Da li oprastate laz?

Koliko bitni moraju biti razlozi da se ne kaze istina, vec da se govore nijanse?
Zamislimo situaciju da je laz ocigledno provaljena, a pravimo se da je sve ok?
Obe strane svesne situacije.
Opet se istrajava na tome.
Zasto ovo neko radi?
Ja ne mogu da pričam u tuđe ime, samo u svoje, ali ne vidim zašto bih nekome govorila da se ružno obukao, ima ružnu frizuru, kola, kuću, partnera, stvarno ne vidim razlog čak i ako me pita.

Ne sećam se da li sam se izjasnila jasno na ovu temu a mrzi me da listam unazad.

Ja ne mogu da pričam u tuđe ime, samo u svoje, ali ne vidim zašto bih nekome govorila da se ružno obukao, ima ružnu frizuru, kola, kuću, partnera, stvarno ne vidim razlog čak i ako me pita.

Ne sećam se da li sam se izjasnila jasno na ovu temu a mrzi me da listam unazad.
Greskom sam citirala tvoj komenar. Htela sam posebno pitanje da postavim u okviru teme.
Izvini.

Pa, shvati da neki ljudi žele da govore laži jednostavno žele. Jer ne mogu na drugačiji način da imaju ono do čega im je stalo.
Da, to je ružno jer utiče na tuđe odluke, neko se obmanjuje. Međutim, zato svi treba da znamo sa kim imamo posla, a u neki poslovnim stvarima gde nam ljudi nisu bliksi samo korektnost.

Pitanje u naslovu.

Navedite sta mozete oprostiti, sta ne.
Зависи каква лаж је у питању.Ако је нека бела лаж,онда могу да пређем преко тога,али ако је нешто озбиљно,онда не могу.Тачније,могао бих опростити,али не могу заборавити.

Back