Nesto sam se premisljala da li da ovu temu stavim u rubriku "svastara" jer me ta rec asocira na neku veselu opustenu atmosferu a moja tema to bas i nije...Ali bilo kako bilo necu da ikoga rastuzujem vec eto da malo zajedno pricamo na temu zivota i imamo li pojma koliko je ta nit tanka...Na zalost juce sam bila na najtuznijem mogucem mestu a to je pogreb jedne moje prijateljice...Trebalo je zaista ostati pribran u trenutku kad ne mozete da poverujete da jedna osoba s kojom ste do juce bili bliski i vidjali je tu i tamo kad se moglo jednostavno vise ne postoji....I to za kratko vreme...Bolest je pokosila za samo dva meseca...Mislim tako nekako sa strahom: Kakva je to situacija kad nemas pojma da u tebi ima nesto sto te na kraju dokrajci a da nista ama bas nista ne mozes da ucinis? Nekako mi se cini da to ide kod svih isto...Odes na pregled zbog bzvz bola koji moze da bude bilo sta i tamo ti daju lekove protiv bolova pa te onda opet boli ne pomognu pa odes opet oni te ostave da te ispitaju, pa onda kazu moras na operaciju pa te otvore pa vide da si od glave do pete zahvacen onim zlom koje vise niko ne moze da zaustavi...Onda krenu hemoterapije da eto kazu produze coveku zivot a u stvari sve se zavrsi na obliznjem groblju gde oni koji te ispracaju placu i vrte glavom cudom se cudeci...E pa pre nekoliko nedelja smo bile u setnji sve je bilo ok kako to odjednom sta to bi? nemojte me osudjivati sto pisem ovako o necemu o cemu ne razmisljamo dogod nam se ne desi u blizini...I o ovome treba ponekad, tek da smo svesni da smo izgleda ipak stvarno gosti na ovoj planeti...Pitam se zato je li zivimo zivot kao na lutriji...samo ovog puta niko ne zeli da izvuku njegov broj zar ne?