome trebaju, a ne da punim kucu svim i svacim, narocito ruznim stvarima i od osoba koje ne volim i jos da me podsecaju na smrada
a jok!

Back