Da li je sebicno imati "samo" jedno dete?

pa prednosti - nema rasprave oko nasledstva ; )))
znash ono zasto ne znam de u srbiji najcesce jedno dete...samo kako su tad regulisali kontracepciju

ne znam glupo je i da odlucujes, tebe josh jedno dete moz da snadje desava se je l...neces nikad biti 100% sigurna da ces se zadrzati na jednom.. osim ako se ne sterilisesh a i to je diskutabilno mozhda..ok mozes da svedes verovatnocu na najmanju meru..

sta ako promenis mishljenje kasnije da li ti je bolje sad da imash vise komada ili ipak ev.kasnije
a da li ima prednosti i mane ebiga to zavisi i od hiljade faktora ima srecnih porodica sa 9 dece i stabilnom decom, ok mozda to pre rata
ima ih srecnih koji zive u skucenom prostoru i mnogo ih je a ima i obrnutih

ne znam mozda ces bolje funkcionisati u nekim segmentima ako imas vise posla :) amozda u nekim segmentima loshije

ali opet ja ovde ne unosim materinsku crtu nemam pojma o tome... verovatno je za samo telo zdravije ako se ne ebesh sa kontracepciom mnogo ali ce me doktori sada opovrgnuti.. nek to urade jer ja ovo pricam poluintuitivno. pretljam se de mi nije mesto, rechju

mislim da ovakve stvari niko ne moze da ti kaze uostalom zasto to moras sada da odlucis imas do 40 godina ihaha vremena a otome i ne odlucujesh previse ti zapravo
s druge strane mozuda

kad zaredjash vise dece nekako to postane rutina mozda, ne razmisljasi ne razbijas glavu previse...mozda ide vise instiktivno...a mozda i ne mora da bude
ovako mozes da das sebe..sta znam zavisi od 1000 faktora...sve moze da ima i dobar i losh ishod

ako ne zelis zashto ne zelis..sta te sprecava..ako zelis zasto
sta znam a nekad i ne valja previshe misliti
ma...kako god
ako ih rodis recimo cetvoro mogu da oforme neku trupu kao dzekson 5...

Hm, kolko poznajemo nasu 'idealnu' decu.....mislim da nam deca nisu idealna kao sto ni mi to nismo....ali ih pozajem dovoljno da znam da treba da cutim i nista ne pitam kada Ana dodje i zabije mi lice u rame i place: jer tinejdzerima nekad jednostavno dodje da placu sa ili bez razloga, ali tad svakako ne zele da budemo racionalni i analiticni i pitamo ih zasto placu; prosto cvrsto grljenje obicno resava stvar bez greske svaki put. I dovojno znam kad Igor obesi glavu i grize donju usnu da je napravio neko sranje i da je trenutak da ga - pitam o cemu se radi. I dovoljno znam da kada kazu 'Halo?' preko telefona u sekundi znam kako im je prosao dan u skoli, da li su dobili neku losu ili dobru ocenu, da li ih je zvao decko ili devojcica koji im se svidjaju, da li su nesto 'zgresili', da li ih nesto boli, da li su u opasnosti ili se plase necega, da li su neraspolozeni........Za svaku stvar postoji posebno 'Halo?' i sa zadovoljstvom mogu da kazem da prepoznajem nepogresivo svako to Halo?. Ne moramo ih sve pitati; ne moraju nam sve kazati. Ali ako naucimo da ih slusamo, ako naucimo da ih (nenametljivo) posmatramo i pratimo kroz zivot - poznavacemo ih sasvim dovoljno dobro da budemo na korak ispred svake eventualne opasnosti koja im preti i na korak iza njih da ih uvek mozemo uhvatiti ako se okliznu. MOzda je to najvaznije. Sve ostalo - dodje sa godinama u odnosu u kome osecaju da su bezuslovno voljeni.....

WithdrawnWater:
Ali ako naucimo da ih slusamo, ako naucimo da ih (nenametljivo) posmatramo i pratimo kroz zivot - poznavacemo ih sasvim dovoljno dobro da budemo na korak ispred svake eventualne opasnosti koja im preti i na korak iza njih da ih uvek mozemo uhvatiti ako se okliznu. MOzda je to najvaznije. Sve ostalo - dodje sa godinama u odnosu u kome osecaju da su bezuslovno voljeni.....
Ovo mi se mnogo svidja!

Back