Da li ovo postaje torbarski forum?

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
94.200
Jedan ružan i ponižavajući izraz se ugnezdio na Krstarici.
Uvredljivo je pitanje: Jesi li je torbao?
Koliko puta si je torbao?
Izraz se proširio na gotovo celu Krstu,zahvaljujući
nekim članovima..Torbarima.
Zašto se reč sex zamenjuje uvredljivim izrazom torbanje?
Majke,sestre,kćerke, unuke takođe imaju "torbe"
u koje ovi što torbaju mogu da stave to što imaju.
Ako imaju..

Baš džiberski izraz !
Obično ugrožena vrsta koristi taj izraz !
Daje im valjda osećaj moći i dominacije .
Kompleksi su čudo !
Potpuno se slažem s tobom.
Mislim da pravi muškarac nikad neće
izgovoriti ili napisati tako nešto o ženi
sa kojom bi hteo da bude,ili je bio..
Tako ponižava i samog sebe.

Nije ima još..ali samo ona tema koja izvlači negativu na videlo.
Pozitivne i lepe stvari nikoga ne interesuju.
https://forum.krstarica.com/threads/najvece-mazalo-u-srpskom-slikarstvu-vase-misljenje.942508/
Eto.,teme koja je dovukla mnogo negative..posle sam je zaključala.
Hajde ovako, Poli. Ova tema će ići u nedogled i smatram suvišnim da se vodi polemika oko ovakve stvari. Mogla si da mi priđeš na pp i porazgovaraš sa mnom o ovakvoj stvari, a ne da se razvlačimo po forumu. No, tako je kako je. Evo, ja ti se javno izvinjavam što te vređa sam termin koji koristim i što njime degradiram nivo samog foruma i diskusije. Nikada mi namera nije bila da degradiram žene jer nisam ženomrzac. Neću više koristiti isti.. I kao što ja to uvek na kraju kažem. Poyy :kpozdrav:

Ljudi, nije ovo fakultet, da postoji rigorozna cenzura zarad akademske atmosfere i odrzavanja nivoa akademskog gradjanstva. I dobro je sto nije. Jer car demokratije je da ljudi svih statusa imaju pravo na govor. Nedao Bog da je drugacije.
Citiram jer slično mislim.
Ja i dolazim na forum da se odmorim od akademske atmosfere. Naravno da nismo isti. No, prosto forum ne može biti takav da nam sve odgovara, budući da smo svi različiti.

Pomenuti Sinke je, čula od ljudi koji ga poznaju, a i malo smo se dopisivali, ozbiljan čovek, živi u ino, dođe na LjiS da zapali vatru malo, zeza se, pa ode. Kratko. On piše o onome što mnogi rade ali se ne usuđuju da kažu.
Forum je izgubio dosta članova zbog te neke korektnosti.. Cenzure. Ovo nije samo kulturni forum već i mesto da se ljudi opuste i zezaju.

Što se tiče samog termina, meni torbanje ne izaziva ništa loše. Sinonim za iebanje. To mnogi ljudi rade. Ja nisam dugo god čula ni od koga u neformalnoj komunikaciji da kaže juče sam vodila ljubav, već ili sexali smo se, ili dohvatili smo se, ili iebali smo se... Možda je to bilo nekada, ali davna vremena. No, ako forum želi biti mesto za formalnu komunikaciju, ništa lakše, ali će mnogi izgubiti interes da dolaze.

Predlog moj je da sinketu ostavimo njegov termin na LjiSu, govorimo ono što svi u Srbiji govore zbog onih koje vređa termin, i to je to.

Имам предлог.
Дозволите коришћење само медицински исправних израза.
Укините асоцијације.
Imao si ti dosta boljih i kreativnijih predloga od ovoga.

Ne treba medicinska terminologija, bilo bi suviše uštogljeno.
Nije potreban ni romantičan pristup jer bi zazvučalo patetično, ali 'torbanje', ili novija formulmacija 'iebanje' u kojoj se početno slovo 'i' koristi umesto boldovanog velikog slova 'J', je naprosto degutantno čak i kada se piše na LjiSu!

Imao si ti dosta boljih i kreativnijih predloga od ovoga.

Ne treba medicinska terminologija, bilo bi suviše uštogljeno.
Nije potreban ni romantičan pristup jer bi zazvučalo patetično, ali 'torbanje', ili novija formulmacija 'iebanje' u kojoj se početno slovo 'i' koristi umesto boldovanog velikog slova 'J', je naprosto degutantno čak i kada se piše na LjiSu!
Na Ljisu mi ne smeta jer tamo ne odlazim..ali bilo je počelo
da se širi celim Forumom..to mi je zasmetalo.

Citiram jer slično mislim.
Ja i dolazim na forum da se odmorim od akademske atmosfere. Naravno da nismo isti. No, prosto forum ne može biti takav da nam sve odgovara, budući da smo svi različiti.

Pomenuti Sinke je, čula od ljudi koji ga poznaju, a i malo smo se dopisivali, ozbiljan čovek, živi u ino, dođe na LjiS da zapali vatru malo, zeza se, pa ode. Kratko. On piše o onome što mnogi rade ali se ne usuđuju da kažu.
Forum je izgubio dosta članova zbog te neke korektnosti.. Cenzure. Ovo nije samo kulturni forum već i mesto da se ljudi opuste i zezaju.

Što se tiče samog termina, meni torbanje ne izaziva ništa loše. Sinonim za iebanje. To mnogi ljudi rade. Ja nisam dugo god čula ni od koga u neformalnoj komunikaciji da kaže juče sam vodila ljubav, već ili sexali smo se, ili dohvatili smo se, ili iebali smo se... Možda je to bilo nekada, ali davna vremena. No, ako forum želi biti mesto za formalnu komunikaciju, ništa lakše, ali će mnogi izgubiti interes da dolaze.

Predlog moj je da sinketu ostavimo njegov termin na LjiSu, govorimo ono što svi u Srbiji govore zbog onih koje vređa termin, i to je to.
Slazem se :okok:

Očigledno postoji neki problem. Ja bih malo detaljnije pisala o tome.

Svud a u svetu postoje forumi Ljubav i sex. Evo jednog na engleskom jeziku pa možete videti šta je sadržina: početni BDSM, kontrola rađanja, slobodna jubav, genitalije, donji veš, mastrurbacija, doivljaji orgazma, veze, seksualno zdravlje, itd.. ima i spenking što se ne vidi i još neke kategorije..

landsex forum.png

E sad, ko stalno piše mora koristiti neki sinonime. Kada se kaže sex to nije dovoljno. Postoji ovakav i onakav sex. Kada se kaže to iebanje misli se na određenu vrstu sexa, da se ne bi opisivalo "ono kada me je tuc.ao jako" ili slično.. Na forumu kao što je LjiS mora biti dozvoljeno korišćenje sinonima.
I ako bi se neki deo odvojio, kao što postoje lične erotske fotografije od neta i ostavio samo za članove, opet bi postojhali neki članovi foruma koji bi negodovali, jer je za članove foruma sve otvoreno.

Izlaz je možda u tome da se zaista vodi računa o tome na kom ste potforumu, nije isto pisanje na Obrazovanju i na Ljubav i sex, ili na Književnosti i na ..

I sad moje pitanje, koji je pristojan sinonim ya iebanje? U našem narodu se ti termini koriste stotinama godina. I Vuk je uveo u svoj rečnik mnoge koji se ovde automatski stavljaju sa zvezdicama..

Dakle, o čemu bi ljudi koji žele pričati o sexualnim iskutvima pričali? za to takođe služi forum. Ko želi npr da razmenjuje sexualne savete. Kod nas toga nema eksplicitno, mada i ima u nekim temama...
I da, ljubav i sex , misli se na erotsku ljubav. ne na bratsku, prjateljsku, roditeljsku... već na onu koja je vezana uz sex. Tu su i teme o vezama i slično. Ko se želi poetski izraziti ide na potforum Književnost npr. I tamo postoji tema Erotske priče.. ali se vodi računa o jeziku i u njima. Primeri erotskih ljubavi u kojima ljudi ne žele telesni kontakt je vrlo malo... svi obično žele i o tome maštaju.

A van tog potforuma moderatori mogu u skladu sa politikom foruma da cenzurišu izraze.

Očigledno postoji neki problem. Ja bih malo detaljnije pisala o tome.

Svud a u svetu postoje forumi Ljubav i sex. Evo jednog na engleskom jeziku pa možete videti šta je sadržina: početni BDSM, kontrola rađanja, slobodna jubav, genitalije, donji veš, mastrurbacija, doivljaji orgazma, veze, seksualno zdravlje, itd.. ima i spenking što se ne vidi i još neke kategorije..

Pogledajte prilog 1183486
E sad, ko stalno piše mora koristiti neki sinonime. Kada se kaže sex to nije dovoljno. Postoji ovakav i onakav sex. Kada se kaže to iebanje misli se na određenu vrstu sexa, da se ne bi opisivalo "ono kada me je tuc.ao jako" ili slično.. Na forumu kao što je LjiS mora biti dozvoljeno korišćenje sinonima.
I ako bi se neki deo odvojio, kao što postoje lične erotske fotografije od neta i ostavio samo za članove, opet bi postojhali neki članovi foruma koji bi negodovali, jer je za članove foruma sve otvoreno.

Izlaz je možda u tome da se zaista vodi računa o tome na kom ste potforumu, nije isto pisanje na Obrazovanju i na Ljubav i sex, ili na Književnosti i na ..

I sad moje pitanje, koji je pristojan sinonim ya iebanje? U našem narodu se ti termini koriste stotinama godina. I Vuk je uveo u svoj rečnik mnoge koji se ovde automatski stavljaju sa zvezdicama..

Dakle, o čemu bi ljudi koji žele pričati o sexualnim iskutvima pričali? za to takođe služi forum. Ko želi npr da razmenjuje sexualne savete. Kod nas toga nema eksplicitno, mada i ima u nekim temama...
I da, ljubav i sex , misli se na erotsku ljubav. ne na bratsku, prjateljsku, roditeljsku... već na onu koja je vezana uz sex. Tu su i teme o vezama i slično. Ko se želi poetski izraziti ide na potforum Književnost npr. I tamo postoji tema Erotske priče.. ali se vodi računa o jeziku i u njima. Primeri erotskih ljubavi u kojima ljudi ne žele telesni kontakt je vrlo malo... svi obično žele i o tome maštaju.

A van tog potforuma moderatori mogu u skladu sa politikom foruma da cenzurišu izraze.
Torbanje je pogrdan izraz a ne sinonim.

Paula je u pravu ,mada po mojem misljenju treba razdvojiti Seks i Ljubav ,ljubavi je vise mesto na Romantici...
Drugo je kad je covek sa jednom osobom i ostane veran i dosledan ,a drugo su kres seme to ne ide jedno s drugim .
Saglasna sam sa tobom.
Nije nova ideja ni predlog da se razdvoje Ljubav i Sex.

Prvo ili drugo, svodi se na isto - torbanje.
Nijedan muškarac, ako iole poštuje partnera, neće reći da je torbao.

Sam si upotrebio izraz 'kres šema', koji znači isto ali je mnogo prikladniji.

Ovde bi ukratko bio odgovor i na Paulin post.

Što se tiče Vuka Karadžića, reči koje je sakupljao i beležio, pa pobogu Paula....

Poslednja izmena:
Paula je u pravu ,mada po mojem misljenju treba razdvojiti Seks i Ljubav ,ljubavi je vise mesto na Romantici...
Drugo je kad je covek sa jednom osobom i ostane veran i dosledan,to se zove ljubav ,a drugo su kres seme to ne ide jedno s drugim .
Pa to je i malo više pitanje ženskog i muškog osećaja...
Žene vole da uz sex ide i ljubav, misli se na emocije.. Voleti nekog.. pa to je ono kada jako želiš biti sa tim nekim.
Čak i za kres šeme žene vole da osećaju partnera, gaje posebnu vrstu naklonsoti, tj ljubavi. A verujem i muškarci.

Tako da.. ja nisam za taj predlog , ali to je već neka druga tema... Posebno što najveći broj tema na LjiSu ne obrađuje sam sex, već više VEZE.. gde bi išle veze? Koliko sam videla, svuda je u svetu odomaćeno ovo. A osećanja ljubavi se kako sam rekla mogu opisivati i na Književnosti, Romantici, itd.. Van konteksta veze teško je pisati o ljubavi, mada bi moglo i na Filozofiji, jer su o njoj pisali možda i najviše filozofi.

Back