Da li mi se samo cini....?

Кад си ти то расо?
Раних осмадесетих дувало се на улици, ладно...а хероин се набављао на сваком кораку...чак и у мом селу...

Ne preteruj....
Koje ti je to selo gde se "muljao" heroin ranih osamdesaetih !?
Barajevo ne računaj,nije selo......
Droga je tada na "sitna" vrata ulazila u zemlju,
uživalaca malo,a nalaženje "da pocepaš 3 para cipela"......
Ovo danas je jad,samo što ne nose na ulazna vrata,
k'o nekad mleko u flašama.....![COLOR]

Panta rei! (Sve tece- sve se menja)
I tako treba da bude. Dobro je preispitivati svoje stavove, uverenja...
Zal za proslim vremenima je odraz trenutne bespomocnosti.
Mnogi stari ljudi koje ja znam, govore kako je nekada bilo bolje. Idealizuju proslost jer su oni tada vise mogli, umeli...
A da li je bilo bolje? Cini mi se da je oduvek bilo samozivih ljudi a i starost nikada nije bila na ceni...

Ja bih to lako shvatio i prihvatio, ali pod uslovom da je DANAS BOLJE NEGO RANIJE...

Ali posto je danas MNOGO GORE nego sto je bilo ranije, ne mogu to da prihvatim kao ozbiljnu istinu.

Sve, sve, ali ovo...I sto nismo ni znali sta je droga :rotf:
Idi, bre, blajbi, stvarno te opalila krštenica :lol:

Medo, neke su drzali na kratkom lancu, pa ljudi nisu upoznati, aj ne budi sitnicar! :zcepanje:
Nsmo znali ni Dzim Morison od cega je umro, ni Dzenis Dzoplin, pa Dzimi Hendriks,...Deca cveca su rasla u bastama zajedno sa hrizantemama...:hahaha:
A u rok diskoteci na "F"-u samo su lilihipe delili :rotf: Cek, cek ti si i Kulusic pomenula?! Hmm...kladimo se da postavljac teme pojma nema o cemu ti to! Kao sto pojma nema ni o Exitu... Ali zato ce sad da iskoristi izmislicu ovih glupavih mladih - internet i obavesti se covek (konacno) jos malo o detaljima. ;)

Ja bih to lako shvatio i prihvatio, ali pod uslovom da je DANAS BOLJE NEGO RANIJE...

Ali posto je danas MNOGO GORE nego sto je bilo ranije, ne mogu to da prihvatim kao ozbiljnu istinu.

Blajbinger - zavisi gde stojis dok razmisljas o danasnjici!
Moj deda (genijalac!) je stalno psovao direktorsku druzinu moga oca! Svi visoko obrazovani, videli pola sveta, uspesni u svom poslu, sa dobrim porodicama - i dedi se nisu svidjali!!! Nisu se uklapali u svet njegove mladosti! Tako nesto mi i ti zvucis :think:
To sto je "bolje" ili "gore" je vrlo diskutabilno, u svakom smislu!
Tvoj subjektivni osecaj - ne znaci da je objektivna istina! Odustani od ubedjivanja da smo mi bili bolji, jer sam sigurna da ce tvoja deca tvrditi da su bolja od tvojih unuka...i tako u nedogled...To se zove - sukob generacija! Nije slucajan, nastao iz vekovnog iskustva! :rtfm:

Ne preteruj....
Koje ti je to selo gde se "muljao" heroin ranih osamdesaetih !?
Barajevo ne računaj,nije selo......
Droga je tada na "sitna" vrata ulazila u zemlju,
uživalaca malo,a nalaženje "da pocepaš 3 para cipela"......
Ovo danas je jad,samo što ne nose na ulazna vrata,
k'o nekad mleko u flašama.....![COLOR]

Jбг, 4 моја познаника су рикнула од дроге раних осамдесетих... Причај ми мало о томе...:roll:
Него, ниси ти излазио на таква места и кретао се у тим круговима...па не знаш. Ако МИ нешто не видимо - не значи да не постоји! ;)

Jбг, 4 моја познаника су рикнула од дроге раних осамдесетих... Причај ми мало о томе...:roll:
Него, ниси ти излазио на таква места и кретао се у тим круговима...па не знаш. Ако МИ нешто не видимо - не значи да не постоји! ;)

Oprosti, ali zašto ti tako da se izraziš? Riknula....:eek:

Aha,ja sam se kretao po jarugama Guncata,Velikog
mokrog luga i Ostružnice.....
Bio u teškoj konspirativnosti,ko "sin" od '33.-će do '41.-ve.....!
Pa,i ne mogu,stoga,znati šta se to "lopatama" raznosilo" u krugu dvojke !
--------------------------------------------------------
Tada sam više bio na ulici nego u sopstvenoj kući.
Jer sam bio stariji pubertetlija i opijen avanturizmom.....
Muvao se po budžacima,rupama,polumračnim dorćolskim ćoškovima.
Nikad mi niko nije ponudio to čega je bilo u tvom selu na "izvol'te"....!
Al',ni sva sela nisu bila ista....Baš kao ni danas -....

Aha,ja sam se kretao po jarugama Guncata,Velikog
mokrog luga i Ostružnice.....
Bio u teškoj konspirativnosti,ko "sin" od '33.-će do '41.-ve.....!
Pa,i ne mogu,stoga,znati šta se to "lopatama" raznosilo" u krugu dvojke !
--------------------------------------------------------
Tada sam više bio na ulici nego u sopstvenoj kući.
Jer sam bio stariji pubertetlija i opijen avanturizmom.....
Muvao se po budžacima,rupama,polumračnim dorćolskim ćoškovima.
Nikad mi niko nije ponudio to čega je bilo u tvom selu na "izvol'te"....!
Al',ni sva sela nisu bila ista....Baš kao ni danas -....
Изгледа да нису! ;)

Kako nesto sto je lose moze iznedriti nesto dobro?
Ne tvrdim da je danas bolje, a ne tvrdim da je i u proslosti bilo.
Ali kao osoba koju zivot jos nije potrosio i dovoljno isamarao, zelim, zapravo potrebno mi je da verujem u promene. Potrebno mi je malo optimizma i nade u bolje sutra, vera da ima dobrih ljudi, da ja mogu da budem jedna od njih. Potrebno mi je to da bih se radovala svakom novom danu.

Poslednja izmena:
Ali kao osoba koju zivot jos nije potrosio i dovoljno isamarao, zelim, zapravo potrebno mi je da verujem u promene. Potrebno mi je malo optimizma i nade u bolje sutra, vera da ima dobrih ljudi, da ja mogu da budem jedna od njih. Potrebno mi je to da bih se radovala svakom novom danu.

Evo, devojka je sve rekla. Blajbinger bi trebalo ovo da nauči i ponavlja kao mantru, svakoga dana, u svakom pogledu...

Vidis, ja tvrdim da je ranije bilo mnogo bolje nego danas. Cak NEUPOREDIVO BOLJE za ogromnu vecinu ljudi.

Kako to mogu da tvrdim?

Pa tako jer sam ziveo I ONDA I SADA!

Meni niko to nije PRICAO, ja sam to DOZIVLJAVAO.

Lepo i pozitivno je biti optimista.

Reci "Sutra ce biti mnogo, mnogo bolje!" se moze samo ukoliko se to BOLJE SUTRA PRIPREMI DANAS.

A mi bolje sutra ne pripremamo danas...Bas o tome i govorim u ovoj temi.

Mi smo OPTIMISTI BEZ POKRICA sto je jos mnogo gore i opasnije nego biti pesimista.

Vidis, ja tvrdim da je ranije bilo mnogo bolje nego danas. Cak NEUPOREDIVO BOLJE za ogromnu vecinu ljudi.

Kako to mogu da tvrdim?

Pa tako jer sam ziveo I ONDA I SADA!

Meni niko to nije PRICAO, ja sam to DOZIVLJAVAO.

Lepo i pozitivno je biti optimista.

Reci "Sutra ce biti mnogo, mnogo bolje!" se moze samo ukoliko se to BOLJE SUTRA PRIPREMI DANAS.

A mi bolje sutra ne pripremamo danas...Bas o tome i govorim u ovoj temi.

Mi smo OPTIMISTI BEZ POKRICA sto je jos mnogo gore i opasnije nego biti pesimista.

..na osnovu ovog shto si isprichao, zakljuchujem da se ti ONDA nisi dobro pripremio za ovo DANAS..
..a za to ti niko nije kriv..

Mislim da se danas ne radi sa decom koliko i kako bi trebalo.Psuju nastavnike u skol itd.Medjutim,ovih dana srecem lepo vaspitane,skromne momke koji mi sa svojih 15-16 godina ulivaju nadu da porodica nije propala onoliko koliko mi se u prvi mah ucinilo. Predlazem da svako na kraju svog komentara napise i svoje godine.Ko ne nepise,OK,ko napise nesto nerealno smatracemo da ima 12. :) Meni je 28-ma.

Čovek bi mogao naći opravdanje i za postavljača teme, i za one koji ga osporavaju. Činjenica je da su vrednosti (?) izgubile svaki smisao odavno; i isto je tako činjenica da je mojoj babi sigurno izgledalo kako ja - iz njene perspektive - nemam nikakve vrednosti; ili vrlo malo istih.

Površno gledano, protok godina doneće ti dovoljno iskustva da te ne zavrnu u baru; da ne nasedneš na priču svakog mulca koji te krene muvat i da se umeš lepo izrazit. Ulazeći dublje u problematiku; možda se zapitaš kako ćeš se ikada bilo čemu od toga naučiti ako si proveo vek balaveći nad najnovijom warcraft-doom-čereči-ubi franšizom; latentnim fašizmom po stadionima (i tv-u) i grand paradom.

Pa, šta znam. U svoje vreme, koje nije naročito davno (sic); ja sam, naprimer, imala najneposredniji mogući rat i dizelaše. Najposle se ispostavilo da ništa od toga nije ostavilo nikakvog uticaja. Ali ne mogu biti zla pa prećutati kako sam pre rata i dizelaških hordi imala sasvim drugačije izbore pred nogama; i kako su se oni skoro do zadnjeg ticali dobre književnosti, čovečije reči i obraza i opomene o posledicama.

Doduše, imali su ih i mnogi drugi iz moje genarcije; pa su svejedno odabrali nešto drugo. Neću reć: pogrešno.

Pogrešno je uvek lična stvar. Ko i glava.

Kad pogledaš, najveći deo stvari na kojim si ti gradio sebe kao osobu, dostupan je i današnjoj deci. Niko ih ne sprečava da umesto tastature uzmu knjigu u ruke; naprimer. Ok, reći ćeš: problem je u univerzalnim vrednostima; koji danas slabo da računaju knjigu u bilo šta.

Sklona sam da mislim dve stvari:

univerzalne vrednosti postavljaju roditelji, ne deca; pa bi se možda njih trebalo adresirat po ovom pitanju

i,

univerzalne vrednosti izblede pred ličnim kad normalno čeljade izraste do određenih godina - i ima pameti

Na svu sreću, to važi i za pogrešne univerzalne vrednosti. Mada je svaka koja se uzima ko kanon i božje slovo - pogrešna...

I jos je razlika da smo mi citali na stotine knjiga, a oni uopste ne citaju nista, a srazmerno tome toliko i znaju...

I sto nismo ni znali sta je droga, a sada je valjaju po svim boljim kaficima...

I sto je nekada postojao autoritet porodice, skole, drzave, a danas ne postuju ni sami sebe...

I zato sto se nekada stidelo da neko bude *****, a danas se dice sa tim...

Ima jos razlika izmedju nekad i sad, ali da ne smaram...

Moji djaci citaju toliko da bi se zacudio.
Kad sam isla u skolu mogao si da kupis vutru ispred iste, bez preterano problema. Pocela sam da pusim u 7. razredu i jos ne mogu da se ratosiljam .... U 5. je bila glavna fora vuci limuntos na nos da se vidi kako bi kad bi...
Strajkovali smo jer smo mislili da nam skolu ne greju dovoljno.
A sto se sexualnih orjentacija tice, nek radi ko sta zeli, sta to mene briga. Imam dovoljno problema i bez razmisljanja ko ce kome da skine gatje

Mislim da se danas ne radi sa decom koliko i kako bi trebalo.Psuju nastavnike u skol itd.Medjutim,ovih dana srecem lepo vaspitane,skromne momke koji mi sa svojih 15-16 godina ulivaju nadu da porodica nije propala onoliko koliko mi se u prvi mah ucinilo. Predlazem da svako na kraju svog komentara napise i svoje godine.Ko ne nepise,OK,ko napise nesto nerealno smatracemo da ima 12. :) Meni je 28-ma.

Imam 29 i radim sa decom svaki dan. Ima baksuza, ne kazem, ali moja iskustva su takva da na anketi koju sprovede skolski pedagog, za koju ja nisam ni znala, mene deca izglasaju kao najboljeg nastavnika. Da se razumemo, ja u ocenama ne popustam, ali mogu da me izvuku na odmoru iz kancelarije i kukaju zbog svojih slomljenih srca, mogu da igram odbojke sa njima (ne vidim sto ne bih)...i slicno. Ali uvek ces da imas par kretena. I medju nastavnim osobljem i medju ucenicima

Eto, a ja baš znam da omanem što se tiče procene godina na forumu.
Za neke zrele osobe, čvrstih stavova.. sam se iznenadila kad sam videla koliko su mlade.
Mada naravno, i što se tiče malko starijih (ali tek malko, jer svi forumaši su večno mladi :mrgreen: ) pronalazim sjajne, sjajne sagovornike..samo hoću reći, koliko to baš nema veze sa godinama..

Isto je bilo obratnih situacija.. osobe zrele po godinama, a skroz su neutemeljene kao ličnosti npr...

Dakle, zrelost osobe definitivno ne zavisi od njenih godina :D.

Ja takođe volim da kažem - sličan privlači sličnog.. pa ako neko privlači samo jedan profil ljudi, treba dobro da se zapita čime ih to privlači...

Back