Da li mi se pricinjava?

Tuzni_patak

Elita
Poruka
18.247
Da li mi se pricinjava....

...da se od sto mladjih ljudi ocekuje ispoljen talenat i kvalitet, i ako naidje neko malo stariji , podrazumeva se da ako do tada nije pokazao umece, onda ga i nema?

Da li je ovo globalno ili srpsko tumacenje....?

Posto ovo direktno ide u korak sa jevtinijim konjima, povrsnim znanjem i ofrlje uhodavanjem u radu....a i sa entuzijazmom, ali to je interna pogodnost za vlasnika....
----------------------------------
Da li mi se pricinjava da se menadzment koristi cakom "nemoguce kratkih rokova" da bi spustilo cenu proizvoda, jer tako ponuda postaje konkurentnija....?

Tako se sve vise razlikuje dobar organizator i dobar menadzer....ustvari nikad i nije bilo isto u kapitalizmu....menadzer resava kontradiktorne zahteve (jevtino, brzo, kvalitetno, nemoguce u sto kracem roku) dok organizator sprovodi plan razvoja, plan funkcionisanja , plan proizvodnje, plan prodaje....koji su razumno ili malo nategnuto zamisljeni , a ne nerazumni babe i zabe....(jeste da to 20 puta upali , ali kad ne upali onda imamo zastoje, javasluk, fals, katastrofu....).

Ako je prvo tacno , onda nije ni cudo sto ce sve agresivnije i zategnutije stanje biti....
Ako je drugo tacno , onda je sasvim razumno resenje pljacka i pronevera....ili ljudi podilkane ili se svete....

--------
Treba li da se prica o meri u takvom svetu?
Ili stoji da su ovo samo retki izuzeci....

Amin!

Nema retkih izuzetaka. Ima bolje mimikrije.
Nista ti se ne pricinjava.
Na zalost, mnogi te ne razumeju. Mnogi ne zele.
Vlasnik placa menadzere a da sam nije dorastao cilju.
Zato je i danas aktuelna ona "****** im, ne znaju sta rade"

globalno je...

covek je roba..za iskoristavanje..u bilo kojoj ulozi..

nusproizvod kapitalizma kao najbolesnijeg od svih bolesnih ljudskih uredjenja..
naime osnovni postulati kapitalizma kada se prenesu na prirodne zakonitosti koje vladaju u ovom svetu..imaju svoje poredjenje...sa VIRUSOM..

kapitalizam se zasniva na expanzionizmu..po svaku cenu ne brinuci o posledicama..na isti nacin se u svetu ponasa virus..bolest..siri se na jednog domacina i kad ga pojede siri se na drugog domacina i kad pojede sve domacine samounistenje i samom virusu ne gine..bez domacina virus ne moze da prezivi..

bolest se vidi i na primeru psihologije ljudi..bolje daradim za gazdu nego za sebe..
mi cemo uci u anale istoreije kao jedino drustvo u kome je radnicka klasa sama sebe skinula s vlasti i dovela lopine..

svugde se bre radnicka klasa satire da dobije bolje uslove kod nas se radnicka klasa bori da gazda dobije bolje uslove..

da dodam.obe zapazene pojave u naslovnom postu..su nusproizvod ..nepostojanja jasno identifikovanih ciljeva koje jedna drzava treba da ima..

kad jedna zemlja nema ciljeva ni nacionalnih interesa u njoj su stvoreni uslovi za carevinu menadzerije i mesetarenja..

Back