Da li netko zna sta je ovo?

• Začetnik teme Začetnik teme Arina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrata su naknadno postavljena zato što je neko odlučio da upotrebi škart piramidalni građevinski objekat za skladištenje nečega (ne verujem da je za stanovanje).

zar nije to sto ti spominjes potpuno ispunjeno betonom?

Da je manja, odnosno da je visoka 1 metar, onda bi se mogla koristiti u vojsci kao prepreka za tenkove.

to znam ;)

Bogomi jeste. Zapravo moralo bi biti potpuno ispunjeno betonom. Ali ako se radi o nekakvom škartu (oštećenje usled izrade) onda su vrata naknadno napravljena.

pa cekaj, zasto bi se neko onda maltretirao i busio tu betonsku piramidu samo da bi pravio skladiste?

osim ako ona vec nije prazna.....

a ako je prazna, verovatno je imala vrata od samog pocetka, posto koja korist od praznog prostora, ako nemas vrata :)

Svabov, ovo je definitivno ono što sam rekao: hidrograđevinski element, I morao bi biti od punog betona. Uopšte mi nije jasno zašto ima rupu u sebi i zaključana vrata. Svaka čast postavljačici teme, originalna je, navukla nas je da se pitamo šta je ovo. Bilo bi lepo da nam da tačnu lokaciju gde je ovo snimljeno, voleo bih da je vidim uživo.

ne znam, ne razumem se u betone, ali kada se slika bolje pogleda vidi se da je sklapana iz blokova.
vide se ivice piramide, a i stranice....

a da, meni je savrseno jasno zasto ima ZAKLJUCANA vrata :) ko god da je napravio, sigurno ne zeli da svi virkaju unutra :)

pa vidi se da je "nalivana" odozdo navishe i to teshkooo ,ne verujem da je sagradjena skorije... ove horizontalne linije su od oplate sve na nekih 20cm ...to je muka tako da vrata nisu radjena naknadno
mozda je izgradjena za potrebe nekog filma :)

Slikala sam ove subote. Nije bilo snega.
Vrata nisu visoka.
Od metala su. Nema prozora.
Zakljucano je. Ima veliki katanac.
Ja sam to slikala sa jedno tri metra od piramide.
Visoka je. Djeluje staro.
To drvo ispred nje je isto mnogo visoko.
Nacrtacu vam mapu. I stavicu je kasnije.

Pokraj Dunava.
Na novobeogradskoj strani.
Prema Pancevackom mostu.
Kuda se ide u Metro.
Iza mosta.
Izvini. Ja ne poznajem okolinu Beograda dobro.
Nacrtala sam mapu.
Cim uspem da je slikam postavicu je.
Jer mi je fotoaparat sad kod drugarice. A skener nemam.

Pokraj Dunava? Na novobeogradskoj strani? Novi Beograd izlazi na Dunav do bivšeg hotela Jugoslavija, iza toga je Zemun. nema tu nikakvog metroa. Pančevački most je odatle na sasvim drugom delu grada. Ako je blizu Pančevačkog mosta onda mi je jasna namena objekta: betonska piramida je trebalo da se upotrebi kao element pri izgradnji Luke Beograd... Tek sad mi ništa nije jasno. Mislim u vezi lokacije.

Pokraj Dunava? Na novobeogradskoj strani? Novi Beograd izlazi na Dunav do bivšeg hotela Jugoslavija, iza toga je Zemun. nema tu nikakvog metroa. Pančevački most je odatle na sasvim drugom delu grada. Ako je blizu Pančevačkog mosta onda mi je jasna namena objekta: betonska piramida je trebalo da se upotrebi kao element pri izgradnji Luke Beograd... Tek sad mi ništa nije jasno. Mislim u vezi lokacije.

Nije ni meni.
Slabo poznajem taj kraj.
Mi smo kolima presle most. Pancevacki.
A onda smo izasle na neki putic.
Tu ima vode. Malo je dalje od glavnog puta.
I izgleda kao da je mocvara.
Tu ponekad setamo psa i fotografisemo ptice.
Jer ih tu ima puno.

To ti je onda Krnjača. Kakva novobeogradska strana? To je odbačeni element od izgradnje Luke. Feler. I idealno je mesto za okupljanje sektaša i narkomana.

Mozda se tako zove.Krnjaca.
Mi tu prolazimo kad idemo u Metro.
Ali okolo nema nista slicno.
A taj objekat je kao da je izrastao iz zemlje.
Vidi se na fotografiji.
Tu je i neka napustena kuca. I neki stari kamion.
I dosta razlicitog smeca. Ne izgleda bas lepo.
Samo je ta piramida cudna tu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back