Da li lepota i pamet idu zajedno?

..misliš da li su bezizuzetno osobine osuđene na suprotnost..? .. ne, genetički nisu..postoje pravila sparivanja purinskih i pirimidinskih baza u DNK lancu nukleotida..dakle postoje pravila sparivanja kako hemijskih elemenata i molekula tako vjerovatno i 'osobina' koje one određuju..nemogućnost spajanja molekula na ovom nivou je jednaka za sva ljudska bića(ako uzmemo sada kao primjer samo ljudska..) tako da je organska ravnoteža, odn. podjednake nemogućnosti ono čemu, recimo, teži majka priroda .. priroda želi da njena stvorenja žive .. podjednake nemogućnosti otvaraju vrata suživotu i nedominantnosti jedinki jednih pored drugih..ljudi su skloni idealizaciji ali opseg većinskog i većinskih ljudskih osobina je usmjeren ka suživotu i isključenju 'dominantnosti' ...kako lepote, tako i pameti ...a i udruženo ..

Naslov sve govori.
Da li neko moze biti istovremeno i lep i pametan?
Da li biste radije bili u vezi sa nekim lepim a glupim ili pametnim a ruznim?

1. Naravno da moze.
2. Najradije sa lepim i pametnim :)

Smatram da uzrocno posledicna veza izmedju lepote i pameti ne postoji, ali sam sigurna da lepota znacajno utice na neke druge osobine licnosti. U jednoj humoristickoj seriji Bruk Shilds je htela da dokaze da bi bila ista osoba da je ruzna, pa je stavila sebi kriv nos. Okolina je odmah drugacije regovala na nju, nisu se smesili, bili su grublji, a deca su joj se podsmevala... Vrlo brzo je i ona postala gruba prema njima, nije bila vesela i bezbrizna kao inace. Naravno, to je bilo karikiranje, ali definitivno sam sigurna da i nase raspolozenje, a i reagovanje drugih zavisi od toga kako izgledamo i kako sebe dozivljavamo. Koliko god se otimali, pricali o unutrasnjoj lepoti, pravim vrednostima i drugo, i lepota je, na neki nacin, vrlina. Tesko da je neko zasluzan za svoju lepotu, ali cesto nije ni za inteligenciju, brzinu, spretnost, talenat i neke druge stvari, pa volimo time da se ponosimo i da se smatramo zasluznim. Znaci, mislim da je lepota, kao i puno drugih stvari, ono sto cini licnost takvom kakva je. Prioritet? Nikako. Ali znacajan faktor (i to ne za nas u okolini, koliko za tu osobu).

Btw, ruznoca, pa cak ni groteskna ruznoca ne bi me odbila toliko kao svirepost...Pod uticajem tinejdzera iz okoline uzela sam da citam Igru prestola, i tu ima lepo opisan lik kepeca, strahovito ruznog ali visprenog i obrazovanog i saosecajnog, i njegove prelepe ali podle i okrutne serstre Sersei...knjige su cesto ogledalo zivota i shodno, u datim okolnostima, lakse i radje bih volela ruznog kepeca nego nekog ljigavog surovog lepotana. Hocu reci, pamet nije primarna, pamet je nesto sto treba nadogradjivati, i ta nadogradnja je presudna za izbor, bar u mom slucaju.

Obzirom da je prvo pitanje totalni apsurd na koji ne treba trošiti vreme, kratko ću se osvrnuti samo na drugo isklišeizirano i toliko puta prežvakano pitanje

Da li biste radije bili u vezi sa nekim lepim a glupim ili pametnim a ruznim?

Sa lepom i glupom. Zašto? Pa zato što mi se više sviđa varijanta da sa devojkom imam isprazne razgovore i seks, nego li da imam akademske debate i da nemam seks.

naravno da ne samo sto ce svako nabrojati na prste ruke neke glumice pevacice mamine i tatine naslednice..zene politicara i biznismena kao validan primer pametnih i lepih..narocito ako se pod pametnim podrazumeva diploma i vrle skole tek se tu moze naci kukolja koliko su pametne

Back