Да ли је смрт крај?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.670
Добар дан, ауторска тема.

Занима ме, ваше мишљење у везу феномена смрти (оставите сад научне, религијске и друге догме).
Посветимо се обичној дискусији. Зашто људи мисле да знају да је смрт крај, а нико још никада није био на "том месту"? Како можеш бити убеђен у нешто што не видиш?

Моје мишљење је да је смрт само део сета. Исто као што имамо ЈАВУ, САН, МАШТУ, тако имамо и СМРТ. Све те димензије су познате човеку.
Сигурно је свако доживео нпр..Седим у клупи на парку и застанем, замислим се (одлутан на неко место) и упитам се "Како ми се звао другар из детињства?" и добијем информацију Милош или исто тако замислим се (одлутам на неко место) и упитам се, "а где су ми кључеви од стана?" Шта мислите где сте ви на тренутак одлутали? Где је то место? То место није опипљиво и није лако сазнатиљиво, али је сваком добро познато и постојано..

О сну..Ми доживљавамо снове. Некада су наши снови толико "ставарни" да заиста имамо утисак када се пробудимо да се то нешто у сну десило стварно, па нас утисак из сна држи дани..Ми у сну перципирамо са чулима, или барем ја мислим да је то симулација. Колико пута сам сањао да "видим" зграде друге људе, да "чујем" говор других људи, да "опипавам" ствари - дакле имамо неку врсту симулације чула вида, додира, слуха, њуха итд. Моја мама ми је увек причала када је покушавала да остави пушење да ју је непушење толико мучило да је по неколико ноћи сањала како дувани цигарете, али се добро сећа осећаја задовољства изазваног у сну приликом пушење..Дакле осећаја је никотин, мирис цигарете и сл.. Зашто ово причам? Па да ли је неко од вас сањао да пада са неке велике висине и истог трена се пробудио или да вас је неко упицао у сну? Сви се пробудимо, углавном. Зашто? Зато што смо променили димензију. Верујем да је исти принцип и на "јави" тј на овом појавном свету који сада доживљавамо у будном стању - када човек умре, тог тренутка он се буди у неким сасвим новим околностима тј новој димензији. Наш проблем је што ми сан доживљавамо као нешто мање битно када се пробудимо, а ми у сну не кажемо "Пих ове зграде, ови људи то су све глупости то ништа није стварно.." - грешимо када сан тумачимо и будног стања.
Питаће људи "Добро ако је ово заиста као што тврдиш, како се онда нико из тог стања смрти није вратио у ово будно стање и посведочио?"
А да ли је неко од вас сањао, па се пробудио, па се опет вратио у исти сан који је сањао? Хоћу да кажем то су све сетови, сеоба свесног дела свести по сетовима.

Добар дан, ауторска тема.

Занима ме, ваше мишљење у везу феномена смрти (оставите сад научне, религијске и друге догме).
Посветимо се обичној дискусији. Зашто људи мисле да знају да је смрт крај, а нико још никада није био на "том месту"? Како можеш бити убеђен у нешто што не видиш?

Моје мишљење је да је смрт само део сета. Исто као што имамо ЈАВУ, САН, МАШТУ, тако имамо и СМРТ. Све те димензије су познате човеку.
Сигурно је свако доживео нпр..Седим у клупи на парку и застанем, замислим се (одлутан на неко место) и упитам се "Како ми се звао другар из детињства?" и добијем информацију Милош или исто тако замислим се (одлутам на неко место) и упитам се, "а где су ми кључеви од стана?" Шта мислите где сте ви на тренутак одлутали? Где је то место? То место није опипљиво и није лако сазнатиљиво, али је сваком добро познато и постојано..

О сну..Ми доживљавамо снове. Некада су наши снови толико "ставарни" да заиста имамо утисак када се пробудимо да се то нешто у сну десило стварно, па нас утисак из сна држи дани..Ми у сну перципирамо са чулима, или барем ја мислим да је то симулација. Колико пута сам сањао да "видим" зграде друге људе, да "чујем" говор других људи, да "опипавам" ствари - дакле имамо неку врсту симулације чула вида, додира, слуха, њуха итд. Моја мама ми је увек причала када је покушавала да остави пушење да ју је непушење толико мучило да је по неколико ноћи сањала како дувани цигарете, али се добро сећа осећаја задовољства изазваног у сну приликом пушење..Дакле осећаја је никотин, мирис цигарете и сл.. Зашто ово причам? Па да ли је неко од вас сањао да пада са неке велике висине и истог трена се пробудио или да вас је неко упицао у сну? Сви се пробудимо, углавном. Зашто? Зато што смо променили димензију. Верујем да је исти принцип и на "јави" тј на овом појавном свету који сада доживљавамо у будном стању - када човек умре, тог тренутка он се буди у неким сасвим новим околностима тј новој димензији. Наш проблем је што ми сан доживљавамо као нешто мање битно када се пробудимо, а ми у сну не кажемо "Пих ове зграде, ови људи то су све глупости то ништа није стварно.." - грешимо када сан тумачимо и будног стања.
Питаће људи "Добро ако је ово заиста као што тврдиш, како се онда нико из тог стања смрти није вратио у ово будно стање и посведочио?"
А да ли је неко од вас сањао, па се пробудио, па се опет вратио у исти сан који је сањао? Хоћу да кажем то су све сетови, сеоба свесног дела свести по сетовима.
Smrt je...prekretnica ....Iz jedne stvarnosti prelazis u drugu... Kvantna fizika to lepo objasnjava. Smrt je...fenomen...I prirodno svi se boje jer niko pouzdano ne zna sta nas ceka s one strane. Ali je vrlo verovatno da nasa dusa, svest-nas mentalni deo-nastavlja da zivi unekom obliku.
@sasasta Nas mozak je savrsen bio-kompjuter. Mozak je mreza nero-sinapsi i on informacije interpretira tj prevodi ih u dalji neki oblik. Sa smrcu tela-koje je samo fizicki deo-postoji i mentalni naseg tela-meni je prosto neveropvatno da nasa svest samo prestaje da posyoji. Ako je tako-onda zaista nismo nista vise od zivotinja. Ovo je vrlo kompleksan materija-o kojoj najveci umovi speklisu vekovima-te se ne moze ocekivati da sad mi u par recenica dodjemo da konkretnog zakljucka. Smrt je kraj-jedne stvarnosti-i pocetak druge...

Mi ljudi,stalno umiremo,i to svakodnevno.Kada to kazem,mislim kada zaspimo.Mi kada spavamo,ustvari smo mrtvi na odredjeno vreme.I ta nasa
smrt na odredjeno vreme,ponavlja se svaki dan.E,jednoga dana,san u koji utonemo svake noci,ne potraje nekoliko sati (obicno osam casova)
nego se produzi za trajno vreme.Kada se to nekome desi,mi kazemo za tu osobu,da je ona umrla.Posle sna,dakle te vremenski ogranicene smrti,
mi se vracamo u zivot,vracamo se u nase normalno stanje svesnosti.Kada trajno "zaspimo",kazemo da je taj neko umro.E tu budjenja nema,smrt
je trajno stanje,i tu je kraj svega.!

Nije.
Interesantno je da učenje naše crkve potvrdjuju neka ozbiljna ispitivnja.
Dakle, crkva kaže trojstvo; duh, duša i telo.
Telo je skup kostiju, mišića. kože, sivih ćelija...
Duh je, ustvari bioenergetsko telo, "telo od fine materije"
Može i da se snimi Kirlijanovim fotografijama (izguglajte).
Interesantno je ako deo tela (npr. prst) nedostaje on se vidi na tim fotografijama.
Pošto je uvek bilo "vidovitih" ljudi neki su to mogli da vide
kao da neka magla izlazi iz njega "izleteo beli golub"
Duša
je ono što jesmo, naša misao, mi.

U verovanjima mnogih naroda, posebno istočne civilizacije
duša samo menja "domaćina"

PS:
Jednom davno sam doziveo kliničku smrt.
Saobračajka. neki ludak me kao pešaka udario kombijem.
Doktori se čudili kako sam ostao živ.
Napukla lobanja...
Gledao sam odozgo kako me reanimiraju

Nije.
Duša

PS:
Napukla lobanja...

SPC je sekta čija su verovanja u suprotnosti sa učenjem Isusa Hrista i Biblije.

Зашто људи мисле да знају да је смрт крај, а нико још никада није био на "том месту"? Како можеш бити убеђен у нешто што не видиш?
Smrt možeš posmatrati jedino iz percepcije života.
A život počinje rođenjem i završava se smrću i to je ciklus koji neprestano traje.

Nije.
Interesantno je ako deo tela (npr. prst) nedostaje on se vidi na tim fotografijama.
Duša

PS:
Napukla lobanja...
Kazes gledao sam odozgo.Da li si vec gledao iz Raja,ili samo sa plafona bolnicke sobe,???

Nije.
Duša

PS:
Napukla lobanja...

Mislimo najozbiljnije.Svako nocno spavanje,koje mi obavljamo svakodnevno (odnosno svakonocno) u stvari je proba,da se naviknemo kada dodje onaj
trajni "san",da ne kazem smrt. Moze da se napravi i generalna proba svega toga.Nista ne sme da nas iznenadi,omiljena je poruka,"neumrlog"
Marsala (samozvanca).
Poredjenje sa spavanjem nije bas najadekvatnije. OK i spavanje jeste izmenjeno stanje svesti ali je spavanje vrlo prirodan svakodnevni deo zivota cak i kod zivotinja.

ne znam sto se opterecujete time

uzivajte ljudi u zivotu, a kad dodje kraj, videcemo sta ce se desiti.. nista pametno ne mozemo sad da smislimo.
meni sve ove price u stvari predstavljaju unutrasnji strah coveka od smrti i pokusaj utehe da ce nastaviti "zivot" na nekom drugom mestu..
od religijskog do filosofskog razmisljanja...
opustite se i ne mislite na smrt..mislite na zivot..od silne misli o smrti, prolazi zivot pored

Back