Da li koristite alternativu za šećer?

da li koristite alternativu za šećer?

• Da

glasova: 5 22,7%
  • Ne

glasova: 17 77,3%

• Ukupno glasova
    22
Ima ovamo uzeti i ječmeni slađ

IMG_3575.jpeg

Негде сам читала да су њу пре узимали као контрацепцију. Немој ме држати за реч, провери.
>>Osim toga, slatkoća biljke inhibira plodnost muškaraca u nekoliko studija. Manje formirane sperme. Indijci su također dobro svjesni ovog efekta: u autohtonom stanovništvu Paragvaja, je hvaljena kao prirodni kontraceptiv<<

Ovo sam sad našla medjutim sutra ću da pogledam negde drugo posto nisam sigurna da li je ovo novija vijest ili stara to jeste iz vremena gde je šećerna lobi radila protiv svega sto je pretilo profitu

🤷🏻‍♀️

>>Osim toga, slatkoća biljke inhibira plodnost muškaraca u nekoliko studija. Manje formirane sperme. Indijci su također dobro svjesni ovog efekta: u autohtonom stanovništvu Paragvaja, je hvaljena kao prirodni kontraceptiv<<

Ovo sam sad našla medjutim sutra ću da pogledam negde drugo posto nisam sigurna da li je ovo novija vijest ili stara to jeste iz vremena gde je šećerna lobi radila protiv svega sto je pretilo profitu

🤷🏻‍♀️
Лично верујем да се више лобира за храну која утиче негативно на плодност. Па да се зато све то гура као здраво.
Али провери свакако.

da li koristite alternativu za šećer i koju?

za alternativu me zanima kad pechete kolace, wafle , torte

dali koristite nama svima poznati setjer ili ste vetj na nekoj alternativi

Med
agavin sirup
javorov sirup
koncentrovanog soka od jabuke
breza šećera
sirup od urme
šećer od kokosovog cvijeta
pirinčanog sirupa
stevia
eritritol

Pogledajte prilog 1405306
secer je secer , u cemu je razlika? secerasi ne smiju da trose ni jedan ni drugi.

da li koristite alternativu za šećer i koju?

za alternativu me zanima kad pechete kolace, wafle , torte

dali koristite nama svima poznati setjer ili ste vetj na nekoj alternativi

Med
agavin sirup
javorov sirup
koncentrovanog soka od jabuke
breza šećera
sirup od urme
šećer od kokosovog cvijeta
pirinčanog sirupa
stevia
eritritol
Навикао сам да не једем пуно слатко, тако је најбоље.
Што се алтернативе тиче, користим мед и свеже урме.

shta u tvom shvatanju znachi "puno slatko"
Избацио сам рафинисани шећер у потпуности. Једем урме, банане и сл. Немам жељу за слатким, тј. од када сам престао да једем производе са шећером немам више зависност од слатког.

Izbegavam secer. Imam domaci med i njega pojedem sa tahinijem (1na1 kasicicu za dan) - ukus ko ceten alva samo ne tako jaka.
Sladoled nekad pojedem ili neki slatkis ali ih u kuci izbegavam. Ovog leta mozda ukupno 2-3 sladoleda.
Isto sa kolacima. Retko kada spremim i to je u poslednje vreme sa grckim jogurtom i vocem. Voca uvek imam. Banane, anas, breskve, kajsije, mango, papaju kad nadjem, jabuke, kruske, grozdje, smokve jeo ovih dana i td.
Problem je navika. Oni koji spremaju kolace i torte, ne prodje 7 dana da ne spreme punu tepsiju necega. Zato je i bolje i otici nekad i nekad u slasticaru, pojedes i nastavis dalje. Koka kole i ostale sistavce pune secera ne pijem vec 20 god. Kafu ne sladim, samo italijansku a i nju ne pijem cesto. Peciva izbegavam a i nabavio sam pekac za hleb, pa cu i tu izbeci secere i konzervanse i ostale zahebancije.

Back