Da li poklanjate stvari koje dobijete od nekog na poklon?

Dobile ste na poklon parfem, posteljinu, servis, komplet noževa, frotir, karmin, medu, porše, umetničku sliku, abrihter, pincetu, lak za nokte.......koji vam se uopšte nesviđa.
Šta radite sa takvim stvarima?
Da li ih lepo prepakujete i uvalite nekom drugom na poklon?

vodim racuna sta kome poklanjam..
i trudim se da svaki poklon obraduje osobu kojoj je namenjen..
dobila sam pre dva meseca na poklon ( u znak zahvalnosti) od osobe sa kojom nisam bliska i nije upucena u moj ukus ogromno pakovanje cokoladnih bombona sa 70%kakaoa i ciklama lak za nokte :eek:..
odmah sam videla osobu koju ce takav poklon da obraduje ..i paketic samo prosledila dalje..
i drago mi kad vidim da je taj ciklama lak u upotrebi..:mrgreen:
i to sto sam ja taj poklon samo prosledila do osobe kojoj je izmamio osmeh zadovoljstva na licu, ne umanjuje cin osobe koja je isti poklonila meni..

isto to radim i sa neodgovarajucom pincetom,parfemom,porseom ukoliko se boja ne uklapa uz moj karakter..

ono sto meni ne odgovara, obradovace nekog u mojoj okolini..

Dobile ste na poklon parfem, posteljinu, servis, komplet noževa, frotir, karmin, medu, porše, umetničku sliku, abrihter, pincetu, lak za nokte.......koji vam se uopšte nesviđa.

Da, osim sto ih cesto ne prepakujem, nego otvoreno kazem o cemu se radi, i dam osobi kojoj se svidja...

Наравно. С тим што јако дуго чекам док не дође на ред неки позив од неке особе којој ће то одговарати, јер немам срца да неком само увалим нешто безвезе. Имам посебан орман само за нежељене поклоне, поготово са свадбе. Имам чак и неких кухињских апарата које нисам ни отпаковала, а већ им је и гаранција истекла, не знам шта ћу с њима. :confused:

У мојој породици је увек био обичај да се поклони отворе пред гостима и да се за сваки понаособ захвали. Тако да увек морам да имам на уму ко је био присутан када је неки поклон отворен, да не би после добио исти, за разлику од људи из мог окружења, који насамо отварају поклоне и онда без проблема прослеђују даље.

Много пута сам добила поклон који јесте нов, али се по паковању могло наслутити да већ дуго "кружи".:zcepanje:

Ако проследим поклон, то је увек нешто неотпаковано, никад нисам проследила нешто што сам већ користила, а знам такве случајеве. Била сам сведок да су људи поклањали стару и коришћену, ужеглу шминку.:eek:

mislim da je tema bila sa idejom da se napravi berza takvih poklona - međusobna razmena

poklanjama ali samo one stvari koje mi se sviđaju a iz nekog razloga ne mogu da ih koristim
Recimo pre par dana pošto znaju da imam sve knjige Zorana Ćirića jedna osoba da me obraduje kupi mi knjigu. Izuzetno sam se obradovala i zahvalila iako sam ja kjigu par dana ranije kupila i pročitala. Tako da mislim da tom poklonjenom knjigom mogu da obradujem nekog
Obično deca za rođendane dobiju stvari koje su im ili nepotrebne (recimo pet pari pantalona na postojećih sedam koliko ima) te onda ja neki višak poklonim dalje. Pri tome ono što mi se ne sviđa ne koristim ali ne poklanjam dalje jer mislim da ako za mene nije lepo i dobro nije ni za moje prijatelje.

e onda takve stvari prave problem, vuku se negde po fijokama jer mi je žao da ih neotpakovane bacim sve dok ne iskrsne prilika da neko zna nekog kome bi trebalo ili jednostavno prođu cigani sa konjčetom pa dam njima.

Наравно. С тим што јако дуго чекам док не дође на ред неки позив од неке особе којој ће то одговарати, јер немам срца да неком само увалим нешто безвезе. Имам посебан орман само за нежељене поклоне, поготово са свадбе. Имам чак и неких кухињских апарата које нисам ни отпаковала, а већ им је и гаранција истекла, не знам шта ћу с њима. :confused:

У мојој породици је увек био обичај да се поклони отворе пред гостима и да се за сваки понаособ захвали. Тако да увек морам да имам на уму ко је био присутан када је неки поклон отворен, да не би после добио исти, за разлику од људи из мог окружења, који насамо отварају поклоне и онда без проблема прослеђују даље.

Много пута сам добила поклон који јесте нов, али се по паковању могло наслутити да већ дуго "кружи".:zcepanje:

Ако проследим поклон, то је увек нешто неотпаковано, никад нисам проследила нешто што сам већ користила, а знам такве случајеве. Била сам сведок да су људи поклањали стару и коришћену, ужеглу шминку.:eek:

ali stvarno ne mogu da verujem
ustvari verujem ali ne mogu da se načudim

..porshe bih prodala na keca i pare zadrzala.. :mrgreen:
..ostalo bih otvoreno ponudila nekome kome se svidja.. :)
..ne prosledjujem poklone..

Meni je jednom keva od bivšeg dečka poklonila plavu olovku za oči iz oriflejma, koju je naručila za sebe i to dok sam ja bila prisutna. Što me ovo iznerviralo, em ne koristim plavu šminku, em što je bre nije zadržala za sebe kad ju je već naručila? Možda ju je i koristila, ne znam.
Ja sam je posle poklonila drugarici. Objasnila sam joj odakle mi, nije joj smetalo.

Da i to cesto kako poklone koje dobijemo mm i ja tako i decije.Sto,pa to nije sramota?
Svi smo jako razliciti i veoma je tesko proceniti sta kome da kupis za poklon...kako meni tako i drugima.Zato ja najvise gledam ako mogu da dam pare bas da ta osoba nebi dosla u tu malo nezgodnu situaciju.

mislim da je tema bila sa idejom da se napravi berza takvih poklona - međusobna razmena

poklanjama ali samo one stvari koje mi se sviđaju a iz nekog razloga ne mogu da ih koristimRecimo pre par dana pošto znaju da imam sve knjige Zorana Ćirića jedna osoba da me obraduje kupi mi knjigu. Izuzetno sam se obradovala i zahvalila iako sam ja kjigu par dana ranije kupila i pročitala. Tako da mislim da tom poklonjenom knjigom mogu da obradujem nekog
Obično deca za rođendane dobiju stvari koje su im ili nepotrebne (recimo pet pari pantalona na postojećih sedam koliko ima) te onda ja neki višak poklonim dalje. Pri tome ono što mi se ne sviđa ne koristim ali ne poklanjam dalje jer mislim da ako za mene nije lepo i dobro nije ni za moje prijatelje.

e onda takve stvari prave problem, vuku se negde po fijokama jer mi je žao da ih neotpakovane bacim sve dok ne iskrsne prilika da neko zna nekog kome bi trebalo ili jednostavno prođu cigani sa konjčetom pa dam njima.

i ja samo u ovim slucajevima!
tipa-dobila sam skoro neki gel i mlijeko za tjelo, ne odgovara mom tipu koze- dala sa ga drugarici , ne poklonila.
mrzim lazi tipa- evo ja se tebe sjetila, izvoli poklon.
vec kazem, dobila sam to i to, ne mogu koristiti, ne stoji mi, preveliko/malo mi je, uzmi ako ti se svidja/odgovara.
ako je meni neki poklon uzas, bacicu ga, nemam srca dati nekom drugom ako je tolika glupost.
inace, uvijek razmisljam sta bi toj osobi trebalo,odgovarala pa onda kupim.

Poklanjam i dobijeno i kupljeno..ako mi ne treba, ako sam promašila veličinu, boju,
ili jednostavno ne odgovara mi iz nekog razloga, a znam da će nekom drugom to
dobro doći....takođe rado i primam, takve stvari. Često sa prijateljicama razmenjujem
odeću, kako menjamo kulažu tako menjamo i ono što nam je malo ili veliko...korisno
i ekonomično....skroz...:D

Back