Da li je UPOZORENJE ......

Zasto na psihologiji ? ...............
da , definitivno se radi o tumacenju ...losem citanju , shvatanju

Dobra ti je tema blajbi

Mozda i meni razresis neke dileme ......... jer upozorenja mozes dobiti od razlicitih osoba ..... koji te vole ali i koji te ne vole
Mozda je tu putokaz kako ih shvatiti ?
Ili u otvorenosti i spremnosti i sposobnosti da umes da cujes i prihvatis sta se nalazi u UPOZORENJU .....da razmislis i shvatis sta ti je receno ....a opet na tebi ostaje kako ces i sta odluciti i uraditi .................ali nemoj reci da nisi upozoren ( pa makar i kad pise da ne diras kabal za struju :D )

pretnjom se stavlja u izgled pricinjavanje nekog zla osobi kojoj se preti..a upozorenje postoji kada nekog obavestimo da ce mu biti naneto neko zlo a sami nemamo nikakve veze sa tim nanosenjem zla ....to je po nasem krivicnom pravu..naci nisam izmislio ili tumacio nista sam... a zna bas da zbuni coveka to poredjenje..

Interesantno kako se razlikuju , prve asocijacije na temu u postovima a sve polazeci od licnog stava i dozivljaja recenog ili primljenog upozorenja .
Tek sad vidim jasnije da je to uglavnom igra gluvih telefona :dash:

Thanks Blajbi ...otvori mi oci :worth:

....PRETNJA NA LEP NACIN? :think:

Može biti i osvješćivanje na opasnost koja je već prisutna, ali osoba ne zna za nju.
Prevencija, savjetovanje, konstruktivni momenat .. važno je da motivaciono pokrene, a preduslov za ovo je da osoba shvati bar okvirno problem - cilj je aktivirati misaonu koru preko limbičke ...
Kao destruktivni momenat djeluje slično..osoba mora da se odbrani i očuva samo što u ovom slučaju nema podršku onog koji upozorava..

Kao psiholoski vid nasilja pretnja zavisi samo od psiholoskog stanja subjekta i objekta i njen domen je u jednoj ravni. Upozorenje je takodje psiholosko delovanje na objekat, ali je njegov opseg delovanja od edukativnog preko savetodavnog do prisilnog, pa obuhvata i pretnju.
Racionalno shvatanje upozorenja prihvata veci deo njegovog smisla, dok je u iracionalnom pristupu skoro uvek upozorenje=pretnja.

Back