Da li je sudjenje Isusu bio montirani proces ?

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.596
Presuda za Isusa je bila unapred rešena. Na sudjenju Isusa bez prave krivice, bez svedoka, i bez branioca trebalo je samo da se donese formalna presuda. Pošto je Isus državljanin Rima, a sudio mu je Pontije Pilat, trebalo je da primeni rimsko pravo ? Koja je Isus počinio krivična dela ?
thielman12.a-1-998x650.jpg

george-hinke-pontius-pilate-washes-his-hands.jpg

Pa po rimskom pravu Isus nije kriv, zar nije Pilati rekao da ne nalazi krivice na ovom čovjeku.

Pilat je oprao ruke zbog Isusove smrti kao sto i mi cesto danas peremo ruke kao sto i mi danas cesto radimo. S druge stra e mylo pre toga Isus je oprao apostlima noge... Pitanje je koliko smo mi ponizni da nekome figurativno operemo noge zbog nasih gresaka u znak izvinjenja.

Pilat je oprao ruke zbog Isusove smrti kao sto i mi cesto danas peremo ruke kao sto i mi danas cesto radimo. S druge stra e mylo pre toga Isus je oprao apostlima noge... Pitanje je koliko smo mi ponizni da nekome figurativno operemo noge zbog nasih gresaka u znak izvinjenja.
ne, ritualno pranje ruku, otresanje prasine sa nogu takodje, nema veze sa Hristovim pranjem nogu apostolima koje je dokaz da na nebu nije kao na zemlji kada govorimo o hijerarhiji [citata koliko hoces da potvrde ovo, ko hoce da bude visi, da sluzi, itd], a da sam ja u pravu govori Hristovo odbijanje da opere I GLAVU, govoreci, vec ste cisti.
Ritualno ciscenje, pranje od krivice [jarcevom krvlju bese jevreji] nema veze sa poniznoscu koju je Hristos trazio. Pilat je uobrazeno oprao ruke, a ne ponizno, izdigavsi sebe iz situacije u kojoj se nasao.
Ovde nema poniznosti, prah je najprizemnija.
11. И прах од града вашег који је прионуо за нас отресамо вам; али ово знајте да се приближи к вама царство Божије.
Da li je Gospod na Tajnoj Večeri (Matej 26,27-28; Marko 14,23; Luka 22,17) dao apostolima čašu Novoga zaveta da iz nje piju ili se peru [OTK.1,5]?, a neki drugi čak i haljine svoje [OTK.7,14]? Pa je li sveta Gospodnja krv zato prolivena da se gazi po njoj perući telo i haljine (vidi Jevrejima 10,22 i10,29)? A čak je apostolima i noge oprao Gospod tada vodom, rekavši Petru da će razumeti kasnije pošto se ovaj usprotivi (IV Jevandjelje 13,7-8)?
Šta treba reći posle ovoga, osim pozvati se na Psalam 58,10: Obradovaće se pravednik kad vidi osvetu, opraće noge svoje u krvi bezbožnikovoj?

Poslednja izmena:
Pa i mi uobrazeno peremo ruke naspram poniznog pranja nogu.
Sami sebi peremo ruke, ne moze se biti ponizan u odnosu na samog sebe, a On najvisi se ponizio drugima da opere noge, kazem, pokazujuci da na nebu nase shvatanje hijerarhije NE VAZI [o tome kod de sistija pisem na temi Smeman, prikljuci se ako se raspolozen, ILI RUKOPOLOZEN]. Takodje se i do smrti unizio.

Poslednja izmena:
Presuda za Isusa je bila unapred rešena. Na sudjenju Isusa bez prave krivice, bez svedoka, i bez branioca trebalo je samo da se donese formalna presuda. Pošto je Isus državljanin Rima, a sudio mu je Pontije Pilat, trebalo je da primeni rimsko pravo ? Koja je Isus počinio krivična dela ?
Pogledajte prilog 610216
Pogledajte prilog 610217
negde je receno u bibliji da jevreji kazu mi ne mozemo da ga pogubimo a s druge strane pilat kaze sudite mu po zakonu sto znaci da su sudovi u judeji bili u nadleznosti opkoljene provincije

SIN od Boga Oca Jedinoga JHVH
G Yehoshua = LAŽNO OPTUŽEN

=======================================

Da li se svi slažemo da je G Yehoshua lažno optužen?
Što je bila lažna optužba?
----------------------------------
MATEJ 26,

(59) A glavari svećenički i cijelo Vijeće tražili su kakvo LAŽNO SVJEDOČANSTVO PROTIV ISUSA DA BI GA MOGLI POGUBITI. (60) Ali ne nađoše premda pristupiše mnogi lažni svjedoci. Napokon pristupe dvojica (61) i reknu: "Ovaj reče: 'Mogu razvaliti Hram Božji i za tri ga dana sagraditi.'" (62) Usta nato veliki svećenik i reče mu: "Zar ništa ne odgovaraš? Što to ovi protiv tebe svjedoče?"
(63) ISUS JE ŠUTIO. REČE MU VELIKI SVEĆENIK: "ZAKLINJEM TE BOGOM ŽIVIM: KAŽI NAM JESI LI TI KRIST, SIN BOŽJI?"

(64) REČE MU ISUS: "TI KAZA! ŠTOVIŠE, KAŽEM VAM: ODSADA ĆETE GLEDATI SINA ČOVJEČJEGA GDJE SJEDI ZDESNA SILE I DOLAZI NA OBLACIMA NEBESKIM."

(65) Nato veliki svećenik razdrije haljine govoreći: "POHULIO JE! ŠTO NAM JOŠ TREBAJU SVJEDOCI! EVO, SADA STE ČULI HULU!

(66) Što vam se čini?" Oni odgovoriše: "SMRT ZASLUŽUJE!"

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Svećenik pita
G Yehoshuu – Da li si ti Sin Božji?
G Yehoshua odgovara – Ti kaza – što znači potvrda - Jesam, ja sam Sin Božji.
G Yehoshua sa izrečenim - Ti kaza – potvrđuje da je On Sin Božji.
Svećenik na Isusovu potvrdu da je On Sin Božji,
tvrdi da je G Yehoshua pohulio, jer se pravio Sinom Božjim.
Koja je to hula?
Isus je rekao istinu – Sin je Božji.
G Yehoshua nije rekao – Ja sam Bog.
Ali svećenik je to tako lažno prikazao,
da je G Yehoshua rekao da je On Bog.
Ali G Yehoshua to nije rekao.
G Yehoshua nije nikada nigdje rekao – ja sam Bog – je ne laže.
G Yehoshua je lažno optužen.
Svećenik je izjednačio Yehoshuinu izjavu – Ja sam Sin Božji, sa Ja sam Bog.
G Yehoshua je lažno optužen i na temelju lažne optužbe pogubljen.
Svećenik je lažno prikazao da je G Yehoshua izjavio da je On Bog.

Hajd priznaj, kome si i kada oprao noge, al ne figurativno, vec kao sto je Mesija uradio, :?:

Back