Да ли је време да Република Српска постане држава?

Подржавате ли иницијативе да се Република Српска постане независна држава?

• Да.

glasova: 24 48,0%
  • Не.

glasova: 21 42,0%
  • Неутралан сам по том питању.

glasova: 2 4,0%
  • Можда касније, у будућности.

glasova: 6 12,0%

• Ukupno glasova
    50
  • Ova anketa će se završiti: .
tada su se setili da trebaju biti sa svima dobri jer ne mogu sami da isteraju turke :D
čega si ti nastavnica leba ti?
Leba mi, na rasupustu sam pod jedan :) pod dva, tema nije predviđena za vraćanje u daleku prošlost. Pod tri, ništa nismo naučili od takvih, već smo otišli u pogrešnom pravcu što se tiče svega, uzroci su mnogobrojni a kako sam ja na raspustu mrzi me da pišem eseje ;)

Nije ni republika nego entitet, drzava a nije nezavisna interesantno.
:D Vi baš nikako da skapirate značenje reči "entitet"! :D To je u principu neka celina, i može da bude država, republika, čovek, drvo, nilski konj itd.
Znači, ako kažeš da je nešto entitet, nisi negirao da je istovremeno i republika i država. Doduše, nisi ni potvrdio.

Srbi kontrolisu teritorijalno 49% BiH, dakle nije im tesno. Zeleći vise od toga mogu dobiti samo manje u nekoj novoj raspodeli karata.
U preraspodeli karata, svašta može da bude.
Svet u kome su se stvari odvijale nepovoljno po Srbe silazi sa istorijske pozornice. Kakav će da bidne novi. će da vidimo. Možda bolji, možda gori, 'bem li ga.

Ok, ajde da mislim da ne znaš ili da imaš sasvim drugačije mišljenje. CRuka pomenu ustav iz '74. To je ono što se prvo trebalo menjati kada smo se raskantali kao država. Niko to nije uradio, Milošević je trčao na Kosovo da viče kako niko ne sme da ih bije, nacionalizam je bio u procvatu, tipa Srbija do Tokija, a na pravnu stranu se nije gledalo. Ta politička greška nas je skupo koštala. Mi smo tada mislili stigla demokratija, ajde da radimo šta hoćemo mimo sveta. I lepo smo prošli, jel da? Ne, Kosovo nije naše više, koliko god to teško mi prihvatali, političari ga pominju samo u predizbornim pričama ali niko ništa konkretno nije uradio da se Kosovo vrati u okrilje Srbije. Niko, u poslednjih 30 godina.
Kosovo nije problem od tita, on je samo još više dodao problem uvodeći pokrajine Srbiji
ako je Kosovo "otišlo" zašto je zapadu toliko bitno da ga priznamo.

„Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da im ga damo? Ako je njihovo, zašto nam ga otimaju? A ako već mogu da ga otmu, zašto se toliko ustručavaju?“, rekao je Bećković o Kosovu.

U preraspodeli karata, svašta može da bude.
Svet u kome su se stvari odvijale nepovoljno po Srbe silazi sa istorijske pozornice. Kakav će da bidne novi. će da vidimo. Možda bolji, možda gori, 'bem li ga.
Svet kojem se Srbi nadaju je skoro 41 mesec zaglavljen u blatu Ukrajine i skori izlaz se ne nazire.

:D Vi baš nikako da skapirate značenje reči "entitet"! :D To je u principu neka celina, i može da bude država, republika, čovek, drvo, nilski konj itd.
Znači, ako kažeš da je nešto entitet, nisi negirao da je istovremeno i republika i država. Doduše, nisi ni potvrdio.

A šta ćeš.
Kod njih se godinama Republika Srpska u medijima naziva manji bh entitet.
Ne mogu da prevale preko usta Republika Srpska.. :)

Svoju "državu" godinama nazivaju Bosna iako se zove Bosna i Hercegovina, stanovnike u njoj nazivaju Bosancima iako tu ima i Hercegovaca itd, itd..

Leba mi, na rasupustu sam pod jedan :) pod dva, tema nije predviđena za vraćanje u daleku prošlost. Pod tri, ništa nismo naučili od takvih, već smo otišli u pogrešnom pravcu što se tiče svega, uzroci su mnogobrojni a kako sam ja na raspustu mrzi me da pišem eseje ;)
na godišnjem sam i nisam u radnom odnosu :D
kad ne znaš prošlost kako ćeš znati kuda u budućnost
balansiranje uvek i najsigurnije dok nas sve četiri strane odjednom ne pritegnu na koju ćemo
a pošto još nije došlo do toga bar ne javno onda balansero

Ok, ajde da mislim da ne znaš ili da imaš sasvim drugačije mišljenje. CRuka pomenu ustav iz '74. To je ono što se prvo trebalo menjati kada smo se raskantali kao država. Niko to nije uradio, Milošević je trčao na Kosovo da viče kako niko ne sme da ih bije, nacionalizam je bio u procvatu, tipa Srbija do Tokija, a na pravnu stranu se nije gledalo. Ta politička greška nas je skupo koštala. Mi smo tada mislili stigla demokratija, ajde da radimo šta hoćemo mimo sveta. I lepo smo prošli, jel da? Ne, Kosovo nije naše više, koliko god to teško mi prihvatali, političari ga pominju samo u predizbornim pričama ali niko ništa konkretno nije uradio da se Kosovo vrati u okrilje Srbije. Niko, u poslednjih 30 godina.
Не може Космет у окриље Србије док Американци чувају леђа Шиптарима.
Нико ту од српских политичара не може по том питању ништа направит.

Koje instrumente sta je rezultat Rohilove vladavine za Srbe osim sto je RS postao privatna imovna familije Dodik i kumova.Navedi mi njegove uspjehe za RS?
Резултат је потпуно гашење муслиманске унитаризације БиХ.Нема више странаца,драге америчке амбасаде,Шмит се не јавља да је жив.

Srbi kontrolisu teritorijalno 49% BiH, dakle nije im tesno. Zeleći vise od toga mogu dobiti samo manje u nekoj novoj raspodeli karata.
У новој расподјели карата БиХ није у оптицају ни у разматрању.
Протекторат склепан на силу нема никакве шансе за опстанак.

Meni bi bilo greota da se ovo ne priključi Srbiji u celini.

Toliko plave boje, a da DGGP ode Federaciji ili Hrvatskoj, daleko bilo....

map-of-ethnic-groups-in-bosnia-and-herzegovina.jpg

Političko-pravni status: RS je entitet unutar suverene države Bosne i Hercegovine. Nije nezavisna država, već ima određeni stepen autonomije u okviru ustavnog poretka BiH.

Back