Da li nosite priglavke i leti?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.671
Dobro vece.

Nasi stari su nosili priglavke i leti. To svedoce mnoge istorijske fotografije i price. Licno mi je baba pricala da su njeni roditelji kao i drugi ljudi i njihovom selu, leti nosili priglavke i to do kolena.

Koliko je to udobno? Pametno?

Priglavke odrzavaju konstantnu temperaturu tela, to je opste poznato, ali da li je neko probao da nosi priglavke leti i da li mu je bilo prijatno? 😂

Dobro vece.

Nasi stari su nosili priglavke i leti. To svedoce mnoge istorijske fotografije i price. Licno mi je baba pricala da su njeni roditelji kao i drugi ljudi i njihovom selu, leti nosili priglavke i to do kolena.

Koliko je to udobno? Pametno?

Priglavke odrzavaju konstantnu temperaturu tela, to je opste poznato, ali da li je neko probao da nosi priglavke leti i da li mu je bilo prijatno? 😂

pa ovako

nema nishta zdravije ko mozhe

Priglavke, vunene ili suknene charape pletu se od ovchije vune

shto znachi kako su charape pune lanolina kozha na nogama je mekana kao baby gooza

moja strina ih plete i dan danas i da nebi bockale charape kroz charapu ona ih oshuri na vatri znachi vunene charape a mekane i komotno se mogu nositi na golu nogu

i ko ima problema sa odvishe znojavim nogama najbolje je nositi vunene charape ko mozhe i ko ne zhivi u beogradu :mrgreen:

Pre nego sto je neko od forumasa uopste zapoceo temu o PRIGLAVCIMA,trebalo je objasniti nama,gradskoj deci velegrada Beograda,sta su to PRIGLAVCI.
Mi deca velegrada,deca iz centra Beograda,nikada nismo ni culi,a kamoli videli te cudne misteriozne PRIGLAVKE. U ime svi nas,dece beogradskog asvalta,
dece iz srca prestonice,da nam OBJASNITE na kom jeziku ili dijalektu, ta rec uopste ima neko znacenje......

šta su priglavci .neka objasni ko zna
1631560367305.png

Имао сам друга у основној школи, код њега се знао ред, дуге гаће се облаче на Митровдан, а скидају на Ђурђевдан.

Приглавке не носим ни кад сам у селу, а камоли у граду где имам централно грејање (да се ето похвалим)

Back