Da li mogu radari da zabeleze prekoracenje a da vas ne zaustave i napisu kaznu

Pitanje je kakav je radar. Ne tehnicki, vec pravno. Svega nekoliko fiksnih (stacioniranih) radara ima odredjenu vrstu "dozvole" (citaj, prosli su kroz odgovarajucu pravnu proceduru) da automatski "napise prekrsajnu prijavu". Ostali registruju prekoracenje, a policija "rucno" napise prekrsajnu prijavu. Dakle nije sve u samim tehnickim mogucnostima masine, vec i u odredjenoj proceduri.
Posto znas tacnu lokaciju tog "fiksnog" radara, onda bi najbolje bilo da ti se neki pandur raspita da li taj radar automatski belezi prijave. Ako ne (a velika je verovatnoca da ne, jer svega je nekoliko takvih radara u Srbiji), a policija te nije zaustavila da ti napise prekrsaj, onda je 90% sansa da ti prekrsaj nece doci ;)

Zavisi. Ako je riječ o tzv stacionarnom radaru koji ima svoju memoriju i koji funkcioniše i bez policije hoće. Ako su oni uperivali svoj radar onda neće.
Isao u Petrovac i bio radar ja sam ga primetio na mozda 500 metra od mene i usporio sam na 40 kmh a da sam pritom vozio 80 i nisu me zaustavili, to je zato sto me nisu uhvatili ili ipak su me uhvatili a nisu izasli?

Pitanje je kakav je radar. Ne tehnicki, vec pravno. Svega nekoliko fiksnih (stacioniranih) radara ima odredjenu vrstu "dozvole" (citaj, prosli su kroz odgovarajucu pravnu proceduru) da automatski "napise prekrsajnu prijavu". Ostali registruju prekoracenje, a policija "rucno" napise prekrsajnu prijavu. Dakle nije sve u samim tehnickim mogucnostima masine, vec i u odredjenoj proceduri.
Posto znas tacnu lokaciju tog "fiksnog" radara, onda bi najbolje bilo da ti se neki pandur raspita da li taj radar automatski belezi prijave. Ako ne (a velika je verovatnoca da ne, jer svega je nekoliko takvih radara u Srbiji), a policija te nije zaustavila da ti napise prekrsaj, onda je 90% sansa da ti prekrsaj nece doci ;)
Isao sam u Petrovac i bio radar ja sam ga primetio na mozda 500 metra od mene i usporio sam na 40 kmh i nisu me zaustavili, to je zato sto me nisu uhvatili ili ipak su me uhvatili a nisu izasli

Nisu imali čist kadar pa te nisu fotkali i kaznili, verovatno je bio još neki auto u kadru. Ja sam tako jednom dobrano prekoračio na magistrali ali u tom trenutku sam se mimoilazio sa drugim automobilom, video ih i prikočio. U kadru sam bio ja i taj drugi auto u suprotnom pravcu tako da mi nisu mogli ništa.
Mora da ima čist kadar prilikom snimanja jer je sve drugo oborivo na sudu a oni imaju toliko posla da ne žele da još gube vreme sa tobom.

Uglavnom jedna ekipa snima a druga zaustavlja. Fiksni radari samo snimaju i šalju kazne na kućnu adresu.

Back