Da li podrzavate objavu rata Hrvatskoj i totalnu mobilizaciju u slucaju napada na RS

Sta Srbija treba da uradi u slucaju vojnog napada Hrvatske na Republiku Srpsku?

• Proglasiti opstu mobilizaciju i objaviti rat Hrvatskoj do istrebljenja

• Ne treba da se mesamo u rat i trebamo da prepustimo Srbe iz Republike Srpske hrvatskoj vojsci

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Da li podrzavate objavu rata Hrvatskoj i totalnu mobilizaciju u slucaju napada Hrvatske vojske na Republiku Srpsku u slucaju njenog otcepljenja od BIH na demokratskom referendumu.

Da li smatrate da vojska Srbije kao i srpski narod iz Srbije treba u slucaju napada drzave hrvatske i hrvatske vojske na Republiku Srpsku sa kako navodi Mesic ciljem da zaposedne grad Brcko i koridor izmedu istocnog i zapadnog dela Republike Srpske i ciljem da "Republika Srpska" nestane , sto bi dovelo do masovnog genocida etnickog ciscenja i egzodusa Srba iz Republike Srpske i novih 1.5 miliona izbeglica u Srbiji - treba da udje otvoreno u rat na strani Republike Srpske, proglasi totalnu opstu mobilizaciju i objavi rat do unistenja Republici Hrvatskoj?

Ili pak smatrate da ne treba da uradimo nista , da se pravimo ludi i prepustimo srpski narod u Republici Srpskoj ustaskom i balijskom nozu i kami?

mnogo su mi slatke ovakva tendenciozna pitanja
a sto nisi napisao recimo da prepustimo BIH da ratuje protiv hrvatske?

mnogo su mi slatke ovakva tendenciozna pitanja
a sto nisi napisao recimo da prepustimo BIH da ratuje protiv hrvatske?

znam ti bi prepustio 1.5 miliona Srba ustaskoj kami i balijskom nozu

pravi humanista tadicevskog tipa.

A ja vidis, meni je jasno da se Republika Srpska u sendvicu izmedju hrvata i bosnjaka tesko moze eventualno uspesno braniti bez pomoci Srbije zato sam i postavio ovo pitanje, sta bi gradjani Srbije zeleli da se ucini u slucaju da Hrvatska izvrsi agresiju na nezavisnu Republiku Srpsku.

znam ti bi prepustio 1.5 miliona Srba ustaskoj kami i balijskom nozu

pravi humanista tadicevskog tipa.

A ja vidis, meni je jasno da se Republika Srpska u sendvicu izmedju hrvata i bosnjaka tesko moze eventualno uspesno braniti bez pomoci Srbije zato sam i postavio ovo pitanje, sta bi gradjani Srbije zeleli da se ucini u slucaju da Hrvatska izvrsi agresiju na nezavisnu Republiku Srpsku.

nezavisnu?:eek:

Press istražuje: Kako bi izgledao rat Srba i Hrvata

Srbija je trenutno najjača vojna sila na zapadnom Balkanu, ali to u sadašnjoj geopolitičkoj situaciji na prostoru bivše Jugoslavije nema mnogo značaja. Jer, pored toga što Zapad za sada ne bi dozvolio ponovno paljenje „bosanskog lonca", koji je tako lako podgrejao Mesić, vojni eksperti smatraju da nijedna vojska nekadašnjih država SFRJ nema dovoljno kapaciteta ni opremljenosti da bi izdržala sukob većih razmera.

Naime, nedavna izjava odlazećeg hrvatskog predsednika da bi u slučaju raspisivanja referenduma u RS poslao hrvatsku vojsku na koridor kod Brčkog, kojim bi bosanskim Srbima presekao teritoriju, podsetila je na period s kraja osamdesetih godina prošlog veka kada niko nije verovao da je rat moguć i po principu „koga je zmija ujela, taj se i guštera plaši" probudio strahove od novih ratova na ovim prostorima.

Dovoljne su dve budale

Zoran Dragišić, profesor na Fakultetu za bezbednost, kaže da je reći da rat u Bosni nije moguć kao da kažete da je nemoguće da u januaru padne sneg.

- Ukoliko bi došlo do toga što je najavio Mesić, to bi preraslo u sukob srpske i hrvatske vojske. Ako bi Hrvatska vojska ušla na teritoriju BiH, to bi bila agresija i morale bi da reaguju snage BiH, ali jasno da bi se u tom slučaju ta vojska raspala. Onda bi morala da se umeša Vojska Srbije, kao jedan od garanta Dejtonskog sporazuma. Ali, mislim da u ovom trenutku ne postoji šansa da Hrvatska napadne RS. To je jedna politikantska izjava odlazećeg predsednika Mesića. Činjenica je da ne postoje obaveštajni podaci da bi Hrvatska mogla da napadne RS, niti postoje izveštaji o tome da Hrvatska vrši pregrupisavanje svojih snaga koje bi ukazalo da je Brčko postalo važnija strateška tačka nego što je bilo do juče - otkriva Dragišić.

Ipak, ako bismo hipotetički gledali u kakvom su stanju vojske ovih država, on kaže da je prema svim procenama jača Vojska Srbije, i u naoružanju i ljudstvu, i da bi u slučaju sukoba imala veliku prednost.

erb-hrv.jpg

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...žuje:+Kako+bi+izgledao+rat+Srba+i+Hrvata.html

Ma sta vam je ljudi, hrvatska nece objaviti rat republici srpskoj, jer je clanica NATO-a, i da objavi rat republici srpskoj, onda bi i citav NATO to uradio. sto je gotovo nemoguce, jer bi onda uradio upravo suprotno od onog za sta se zalagao 90tih... :think:
A i koliko sam ja prociotao u press-u Srbija bi trebalo da intervenise, jer tako pise u dejtonskom sporazumu....
A i jos jedan faktor neobjavljivanja rata, je ekonomska iscrpljenost nasih drzava,tako da bi jos jedan scenario iz 90tih potpuno slomio nase drzave, a i citav balkan ujedno... :S

Ево да се и ја огласим на ову тему.
Уколико би дошло до рата у Босни,вјероватно би већина босанских Хрвата стала на страну Р Српске,јер би и они у томе видјели своју прилику и покушали остварити своје интересе.
Живим у Хрватској и пратим њихове форуме и невјероватно је колико се Хрвати мрзе са Херцеговцима и босанским Хрватима,називајући их Четницима и издајицама,зато што БиХ Хрвати подржају Додика а мрзе Месића.

А БиХ Хрвати су огорчени зато шта се ови из Хрватске отворено сврставају уз Бошњаке,који им задају проблеме у Федерацији.

Погледајте мало хрватске форуме и увјерите се и сами у то што говорим.

Најбољи примјер је овај форум.http://www.hercegbosna.org/forum/

to su podaci iz ministarstava odbrane, jel imas tacnije podatke?

Imam.... npt broj tenkova nije dobar,broj artiljeriskih orudja,ne sadrzi visecevne bacace raketa,kojih je izuzetno veliki broj u srpskoj vojsci,nije tacna ni brojka za oklopna vozila....
Takodje ni cifre za hrvatsku stran nisu tacne, recimo oni nemaju ni jedan mi-24, oni su povuceni,i nisu vise u stanju da lete,do remonta,kojeg izvesno nece biti.

Poslednja izmena:
Столи ме бојко више за ратовање, пропатисмо због њих ни криви ни дужни, ако им стално треба неко да им буде Тутор онда нека се некур*е јер немају крила.......
Милслим да смо им помогли и превише и да смо због њих изгубили златних 20 година........

Ево да се и ја огласим на ову тему.
Уколико би дошло до рата у Босни,вјероватно би већина босанских Хрвата стала на страну Р Српске,јер би и они у томе видјели своју прилику и покушали остварити своје интересе.
Живим у Хрватској и пратим њихове форуме и невјероватно је колико се Хрвати мрзе са Херцеговцима и босанским Хрватима,називајући их Четницима и издајицама,зато што БиХ Хрвати подржају Додика а мрзе Месића.
А БиХ Хрвати су огорчени зато шта се ови из Хрватске отворено сврставају уз Бошњаке,који им задају проблеме у Федерацији.

Погледајте мало хрватске форуме и увјерите се и сами у то што говорим.

Најбољи примјер је овај форум.http://www.hercegbosna.org/forum/

Glupost!!!

Jel? To hoćeš reći da u stvari Srbija ima više ratnih brodova od Hrvatske?

Ratnih brodova ne :) kod nas broje recnu flotilu, i tih 4 broda koja su nabrojali,a ne znam na koja misle jer ih ima vise, su mnogo manje vrednosti nego brodovi HR mornarice....
koju takodje nisu dobro izbrojali,jer ima vise od 4 broda...

Столи ме бојко више за ратовање, пропатисмо због њих ни криви ни дужни, ако им стално треба неко да им буде Тутор онда нека се некур*е јер немају крила.......
Милслим да смо им помогли и превише и да смо због њих изгубили златних 20 година........

Kome smo pomogli ? :dontunderstand:
sto volim kad se pojave ovakvi anonimusi sa postom koji zraci kompleksom nize vrednosti.

Back