Da li ostaviti nekog koga volis zbog nekog ko ti se svidja?

petrap

Početnik
Poruka
2
Evo o cemu se radi... S deckom sam u vezi 4 godine (da napomenem imamo oboje 21 godinu)... sve je lepo funkcionisalo, nerazdvojni smo bili, do pre nekih 2 meseca. Ja sam osetila potrebu da izadjem s drugaricama malo, da ponekad prosetam, da ne idemo svugde zajedno bas uvek, hm ipak imam samo 21. god... Kada sam mu predlozila, u pocetku nije pristao ali kasnije jeste. ipak smo mi 4 godine u vezi, trebalo bi da ima poverenja u mene. posle prvog izlaska sa drugaricama, ja sam shvatila da je to - nesto sto meni fali, i cega sam ja mozda zeljna (pre ove veze izlazila sam mozda 6 meseci ponekad, a i tada sam imala 17 godina). drugaricama sam rekla da sam imala probleme sa deckom zbog izlazaka s njima da nije bas odusevljen, jer ne zna tacno gde sam, sta sam... prilikom mog sledeceg izlaska sa drugaricama, prisao mi je jedan decko... pricali smo i bili celo vece zajedno u diskoteci nas 10 (moje drugaruce i njegovo drustvo), nije bilo ni govora od "muvanja", razmenili smo na kraju veceri brojeve telefona i culi se preko poruka jednom nedeljno, ali samo ono: "sta ti / ja, sta ima novo" nista posebno. drugarice su ga informisale o cemu se radi i u kakvoj sam situaciji sa deckom, i zaista nije bio napadan. decku sam rekla da nisam vise sigurna da li zelim biti s njim, on je rekao da sacekamo da prodje neko vreme, mozda je obicna kriza, vreme prolazi, a ja sam sve vise sigurnija da ne zelim biti s njim, da zelim da prekinemo, pa makar i ne budem bila s deckom kog sam upoznala prilikom mojih izlazaka s drugaricama (ne svidja se taj decko meni u tom smislu da sam smrtno zaljubljena u njega, prija mi kad popricamo ili kad razmenimo 2 por. ali boze moj...koliko mojih druarica ima drugove pa je i pored toga u vezi, a moj decko ne dozvoljava da ja imam drugove - ne nikako. imam osecaj da zelim prvo da budem sama dugo bas dugo da sredim svoje misli, ali s druge strane... ipak 4 godine biti sa nekim, nije malo, i mozda kad prodje mesec, dva... od naseg raskida pozelim ponovo biti sa deckom s kojim sam provela 4 godine...4 prelepe godine... hm sta uraditi - da li sacekati jos vremena mozda ce se sve vratiti na svoje mesto, i gusiti sebe pricom da tako mora da bude, ili prekinuti? :dash:

Evo o cemu se radi... S deckom sam u vezi 4 godine (da napomenem imamo oboje 21 godinu)... sve je lepo funkcionisalo, nerazdvojni smo bili, do pre nekih 2 meseca. Ja sam osetila potrebu da izadjem s drugaricama malo, da ponekad prosetam, da ne idemo svugde zajedno bas uvek, hm ipak imam samo 21. god... Kada sam mu predlozila, u pocetku nije pristao ali kasnije jeste. ipak smo mi 4 godine u vezi, trebalo bi da ima poverenja u mene. posle prvog izlaska sa drugaricama, ja sam shvatila da je to - nesto sto meni fali, i cega sam ja mozda zeljna (pre ove veze izlazila sam mozda 6 meseci ponekad, a i tada sam imala 17 godina). drugaricama sam rekla da sam imala probleme sa deckom zbog izlazaka s njima da nije bas odusevljen, jer ne zna tacno gde sam, sta sam... prilikom mog sledeceg izlaska sa drugaricama, prisao mi je jedan decko... pricali smo i bili celo vece zajedno u diskoteci nas 10 (moje drugaruce i njegovo drustvo), nije bilo ni govora od "muvanja", razmenili smo na kraju veceri brojeve telefona i culi se preko poruka jednom nedeljno, ali samo ono: "sta ti / ja, sta ima novo" nista posebno. drugarice su ga informisale o cemu se radi i u kakvoj sam situaciji sa deckom, i zaista nije bio napadan. decku sam rekla da nisam vise sigurna da li zelim biti s njim, on je rekao da sacekamo da prodje neko vreme, mozda je obicna kriza, vreme prolazi, a ja sam sve vise sigurnija da ne zelim biti s njim, da zelim da prekinemo, pa makar i ne budem bila s deckom kog sam upoznala prilikom mojih izlazaka s drugaricama (ne svidja se taj decko meni u tom smislu da sam smrtno zaljubljena u njega, prija mi kad popricamo ili kad razmenimo 2 por. ali boze moj...koliko mojih druarica ima drugove pa je i pored toga u vezi, a moj decko ne dozvoljava da ja imam drugove - ne nikako. imam osecaj da zelim prvo da budem sama dugo bas dugo da sredim svoje misli, ali s druge strane... ipak 4 godine biti sa nekim, nije malo, i mozda kad prodje mesec, dva... od naseg raskida pozelim ponovo biti sa deckom s kojim sam provela 4 godine...4 prelepe godine... hm sta uraditi - da li sacekati jos vremena mozda ce se sve vratiti na svoje mesto, i gusiti sebe pricom da tako mora da bude, ili prekinuti? :dash:
Eto..da te na vreme vezivo za radijator ne bi ti palo na pamet da trazis vraga..mada nisi jedina..mnoge se tako zalepe za jednog mlade pa pos ko pustene s lanca..inace to ti je gotova prica..kad je tebi mastu zagolico prvi koji naidje

Mislim da si sama odgovorila sebi na pitanje..ali ako hoćeš ja ću ti preformulisati tvoj odgovor:
Raskini sa dečkom na neko vreme da budeš sama..uživaj u životu, pronađi se i sredi se (s obzirom da ti je dečko toliko toga zabranio a da imaš toliko godina koliko imaš mislim da čak nemaš ni izgrađenu ličnost zbog te duge veze i njegove kontrole) a posle ako ljubav i dalje ostane vrati mu se ili ako ne produži dalje...ako se pitaš dal će ti se vratiti ne sekiraj se...čim je on sa tobom proveo 4 godine dopustiće ti barem godinu dana da se pronađeš...eto :)

ne razumem ne ve na :) ali evo o čemu se radi, ja sam znala dečka godinu dana od toga izlazili dva meseca, malo jače, poštujem ga vrlo, i stalo mi je do njega, ali kad su teme za razgovor presahnule i sva polja su bila istražena, to valja prekinuti pre nego počne da ti se gadi ili još gore počneš da ga mrziš jer ti postaje deo svakodnevice tj. obaveza

:think: ne bih devojčici koja je postavila temu da donosim odluku niti da utičem na nju iako sam joj napisao gore šta sam ja shvatio da ona želi(i sad mi žao što sam to uradio) ali moram se složiti sa ovom konstatacijom koju je pusi izjavila...

dobro dobro, verujem i da sam malo preterala. možda ne perverzno, možda je tužno v iše pravi izraz. a možda i grešim. oću da kažem da su veze u ovim godinama samo zajebavanje i gledanje ko će koga da nadmudri, a pravi zreli i zdravi odnosi se stvaraju kasnije. sad mlade devojke, a naaaaročito momci nisu kadri da izadju srećni i zdravi iz duge veze koja je počela s nekih šta zznam, 16,17.. ma to je glupost, ne bih volela da sam ličnost koja je krenula od sredine ili kraja da se razvija a ne početka.

Sada zurim..pa cu samo kratko

Lepo se pozdravi sa svoim deckom
bez obzira sto ste 4 god.zajedno i
napred ..uci..studiraj i zivi
ima drugih decaka koliko hoces...
samo pamet u glavu i biraj..

dobro dobro, verujem i da sam malo preterala. možda ne perverzno, možda je tužno v iše pravi izraz. a možda i grešim. oću da kažem da su veze u ovim godinama samo zajebavanje i gledanje ko će koga da nadmudri, a pravi zreli i zdravi odnosi se stvaraju kasnije. sad mlade devojke, a naaaaročito momci nisu kadri da izadju srećni i zdravi iz duge veze koja je počela s nekih šta zznam, 16,17.. ma to je glupost, ne bih volela da sam ličnost koja je krenula od sredine ili kraja da se razvija a ne početka.

A još obrati pažnju na to da joj je dečko branio da izlazi i da se druži...pa čak i sa drugaricama...a ima 21 godinu...šta misliš koliko se to odrazilo tek na njenu ličnost...na sazrevanje?
hoću da kažem da si potpuno upravu i da ovakve veze ne mogu da izađu na dobro i to ne po život te devojke u smislu da je propustila mladost ili kakvu sličnu glupu konstataciju već se odrazilo loše po njenu psihu...
Kada nekog držiš za sebe od njene 17 godine i ne dozvoljavaš joj neke normalne stvari koje njeni vršnjaci trebaju i MORAJU da prožive kako bi shvatili šta je dobro, šta ne, šta treba ma da bi izgradili ličnost...e to onda stvarno jeste jedan vid perverzije...ja čak mislim da ta malena ni ne zna šta je ljubav al dobro ...

u stvari, ne znam ni jesam li odgovorila
poenta je da si sa 17 klinka i da je izbor retko kad pravi
lik te uz to gusi, brani ovo, ono..
prosla sam istu stvar, ali za godinu dana, tako da..
raskid definitivno

pitanje je da li se pravi izbor moze napraviti i sa 25 g ili 30..
mada..tada vec neke druge stvari postaju prioritet

aa sada stvarno idem..

Back