Da li je zdravo ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
malo uporedjenje : psu se ne daje da jede zivo meso da se ne bi ostrvio sto znaci da ne bi jurio kokoske po dvoristu i klao ih .

ako ti nekad dodje da pojuris neku koku i da je gricnes...da znas od cega ti je. !

borisbg:
Ljudi, malo ste skrenuli sa teme, a mogli bi malo i da spustimo loptu.
Dakle, Boris je pitao, da li je zdravo jesti zivo meso. Koliko sam ja uspeo da shvatim, citajuci vase postove, da bi to moglo biti zdravo samo u slucaju da je i meso 100% zdravo.
Znaci, ipak je bolje (zdravije) jesti peceno meso, zbog manjeg rizika od trovanja.

Ne, znaci ako se pobrines da iz dobrih izvora nadjesh meso i da bude sto bolji kvalitet moguc, da ga malo smrznes pre jela, onda mozes jesti zivo. Tako se hranim i nisam se nikad otrovao. Ukoliko ga ispeces spolja unistices sve minerale i nutricije (mislim vecinu)

dr.:
E majke mi nekad mi je zao same sebe, sta ja sve mora da citam kao moderator!

Zasto si prihvatila takav status ako ne mozes da snosis odgovornost ;)

"sta ja sve moram da citam"

Sta je to sve sto moras da citas ?

Vragolasta Amfibija:
malo uporedjenje : psu se ne daje da jede zivo meso da se ne bi ostrvio sto znaci da ne bi jurio kokoske po dvoristu i klao ih .

ako ti nekad dodje da pojuris neku koku i da je gricnes...da znas od cega ti je. !

Mislim da pas ne kolje, vec udavi kokosku tako sto joj zgrizne vrat. Zna se sta treba pas da jede. Jer si znala ako dajes psu da jede cokolade, moze da dobije epilepsiju. Procitao sam to u www.focus.de
Ima zanimljivih tema za zdravlje, pogledajte ako razumete nemacki. Takodje ima emisija na Pro Sieben,"Galileo" se zove. Svakim danom u 19:00 ako se ne varam, posle Simpsonova. Dosta pametnih stvari prikazuju. Ali najbolji sajt sto se tice naucnog predavanja, mislim da je www.mindentudas.hu

Danas sam citao za pro-vitamin
U sangarepi se nalazi beta karotin. Kad pojedemo beta karotin on se pretvara u vitamin A. Zato se to zove pro-vitamin. Unesemo preko namirnica tu neku supstancu (ili sta vec, neznam tacan naziv) i pretvara se vitamin. Takodje ima za razne bolesti itd.

poz.

boris0230:
Danas sam citao za pro-vitamin
U sangarepi se nalazi beta karotin. Kad pojedemo beta karotin on se pretvara u vitamin A. Zato se to zove pro-vitamin. Unesemo preko namirnica tu neku supstancu (ili sta vec, neznam tacan naziv) i pretvara se vitamin. Takodje ima za razne bolesti itd.

poz.

borise...iako si mi sasvim simpatican, moram da ti kazem da ovde ima bar 4 doktorice, na ovoj temi, od toga bar dve sa vise od tri godine skolovanja u struci POSLE zavrsenog medicinskog fakulteta....na kojem se unosenje neke hranljive materije, resorpcija, dinamika metabolisanja, delovanje i delovanje nusprodukata, izucivanje osnovne supstance i metabolita - radi na subcelularnom, obaska biohemijskom nivou....a poremecaje da preskocim na trenutak.

cisto da se i dalje ne "izbedachis pred svetom", sto bi rekla moja cerka.....

i, cisto da znas zasto dr sleze ramenima, ovo bog nije video ...:)

indigo:
borise...iako si mi sasvim simpatican, moram da ti kazem da ovde ima bar 4 doktorice, na ovoj temi, od toga bar dve sa vise od tri godine skolovanja u struci POSLE zavrsenog medicinskog fakulteta....na kojem se unosenje neke hranljive materije, resorpcija, dinamika metabolisanja, delovanje i delovanje nusprodukata, izucivanje osnovne supstance i metabolita - radi na subcelularnom, obaska biohemijskom nivou....a poremecaje da preskocim na trenutak.

cisto da se i dalje ne "izbedachis pred svetom", sto bi rekla moja cerka.....

i, cisto da znas zasto dr sleze ramenima, ovo bog nije video ...:)

Bog nije video toliku kolicinu idiotizma koju su gospodjice "doktori" (ako nisi znala osobo, doktorica u srpskom jeziku ne postoji), u stanju da izblebletaju. Naime, one najcesce prenose tacne informcije, medjutim, idiotski je nacin na koji to cine. Mogla bi i ti da malo pazljivije procitas sta si napisala malopre, cisto da vidis, koliko u tvojoj naucnoj recenici, ne samo da ne postoji nijedan argument iz koga bi mogao da se izvuce logican odgovor na borisovu konstataciju o pro-vitaminu, vec koliko ona nije nimalo priblizena jedno prosecnom citaocu koji je biologiju i hemiju zaboravio jos u osnovnoj skoli.
Tako mi isto pripadne muka, kada citam odgovore "doktora" u kojima se ne oseca ni zrno samilosti prema pacijentu.
To ide do te mere, da kada sam jednom nazalost bio na pregledu ociju, jedna gospodjica je bila toliko ljubazna da mi se maltene smejala u lice zbog stanja ocnih kapilara. Trenutak kasnije je naravno napravila pretstavu zenskih histerika, pozvavsi koleginicu koja mi se do tog trenutka obracala sa "Vi" a onda je mahnito presla na "Ti" bez imalo obzira, maltene me nazvavsi budalom (?!). Ovakvo stanje je ocevidno i ovde, i to u tom smislu sto se gospoda "doktori" smeju u lice pacijentima svojim copy-paste (ne treba shvatiti bukvalno, bolje "procitaj iz udzbenika pa otkucaj") sastavcicima sa mnostvom medicinskih izraza koje naravno, neko ko se ne razume u medicinu - ne moze da razume.
To da gospoda "doktori" ovde rade iz cistog humanitarizma - cisto sumnjam. Naime, takav odnos prema pacijentima samo govori o nacinu da se doktorski sveznajuci ego jos vise uzdgine i nahrani time sto ga neko nece razumeti.
I zato, Bog nije video toliku kolicinu gluposti na jednom mestu ciji su izvor, sto je najtragicnije, uspesni virtuelni doktori.

vidi...."osobo" :), ne daj da te ja nasekiram - nije dobro za lepotu :).

bas mi je uvek bilo vrlo zao hendikepiranih ljudi, pa sasvim razumem tvoje ogorcenje zbog ponasanja medicinskog radnika koji ti se podsmevao.....ne daj se :)

EDIT: ne znam zasto, meni se uvek u zivotu dogadjalo obrnuto - da neko zapocne obracanje sa "ti", pa zachas predje na "vi", i na ulici, i na pijaci, i na moru... stoga taj deo nisam razumela u potpunosti 8).

Pozdravi cerku (:
Ne vidim nista lose sto sam napisao za pro-vitamin. Mozda sam pogresio, mozda ne, nebitno je, jer sam rekao samo sta sam procitao. Pa sta ako su doktori ovde... ne bojim ih se.

Slazem se potpuno sa @Vehrmacht. Pre svega divim se. Svaka cast na ovom postu.

Masi plemenski covek zna kako da jede i zivi za najbolje zdravlje i snagu.
Nema ni ideju za nauku. Samo razume prirodne zakone i prati ih.

Pogledajte prosecnog naucnika/nutricionistu/doktora koji uci hemijske strukture od hrane i ima tako-zvano superiorno
znanje. Verovatno ima visak kilograma, bez oblika, jede dju8rista, gutac kole, bolestan covek zbog njegovog visokog pritiska i dijabetisa ?

borise,
'ajd za promenu, pocni da koristis MOZAK.

koliko doktora poznajes, u realnom zivotu?
da li si IKAD video nekog koji je sportista, bilo koje vrste, bio ili jeste?
svi su lenji, arogantni, debeli kreteni koji imaju dioptriju kao dno od pepeljare? :)

sta mislis, (sto se tice vehrmachta, ili bilo koga) zasto ga nepoznati ljudi oslove sa "vi", pa posle predju zachas na "ti"?

i jos: da li si nekad promisljao o svojoj mrznji i zavisti prema ljudima koji vise imaju, bolje izgledaju, vise znaju..?

da li postoji, osim spartanskog puta, neki drugi nacin da im pariras? da dosegnes obracanje sa "vi"?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back