Da li je tudje sladje?

Ima nešto u tom tuđem što vuče, al’ kad oguliš slojeve, sve je to isto. Ponekad mislim da sam između dve vatre: između ljubavi iz prošlih dana, onog što je otišao u Švajcarsku i nikad se više nije javio… i onog drugog. Njega neću imenovati. Niti ovde, niti sebi. Jer čim ga imenujem, postaće stvaran, a stvarnost ume da pokvari i najlepšu fantaziju…

Pa jeste onima koji nisu autentično svoji. Kojima potvrda za vrednost dolazi od drugih. Koji e se napaliti na nešto što je objektivno vrendo, a vredan je (eto) neko ko je poželjan ali ne bilo kojoj ženi, već posebnoj. I to žene gledaju. Što ima bolju ženu zgodniju pametniju to je i on više vredan

Iz nekih razloga koje sam davno doživela, potpuno sam imuna na to. Nemam nikakvo uzbuđenje, i kada bi trebalo da se nađem sa oženjenim tipom jedino što bi mi padalo na pamet jeste koju je sad laž smislio, da li ima još ljubavnica, pašće mi na pamet da ga neću moći pozvati kadgov i da mi se neće javljati i da ću biti sama za praznike, te da neću imati sa kim da putujem i "osvajam planine"

Pa jeste onima koji nisu autentično svoji. Kojima potvrda za vrednost dolazi od drugih. Koji e se napaliti na nešto što je objektivno vrendo, a vredan je (eto) neko ko je poželjan ali ne bilo kojoj ženi, već posebnoj. I to žene gledaju. Što ima bolju ženu zgodniju pametniju to je i on više vredan

Iz nekih razloga koje sam davno doživela, potpuno sam imuna na to. Nemam nikakvo uzbuđenje, i kada bi trebalo da se nađem sa oženjenim tipom jedino što bi mi padalo na pamet jeste koju je sad laž smislio, da li ima još ljubavnica, pašće mi na pamet da ga neću moći pozvati kadgov i da mi se neće javljati i da ću biti sama za praznike, te da neću imati sa kim da putujem i "osvajam planine"
kako Paula "sama za praznike" i ozenjen covek?

Jednom sam bila u pozorištu s muškarcem koji mi se sviđao.Tek kasnije sam saznala da ima devojku.A i tada, nešto nije bilo u redu. Nije mi rekao ništa sumnjivo, ali… nosio je crne rukavice.
Nije ih skidao ni kad je počela predstava.
Ne zbog zime, u sali je bilo toplo.
I dok su drugi pljeskali, on je samo držao dlanove u krilu.Ne znam… možda sam tada prvi put osetila da su neke istine neme, ali ne i nevidljive.
Možda sam ih tada čula. Pre nego što su izgovorene…

Ima nešto u tom tuđem što vuče, al’ kad oguliš slojeve, sve je to isto. Ponekad mislim da sam između dve vatre: između ljubavi iz prošlih dana, onog što je otišao u Švajcarsku i nikad se više nije javio… i onog drugog. Njega neću imenovati. Niti ovde, niti sebi. Jer čim ga imenujem, postaće stvaran, a stvarnost ume da pokvari i najlepšu fantaziju…
Ja sad nesto razmisljam o ozenjenima..cist,ispeglan,nahranjen a tvoje je samo da se zabavis sa njim?

Jednom sam bila u pozorištu s muškarcem koji mi se sviđao.Tek kasnije sam saznala da ima devojku.A i tada, nešto nije bilo u redu. Nije mi rekao ništa sumnjivo, ali… nosio je crne rukavice.
Nije ih skidao ni kad je počela predstava.
Ne zbog zime, u sali je bilo toplo.
I dok su drugi pljeskali, on je samo držao dlanove u krilu.Ne znam… možda sam tada prvi put osetila da su neke istine neme, ali ne i nevidljive.
Možda sam ih tada čula. Pre nego što su izgovorene…

Pa ja nisam romantična osoba tako da ne mogu da rezoniram sa ovim

Palila sam se davno na te neke mistične likove, tj bio je jedan baš oženjen, mističan, prepametan i tih, koji je godinama nakon što smo prekinuli dolazio ispred zgarde i ponekad gledao u prozore i to. Ali pošto sam ja pukla u toj vezi, jedino što sm mogla kada mi dođe to je da pozovem telefonom njegovu suprugu, jer smo se povezale, i da joj kažem eo ovaj lik tu nešto ponovo hoće. Kada je shvatio da sam vrlo određena i jasna nije se više pojavljivao i sva romantika je nestala !
:)

skorpijski karakter

crkla bi da nesto proba sto nije njeno

primitivna dominacija, obicno sto je najzanimljivije, prijateljicama.

Ja sad nesto razmisljam o ozenjenima..cist,ispeglan,nahranjen a tvoje je samo da se zabavis sa njim?
Draga Andjelijaa,
Tvoje pitanje me je nateralo da pogledam dublje… u sebe, ne u peglu.
Jer znaš, neko voli muškarca koji miriše na omekšivač, a neko voli da pomiriše pismo bez pošiljaoca…
Nekog uzbudi pogled na pun tanjir, a nekog rečenica nedorečena…
A ja… ja još ne znam….
Možda čekam Harija…
Možda Švajcarca….
Možda samo čekam…

A možda me je neko već dočekao, samo ćuti…

Draga Andjelijaa,
Tvoje pitanje me je nateralo da pogledam dublje… u sebe, ne u peglu.
Jer znaš, neko voli muškarca koji miriše na omekšivač, a neko voli da pomiriše pismo bez pošiljaoca…
Nekog uzbudi pogled na pun tanjir, a nekog rečenica nedorečena…
A ja… ja još ne znam….
Možda čekam Harija…
Možda Švajcarca….
Možda samo čekam…

A možda me je neko već dočekao, samo ćuti…
Mozda ne trebas vise da cekas nego da zivis ❤️

Mozda ne trebas vise da cekas nego da zivis ❤️
Ti si od onih što više vole miris supe nego tišine.
Što kažu “život je kratak” i onda ga potroše na pečenje paprika i ispravljanje drugih.
Ali, znaš, nekad čekanje nije pasivnost. Nekad je to izbor da se ne skače na prvo što miriše na omekšivač.Nekad je to da ne živiš… tuđi život…
A možda ja ne čekam više. Možda ja samo slušam…
Jer ponekad se najvažnije stvari ne dožive, nego prođu kroz tebe, kao vetar kroz prozor.
P.S. Ako znaš za omekšivač koji miriše na uspomene, javi…

Ne, meni je slatko samo ono što je moje :aha:
Nekome je slatko ono što je šareno, nekome ono što je zabranjeno. A ti si od onih retkih, kojima je slatko ono što je njihovo.
I to nije posesivnost, nego zahvalnost. Nije sebičnost, nego mir…
Jer kad znaš gde ti srce pripada, ne tražiš više po tuđim dlanovima…Tvoje reči mirišu na red i tišinu…
A red i tišina, to danas vredi više od čitavog karmina tuđih usana…

Sve je to za ljude koji mogu površno da se igraju sa sobom i drugima.

A ko kada se iebe se zaista iebe, kada voli stvarno voli itd.. njima nije baš do tih površnih igrica.

Nek svako proceni svoje mogućnosti ili ih čak - ispita !

Iskustvo je najbitnije

Back