Da li je vaša duša u skladu sa godinama ?

osećam se dobro
a ne znam kako bih trebao da se osećam u svoje 23 godine
duhovno osećam se dovoljno čilo, energično i vitalno
osim kada se osećam kao Metutzalem i da sam na korak do groba
socijalno osećam se neostvareno po društvenim merilima šta i kako treba da uradiš oko tih godina
mislim jesam lenj i neodgovoran a kažu trebalo bi da sam radan, samostalan i ozbiljan jel

Godine idu, i mi sa njima. Za nekoliko godina mozda se necemo ni prepoznati u ogledalu, ali nasha dusha je ono shto ostaje, ono shto nikada nece ostariti....

Da li se osecate u skladu sa svojim godinama ili su godine samo broj u vashoj licnoj karti koji vam bukvalno nishta ne znaci?

GODINE SU SAMO BROJ
to sam oduvijek tako doživljavala
nekad mi je duša ispred, nekad iza
godine mogu povezivati samo sa izmijenjenim funkcijama mojih organa

ne nikako :)
sa 13 godina sam se osecao kao da imam 16. tako sam razmisljao, tako se i ponasao

a sto je najgore, i dan danas sa 25 se osecam isto. doduse glupo mi je da se ponasam tako ali ne mogu uvek da se kontrolisem :rumenko:

sa jedne strane je to lose, ali sa druge je jako komotno... pa sad.. valda ce se jednom to promeniti

Hoce naravno....ja gledam po sebi...shto kazu godine cine svoje i jeste tako...u tvoje godine sam lupetala sve i svashta a sada vec razmislim shta cu napisati ili reci,mada naravno zezam se ja i previshe shto mi nekada i ne prilici al ajd sve je to za ljude :)

Možda je ovde dilema da li smo u skladu sa sopstvenom predstavom kako treba da izgleda, oseća i ponaša se čovek u svakom dobu života,
ili kakva su očekivanja i pretpostavke odnosno predrasude okruženja o tom dobu.

Mislim da je u pitanju koordinatni sistem ove dve dileme tj. konstatacije. Ocekivanja i pretpostavke su jedno a manifestacije drugo (mada okruzenje tretira normalnim samo izjednacavanje ta dva pojma). Ukoliko smo jos podlozni (bilo spoljnom, bilo unutrasnjem) pritisku tj. zelimo da ocekivanja ispunimo da ne bi dosli u koliziju s istim, onda nema prebrojavanja...samo odbrojavanja. Ja brojim unazad...hocu da me ispale ko raketu na 1...u kosmos...prah prahu. 100 je previsok broj.

Back