Da li Meksiko ima prava na svoje historijske granice?

Ne mogu tu Spanci nista,ako se Meksikanci ne podignu i pobune,ali Meksikanci znaju da protiv amera nemaju sanse,pa se zato i ne doticu te stvari.

Sve se mijenja pobjedom Rusije. Poslije Ukrajine na red dolazi Izrael a jedan od mogucih poteza je prosirenje Meksika na Kaliforniju, Nevadu, Arizonu, New Mexico, Texas pa i Floridu.

Konačno prava tema za @MJK

AZTLAN dolazi.

d78a6819022b6f75cfd568b7c13c02b5.png

Rusija nikada ne gubi. Kraljevina Spanija takodjer mora vratiti muslimane u Andaluziji kao i neovisnost te provincije. Andaluzija pripada muslimanima a Spaniji pripada Latinska Amerika.
А од када за тебе важи историја? Јел постојала она пре 7 века нове ере или није постојала?
По твојој логици, почни да купиш прње и ти и такви као ти јер муслимана на Балкану није било до 14 века.
Живиш на српској земљи!

А од када за тебе важи историја? Јел постојала она пре 7 века нове ере или није постојала?
По твојој логици, почни да купиш прње и ти и такви као ти јер муслимана на Балкану није било до 14 века.
Живиш на српској земљи!
Svi smo svjedoci necovjecnih postupaka spanske inkvizicije prema spanskim konvertitima Moriskosima tako da su oni morali izbjeci u Maroko. Andaluzija pripada njima jer i oni su Spanci.
Ista stvar je i sa nama Bosnjacima jer ako smo srpskog porijekla, onda zasto bi smo uopce kupili nasa prnja i odlazili sa Balkana? Bosna-Bosnjacioma, Srbija-Srbima.

Svi smo svjedoci necovjecnih postupaka spanske inkvizicije prema spanskim konvertitima Moriskosima tako da su oni morali izbjeci u Maroko. Andaluzija pripada njima jer i oni su Spanci.
Ista stvar je i sa nama Bosnjacima jer ako smo srpskog porijekla, onda zasto bi smo uopce kupili nasa prnja i odlazili sa Balkana? Bosna-Bosnjacioma, Srbija-Srbima.

Jesmo li svjedoci? Jer si gledao u filmu?

А чиме се изменило порекло па си од Србина постао Бошњак?
Можеш ли то објаснити? Јел то верској припадности или по чему?
Рекох, до 14 века ислама није било на овим просторима и на тој земљи, коју својатате постоје и дан данас православни манастири грађени пре најезде азијатана Балкан.
То те не интересује? Већ сам ти, у некој другој теми, писао о твом исламу, када је и како настао.
Мој ти је савет да мање наступаш са верске позиције о историји јер сте историјски уљези на овим просторима!
Поред тога, морао би боље да владаш многим подацима.

Citao sam knjige, i to je dovoljno da budem svjedok jer sam prilikom citanja zamisljao scene spaljivanja na lomaci i drugih tortura.
Ali, tema je Meksiko i vracanje njegovog statusa regionalne sile, kao nekada davno kad je Meksiko nesto znacio u obje Amerike.
Да ли у тим књигама пише да је пре Мексика била једна моћна земља Индијанаца?
Питао сам те, од када за тебе почиње историја? Од када, по теби нешто важи а нешто не важи?
Ајде да се вратимо на историју пре Мухамеда, а то, историјски, није тако давно?
Да ли се слажеш да се Турци протерају са Византијске земље. Зашто је Света Софија претворена у џамију? Знаш ли ти да је Света Софија грађена од 408 а отворена 537 године? Твој Мухамед је рођен око 570-те године а ислам креће тек касније, читав век после отварања свете Софије за Богослужење.
И шта ћемо сад са историјом и Турцима у Константинопољу?

Koliko ja znam broj meksikanaca rezidenata u drzavama koje su teritorijalno pre US pripadale meksiku neprestano raste. Negde sam citao da mogucnost unutrasnjeg sukoba velike i da je vrlo moguc gradjanski rat bas na tom terenu. Verovatno da se nece desiti uskoro, ali moguce je i to da se jednostavno otcepe 'demokratski' kao sto se otcepila slovenija, hrvatska ili kosovo.

Koliko ja znam broj meksikanaca rezidenata u drzavama koje su teritorijalno pre US pripadale meksiku neprestano raste. Negde sam citao da mogucnost unutrasnjeg sukoba velike i da je vrlo moguc gradjanski rat bas na tom terenu. Verovatno da se nece desiti uskoro, ali moguce je i to da se jednostavno otcepe 'demokratski' kao sto se otcepila slovenija, hrvatska ili kosovo.
pre ce petro dolar da pukne. a kada se to desi nastace anarhija.
a posle anarhije ko zna ko ce skim

Ne mogu tu Spanci nista,ako se Meksikanci ne podignu i pobune,ali Meksikanci znaju da protiv amera nemaju sanse,pa se zato i ne doticu te stvari.
Ne radi se tu samo o šansama. Mnogi Meksikanci su ilegalno ulazili u SAD, rizikujući živote. Da li neko misli da bi oni hteli da se vrate u bedak državu, to jest da ta država dođe do njih?

Како је могуће да се ово уопште расправља као озбиљна тема. Да се део САД који је некад био Мексико врати Мексику, наравно да нема шансе. Овде чак не говорим о неком рату, који Мексиканци не би могли да добију, овде говорим о чињеници да многи Мексиканци са обе стране Рио Грандеа то не би волели. Не желе Мексиканци повратак историјских територија зато што не желе да живе у Мексику, већ у САД. Који ће им кур.ац да се они из Тексаса, Новог Мексика, Аризоне, Калифорније поново нађу у држави из које су побегли.

Мексико је по многим мерилима неуспела држава. Никада у историји није била стабилна држава и то не зато што су били у неким силним ратовима, већ зато што нису знали како ефикасно да управљају тако великом територијом. Са друге стране, САД је по узору на англо-саксонски систем, знала како да управља велики територијама, као Велика Британија и неке друге западне колонистичке силе пре ње.

Оно што Мексиканци мењају и где реално доминирају, то је демографска слика САД. Мексиканци, као доминантна латино-нација у склопу САД имају јак природни прираштај, младу популацију и већ су већина у многим градовима. Плус имају у даље огромну миграцију. Они уживају све благодети америчке економије, а не морају више ни енглески да науче. Многи од њих не сањају да ће водити рат за отцепљење односно репатријацију делова САД Мексику.

Живиш на српској земљи!
pa ni srba nije bilo pre 10 vekova, ni hrvata, ni slovenaca, ni crnogoraca.... Ima sve da vas vratimo odakle ste dosli!

Back