Da li možete da volite 2 muškarca / 2 žene istovremeno?

Seksualno otvorena a emocionalno lojalna nije u ženskoj prirodi. Kome emocionalno lojalna?

U mojoj prirodi jeste. Ukoliko mi se neko baš svidi mogu da izdvojim kratko vreme, baš kratko za tu osobu iako nisam emotivno vezana, i to se dešavalo. Odana toj jednoj osobi koja je sa mnom. Bez laganja, prevara, samo čisto. Ko to zaslužuje.

Nekako imam osećaj da pariraš muskoj prirodi, ne znam zašto. Možda ti znaš.

Ne znam na šta misliš, iskreno ne zanima me tumačenje. To sam što sam. Htedoh reći, nije mi se desilo da budu dve podjednako bitne osobe, može jedna biti bitna a druga potpuno nebitna, ili obe nebitne. Ali kad je neko bitan to mesto je zauzeto.

Nekako imam osećaj da pariraš muskoj prirodi, ne znam zašto. Možda ti znaš.
I non stop razmišljam o tome da pričamo u jednoj ravni. A to je seksualno sa nekim. I seksualne fantazije. I samo to se izdvaja kao delić nekoga. Kao da postoji zabrana za ostale delove drugog. A ljudi se prepliću na mnogo nivoa. Počev od interesovanja. Uostalom ovo je Ljubav i sex. Svelo se na sex. Zašto je to tako? Ispitati čulna zadovoljstva, smisliti razne načine za uživanja? Uvek se pri tome isključuje važan deo bića, onaj emotivni. Prvo prema sebi.

I non stop razmišljam o tome da pričamo u jednoj ravni. A to je seksualno sa nekim. I seksualne fantazije. I samo to se izdvaja kao delić nekoga. Kao da postoji zabrana za ostale delove drugog. A ljudi se prepliću na mnogo nivoa. Počev od interesovanja. Uostalom ovo je Ljubav i sex. Svelo se na sex. Zašto je to tako? Ispitati čulna zadovoljstva, smisliti razne načine za uživanja? Uvek se pri tome isključuje važan deo bića, onaj emotivni. Prvo prema sebi.

Taj bitan, sa njim je sve. Tako bi trebalo

A u realnosti nije tako?

Pa teško je naći takvu osobu, meni.
Dosta i projektujem sebe u druge pa se prevarim.
Ali.. imam viziju kako i šta.
Mene uzbuđuje osećaj da postojimo MI. Za tako nešto je potrebna integralna osoba koja takođe zna šta želi, tj mene 😄, ali još niz fizičkih osobina itd...
Tako da je razumljivo da se povremeno prave kompromisi.

Pa teško je naći takvu osobu, meni.
Dosta i projektujem sebe u druge pa se prevarim.
Ali.. imam viziju kako i šta.
Mene uzbuđuje osećaj da postojimo MI. Za tako nešto je potrebna integralna osoba koja takođe zna šta želi, tj mene 😄, ali još niz fizičkih osobina itd...
Tako da je razumljivo da se povremeno prave kompromisi.
Naravno da je teško. Desi se ili ne.

Može naravno , može i jedna žena i muškarac plus koza plus rođak i dete sa trećega sprata ali tu je kultura to jest moralni zakoni i zakoni koji sprečavaju osobu da realizuju toliku ljubav .
Ipak neke ni moral ni zakoni ne sprečavaju .
Pa mislim ako treba zakon da te sprečava .. to je bzvz 😄

Pitanje je želja.. nemaju svi želju da se daju više ljudi.. ne mogu to. Meni teško i da održavam kontakte sa mnogima a kamoli da širim ljubav
To je stvar ličnosti

Stvarno niste sposobni da volite vise od jedne osobe generalno? Pa volis i caleta i kevu, npr. Dakle, nije da nisi sposobna/an da volis vise ljudi i u romanticnom smislu u isto vreme, nego monogamija obavezuje pa onda se opredeljujes, pravis kompromise i gledas da ne zagulis debelo pa da bude pretesko da se odlucis.
Ja sam primer za ovo. U vrtiću sam bio zaljubljen u dve devojčice. I kažem to mami, a ona kaže da ne mogu tako već da moram izabrati. Ništa mi nije bilo jasno tada. Zašto moram biti zaljubljen samo u jednu? 🤔

Pa mislim ako treba zakon da te sprečava .. to je bzvz 😄

Pitanje je želja.. nemaju svi želju da se daju više ljudi.. ne mogu to. Meni teško i da održavam kontakte sa mnogima a kamoli da širim ljubav
To je stvar ličnosti
Pa mladići tj. mladi ljudi imaju dovoljno energije da se daju a i želje ne nedostaju. Jedino što se neke želje odmah odbace zbog moralnih prestupa.

Ne znam zaista, meni se većina ljudi ružno oseća i ne mogu zamisliti telesnost sa mnogima.. gadljiva sam. Ta estetska tj čulna komponenta mi je bitnija od moralnih
Ne mogu pisati o tvojim estetskim afinitetima no o preovlađujućem ponašanju mogu. A to je da većina ljudi jeste zavisna o uticaju spoljne sredine jer je egzistencijalno zavisna od nje. Spoljna sredina ( a to je onaj super ego kod Frojda) deluje u psihi čoveka kao internalizovani inputi uklopljeni u afektivnu osnovu (težnju) stvarajući habitalne stavove.. Drugačije rečeno želja jeste kombinacija afektivne osnove i prihvaćenih stavova iz sredine šta je prihvatljivo.

Da li možete da volite 2 muškarca / 2 žene istovremeno?

U nekim okolnostima je to moguće, na pr. nije u istom gradu, istom kontinentu. Desi se druga ljubav, ali volite i onu prvu. Navela sam samo primer.

Kako ste se snašli u takvim situacijama? Da li ste pustili da vreme odradi svoje ili ste potiskivali osećanja? Ima još varijacija na temu. Ne voli vas više, vi volite njega, ali volite i nekoga ko je tu za vas.

Da li sebi dozvoljavate ove " španske serije"? Mislite da nisu realnost ili su vam se desile?
Ne znam da li je španska serija.
Možda je moguće ono baš iskreno i da se desilo nekome.
Jok ja.
Ne mogu da osećam tako nešto za dve osobe ni da budem sa dve osobe.
Ko može, neka izvoli...
mada ne znam koliko je to dobro, posebno na duge staze.

Ne znam da li je španska serija.
Možda je moguće ono baš iskreno i da se desilo nekome.
Jok ja.
Ne mogu da osećam tako nešto za dve osobe ni da budem sa dve osobe.
Ko može, neka izvoli...
mada ne znam koliko je to dobro, posebno na duge staze.
Ma u specifičnim situacijama. Niko ne čita gore napisano. Nije se desilo, možda će se desiti. Platonski, kako god

Back