Da li je to pravi trojanac ?

m0108994d

Zainteresovan član
Poruka
123
Na računaru koji koristim na radnom mestu ,fleškom,prebacio sam sa mog kućnog računara,na loikalni disk,na particiju D ,već instaliran pačovani program,koristan za kancelarijsko poslovanje,bez znanja administratora,računajući da neće biti otkriven sa servera.Posle par meseci korišćenja,moja firma je promenla antivirus softver,instaliran je Sophos,koji je odmah pač od 31 kB,prijavio kao trojanac.Imao sam neprijatnosti zbog toga jer nam je iz bezbednosnih raloga već bilo zabranjeno bilo kakvo instaliranje softvera.Isti program imam instaliran na kućnom računaru,skenirao sam ga Avastom profesional,Kasperskim i Nodom,nijedan ne prijavljuje trojanca.Da možda Sophos malo ne preteruje ???

Naravno da nijedan Antivirus program ne preteruje, kada su u pitanju virusi. Napomenuli ste i trojanca, vrlo moguce, mada, nemora da znachi.
Postoji jako dosta virusa. Takodje i crva i spyware-a.

Tvoje pitanje je tako postavljeno da nepostoji odgovor na njega (konkretan).

Ma imenovao ga je,ali sam u panici odmah obrisao celu datoteku, j... ga, bilo bi suviše neodgovorno da to ponovo postavim na onaj komp,da bi pročitao tačan naziv. Mislim se nešto, da li je moguće da pač koji ima svega 31kilobajt, u isto vreme i pačuje program i bude trojanac, čini mi se da je to malo mnogo od tako male aplikacije ?

Da, da moguce je da u 31kb stavi neko i aplikaciju i trojanca, sretao sam se sa serverom trojanca od 9kb :-) trojanac je backdoor, slabo kada se razmnozava, sluzi samo da neko moze da ti upravlja racunarom preko neta, dize podatke i sl. :-) trojanac sub7 moze da radi mnogo stvari, stvarno mnogo (najzanimljivije su: hello neo, otvaranje cd-roma, pokretanje misa, ubijanje procesa... ), a server zauzima svega 56kb. Trojanci se sastoje iz servera i klijenta. Server je onaj na zrtvinom racunaru a klijent na hakerovom :-) Pa je mozda neko bindovao (sastavio) aplikaciju i trojanca. Vecina patchovanih fajlova na crack sajtovima kriju trojance.

Back