Da li mir u stvari znači kraj ?

ja mogu samo da primetim koliko god bio moj mir sa samom sobom ok, uvek se nađe nešto da ti sreću kvari, život podseća na sizifov posao, stalno rešavaš jedan problem, a kad ga rešiš dođe sledeći
u pauzama su trenuci radosti i sreće koje kradeš, i uzimaš kad možeš, a onda jovo nanovo i tako tegliš ceo život...
Ja imam zato običaj da kažem: "odmaraću se tek kad umrem". Život je u suštini borba i najteži je kada dođu neke teške godine propaćene gubicima(ne daj bože gubitak zdravlja i bliskih osoba).Život neće čekati, naučimo kako dalje nastaviti tamo gde je život stao, dođe olakšanje i imamo opet par dobrih godina.Ja verujem u to da sreća u životu prati hrabre.Hrabri ljudi čistog srca uvek nađu svoj mir.Za mene bi taj mir u neku ruku zato i značio kraj, jer "odmaraću se tek kad umrem"!

Poslednja izmena:
Ja imam zato običaj da kažem: "odmaraću se tek kad umrem". Život je u suštini borba i najteži je kada dođu neke teške godine propaćene gubicima(ne daj bože gubitak zdravlja i bliskih osoba).Život neće čekati, naučimo kako dalje nastaviti tamo gde je život stao, dođe olakšanje i imamo opet par dobrih godina.Ja verujem u to da sreća u životu prati hrabre.Hrabri ljudi čistog srca uvek nađu svoj mir.Za mene bi taj mir u neku ruku zato i značio kraj, jer "odmaraću se tek kad umrem"!

To moja svekrva uvek kaže
Umnogome se slažem s tobom, ali ne i da mir znači kraj
Imaš i ljude tihe i mirne, povučene, skromne, idu tiho i umeju bez uspona i padova kroz život, i imaju jednu mirnu reku
Odustajanje se obično dešava kada nas nešto sasvim iščupa iz korena, ali ipak ne uvek i ne često
Većina ljudi se izbori ili prosto gura dalje, izvuče iz života važne lekcije, i uvek se nađe novi motiv koji te pogura ili podigne
Današnji tempo života i nametnuti stil života jede čoveka svakodnevno, melje
Ali ipak ljudi u besmislu i kad je teško nađu motiv da se trgnu, podignu i nastave - u ljubavi, u deci, u porodici, u prijateljima
Urade neku važnu promenu, koja donese novi zrak svetla i razbije tamu
To je život
Jedan dan je biftek, a drugi hleb i pašteta, ali u proseku je pasulj, što i nije tako loše, i ma koliko bilo teško boriti se svakog dana, ljudskost, dobrota i ljubav koji su nam usađeni od Boga nas čuvaju od smrti i uvek nas vode da verujemo i da se borimo

I ja bih rekao da je mir kraj...nemira.:) Medjutim, covek ne bi bio taj koji jeste kada bi se zadovoljio da ima mir, ali ako se bas i zadovolji, onda mu je to kraj.
Kao sto si i napisala u uvodu, mir je kada iz nemira dostignes nesto sto ce tu promeniti nemir u onaj u kome si se osecala dobro. Tako da mir nije kraj i mirenje sa samim sobom,( sto je neko davno rekao) vec mirenje sa svojim zeljama, koje su uvek samo deo dobrog osecanja ispunjenosti.
Lupaju oni sto kazu da je dostizanje mira u sebi vrhunska sreca, a to je samo realan pogled na sebe pravog sa svim svojim zeljama i teznjama.

Poslednja izmena:
"I da sam najgora na svetu
I da sam gresnija od svih
Bar neku lepu rec
Od tebe cula bih"

Taj stih,taj deo,to nevezano za ostatak pesme,njeno znacenje,samo taj stih,njegovo znacenje.Ne znam da li mir postoji/izmastala ga je osoba kojoj treba vise od svega da bi dala nadu drugima kako je moguce imati ga.
Mozda je neko ekstremno okrutan nasao takav nacin da ubije u pojam one koji ne znaju sta je a kojima treba.

Moram da imam mir na silu,tenzija da se smanji - sklanjam se,nista ne vidim,nista ne cujem,ne znam,samo to moze smanji tenziju.

Pravi mir je vecni mir sto znaci smrt - to se obicno podrazumeva kada se pokrenu ovkve teme.

Back