Da li moderator mora da prijavi nalog koji višestruko krši pravilnik

Lule

Veoma poznat
Poruka
12.136
Da li je moderator u obavezi da prijavi vrhu administracije ako vidi da korisnik koristi drugi nalog?

A mora da vidi jer briše poruke u kojima sam korisnik priznaje svoj novi (lažni) nalog.

S obzirom da ne bi trebalo da briše bez da pročita šta briše

Nemam ništa protiv otvaranja novih naloga jer ljudi mogu da zaborave šifru ili se vrate posle nekog vremena.

Ali ako taj korisnik pod tim novim nalogom upada na ozbiljnu temu kojoj je forumaš autor posvetio vreme i pažnju, da bi ga provocirao, blatio, ponašao se verbalno nasilnički, moderator je to morao da vidi bez da sam forumaš prijavljuje.

Pritom taj nalog otvara teme sa lažnom pričom u cilju pomovisanja silovanja.
Ovde ću još jednom napisati jer postoji verovatnoća da nije doprlo do svih u administraciji.

Silovanje je teško krivično delo koje ostavlja dugotrajne posledice na psihu i zdravlje žrtava, da bi na račun toga neki nalog (pravi ili lažni) podgrevao muško- žensku atmosferu.

Charlie Brown Football GIF

Da li je moderator u obavezi da prijavi vrhu administracije ako vidi da korisnik koristi drugi nalog?

A mora da vidi jer briše poruke u kojima sam korisnik priznaje svoj novi (lažni) nalog.

S obzirom da ne bi trebalo da briše bez da pročita šta briše

Nemam ništa protiv otvaranja novih naloga jer ljudi mogu da zaborave šifru ili se vrate posle nekog vremena.

Ali ako taj korisnik pod tim novim nalogom upada na ozbiljnu temu kojoj je forumaš autor posvetio vreme i pažnju, da bi ga provocirao, blatio, ponašao se verbalno nasilnički, moderator je to morao da vidi bez da sam forumaš prijavljuje.

Pritom taj nalog otvara teme sa lažnom pričom u cilju pomovisanja silovanja.
Ovde ću još jednom napisati jer postoji verovatnoća da nije doprlo do svih u administraciji.

Silovanje je teško krivično delo koje ostavlja dugotrajne posledice na psihu i zdravlje žrtava, da bi na račun toga neki nalog (pravi ili lažni) podgrevao muško- žensku atmosferu.
Pošalji prijavu na svaku takvu poruku i/ili korisnika kako bismo utvrdili šta je u pitanju. Očigledno nismo primetili, što opet nije opravdano.

Očigledno nismo primetili, što opet nije opravdano.
Sigurno da nije. Nadam se da ćete obratiti pažnju

Međutim, preskočena je jedna prethodna tema koja je i bila glavni razlog intervencije i postavljanja topika.

I o kojoj ne može da se diskutuje zato što je reč o provokaciji žena kroz zamskiranu relativizaciju teškog krivičnog dela silovanja.

Ta zamaskiranost je veoma lukava i sastoji se u tome da se potura lažna i bolesna priča o ženama koje maštaju o silovanju kao navodno pitanje teme.

Uz naslov u kojem nije direktno spomenuta reč 'silovanje' ali je potpuno jasno o čemu se radi, što i potvrđuje prva poruka teme.

Ako i ne postoji osećaj i empatija prema žrtvama koje možda čitaju ovako nešto, zakon je tu jasan
Silovanje je teško krivično delo koje ostavlja dugotrajne posledice na psihu i zdravlje žrtava

Ne. Supermoderator je dao savet forumašici Lule da prijavljuje postove.
Nisi u pravu.
Super moderator je u ovom slučaju trebalo temu da premesti na Interni kanal i da se o ovom problemu tamo diskutuje. Očigledno je da supermoderator a ni ti ne znate čemu služi Interni kanal.
O tim stvarima se ne diskutuje na ovom delu foruma.

Nisi u pravu.
Super moderator je u ovom slučaju trebalo temu da premesti na Interni kanal i da se o ovom problemu tamo diskutuje. Očigledno je da supermoderator a ni ti ne znate čemu služi Interni kanal.
O tim stvarima se ne diskutuje na ovom delu foruma.
Ti nisi u pravu. Moj odgovor je namenjen članu, a da li i o čemu se raspravlja na internom nije nešto što tebe treba da interesuje.
Ovaj deo foruma je namenjen za komunikaciju sa članovima.
Ukoliko imaš nešto da kažeš na otvorenu temu - izvoli. U suprotnom ne spamuj, ne poštuješ pokretača teme.

Ti nisi u pravu. Moj odgovor je namenjen članu, a da li i o čemu se raspravlja na internom nije nešto što tebe treba da interesuje.
Ovaj deo foruma je namenjen za komunikaciju sa članovima.
Ukoliko imaš nešto da kažeš na otvorenu temu - izvoli. U suprotnom ne spamuj, ne poštuješ pokretača teme.

Kao neko ko je bio moderator ja veoma dobro znam čemu služi Interni kanal!

Za mene bi poštovanje značilo da se izbrišu postovi koje sam već prijavila kao spam.
Molim administraciju da izbriše postove koji nisu u vezi sa postavljenim temom.

Koja je ozbiljna i s kojom nečije privatne stvari nemaju ništa zajedničko.

Da održi temu na ozbiljnom nivou dok ne reši problem
Kao i da se reši situacija sa temom o silovanju.
(pre svega)
Silovanje je teško krivično delo koje ostavlja dugotrajne posledice na psihu i zdravlje žrtava

Ako i ne postoji osećaj i empatija prema žrtvama koje možda čitaju ovako nešto, zakon je tu jasan

Posle bi tema mogla da se zaključa.

Za mene bi poštovanje značilo da se izbrišu postovi koje sam već prijavila kao spam.

Kao i da se reši situacija sa temom o silovanju.
(pre svega)

Posle bi tema mogla da se zaključa.
Tema o silovanju na Ljisu bila je zakljucana a sada sam je i obrisala i svaka takva tema ili slicna ubuduce bice brisana

Back