Да ли нас слушање музике чини бољим особама?

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Када слушам музику дођем у додир са својим емоцијама... Расплачем се често када слушам новембер рејн од ганса... Те ми је пало на памет то, да пошто музика у мени изазива емоције а добри људи су углавном емотивни, да ли нас музика и слушање музике чини бољим људима?

Наравно причам о нормалној музици а не о овоме што се данас слуша

Muzika je vrlo bitan deo mog života.
Smešno je možda, ali svrstavam je u ladicu sa vodom i vazduhom.

Da li sam dobra osoba?
Ne znam, niti me zanima, ali znam da mi je muzika potrebna.
Није смешно, уметност било које врсте је вид изражавања човека слично говору и јако је битно

Е сад да ли те музика разнежи? Да ли осетиш промене свог темперамента након слушања музике? То је добро питање

Е сад да ли те музика разнежи? Да ли осетиш промене свог темперамента након слушања музике? То је добро питање
Imam muziku koju slušam kada sam sjebana, koju slušam kada sam besna,
koju slušam kada želim inspiraciju, ili odmor, ili opuštanje.
Ne slušam muziku da me razneži.
Možda se uz neku pesmu pojavi nostalgija ili seta , neko sećanje..
Na to misliš?

Када слушам музику дођем у додир са својим емоцијама... Расплачем се често када слушам новембер рејн од ганса... Те ми је пало на памет то, да пошто музика у мени изазива емоције а добри људи су углавном емотивни, да ли нас музика и слушање музике чини бољим људима?

Наравно причам о нормалној музици а не о овоме што се данас слуша
umetnost generalno od nas pravi bolje osobe i oplemenjuje , pa i muzika koja spada u umetnost

Imam muziku koju slušam kada sam sjebana, koju slušam kada sam besna,
koju slušam kada želim inspiraciju, ili odmor, ili opuštanje.
Ne slušam muziku da me razneži.
Možda se uz neku pesmu pojavi nostalgija ili seta , neko sećanje..
Na to misliš?
Па мислио сам као ја нпр кад слушам новембер рејн па се расплачем. Немам музику коју сам распоредио по располижењима. Обично и срећан и тужан слушам нешто што бих слушао опет независно од свог расположења

znam da jesi ali kada sam napisala probaj mislila sam da dopustis muzici da od tebe napravi boljeg nego sto jesi ..mada si ti i sada dobar :)
Хвала ти, али знаш који је мој велики проблем

Ја музику када слушам доживљавам као уметност а када је стварам, не. Стварам је по логици, по акордима и тоновима које сам сам установио, и пратим шаблон иако је шаблона 10000 и увек могу да направим и урадим нешто што звучи другачије, то радим по "дефиницији"

Све радим тако. Све морам да доведем у резон. Ту ми се губе осећаји. :/

Хвала ти, али знаш који је мој велики проблем

Ја музику када слушам доживљавам као уметност а када је стварам, не. Стварам је по логици, по акордима и тоновима које сам сам установио, и пратим шаблон иако је шаблона 10000 и увек могу да направим и урадим нешто што звучи другачије, то радим по "дефиницији"

Све радим тако. Све морам да доведем у резон. Ту ми се губе осећаји. :/
ako u ovom smislu radis onda je pravi put u svemu moras da budes svoj, da uneses nesto svoje u te sablone iako ih ja ne volim
kao ni okvire .nema sanse da opstanem uokvirena , sputana bez slobode da stavram onako kako ja hocu i umem

ako u ovom smislu radis onda je pravi put u svemu moras da budes svoj, da uneses nesto svoje u te sablone iako ih ja ne volim
kao ni okvire .nema sanse da opstanem uokvirena , sputana bez slobode da stavram onako kako ja hocu i umem
Па унео сам ја своје. Све сам сам схватио и скапирао, све те шаблоне сам сам записао и запамтио, ни од кога нисам учио. Штимове сам напамет научио сам по слуху. Почетне и крајње ноте, прогресију мелодије, тј прелазак са ноте на ноту, све унапред знам

Е занимљиво ми је ово што си написала. Како мислиш интелектуализам и сентименталност?
Mrzi me da sad objašnjavam.
Ustvari, nisam baš ni definisala kako.
Eto tako.
:mrgreen:

Npr, to što se rasplačeš je sentimentalnost.
A zašto ti misliš da nas slušanje muzike čini boljim ljudima?

Mrzi me da sad objašnjavam.
Ustvari, nisam baš ni definisala kako.
Eto tako.
:mrgreen:

Npr, to što se rasplačeš je sentimentalnost.
A zašto ti misliš da nas slušanje muzike čini boljim ljudima?
Па баш зато. Спаја нас са емоцијама што је кључно у томе да постајемо бољи људи, бар у мом случају

Није смешно, уметност било које врсте је вид изражавања човека слично говору и јако је битно

Muzika direktno " komunicira" sa nasim emocijama ne znaci da ih ona uzrokuje,samo oslobadja ono sto je vec tamo.
Muzika je mocan katalizator.

A moze da nas poboljsa:
oslobadja stresa,poboljsava raspolozenje( ili ne,zavisno koje " dugmice" u mozgu zelis da pritiskas i kojom muzikom), poboljsava socijalne interakcije,utice na kreativnost✨,poboljsava san( ja kao beba spavam posle elektronike🎧🦾)

Muzika je spektakl,✨⚡❤️🔥✅

Muzika direktno " komunicira" sa nasim emocijama ne znaci da ih ona uzrokuje,samo oslobadja ono sto je vec tamo.

A moze da nas poboljsa:
oslobadja stresa,poboljsava raspolozenje( ili ne,zavisno koje " dugmice" u mozgu zelis da pritiskas i kojom muzikom), poboljsava socijalne interakcije,utice na kreativnost✨,poboljsava san( ja kao beba spavam posle elektronike🎧🦾)

Za tebe maco♡

A moze da nas poboljsa:

Браво, одлично објашњено❣️

Back