Da li je rano za leto 2007?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije rano za leto 2007. jer su sve agencije koje rade Grcku vec napravile cene. Tacno je da su malo vece nego prosle godine, ali to je zato sto su Grci podigli cene za 20%bar.
Agencije su ove godine bile primorane da ranije zakupljuju kapacitete jer je velika navala na Grcku, zato sve vec imaju cene ali ih jos nisu postavile na sajtove jer je zimska sezona jos u toku.
Elnos je prvi izasao sa cenama i to tako sto je svojim starim putnicima slao kataloge na kucnu adresu. Videla sam te cene i nisu bas nesto mnogo povoljne, mada oni imaju varijante uplate, do o1. marta ne znam koliko popusta i sl.
Imacu ja uskoro neke dobre ponude za grcku pa cu ih postaviti.
Pozdravljam sve forumase :razz:

Mozda ce nekome biti smesno ali ja sam jos pre mesec dana resila pitanje letovanja 2007.
Rezervisala sam 2-sobni apartman za 6 osoba u Spaniji, na Mallorci, od 01-15.09. koji kosta 480evra. Cena je fenomenalna! Kupila sam i avio karte, rezervisala rent-a-car i sad jos samo da prodje ovih 7 meseci:-)

Nanu-Nana:
Mozda ce nekome biti smesno ali ja sam jos pre mesec dana resila pitanje letovanja 2007.
Rezervisala sam 2-sobni apartman za 6 osoba u Spaniji, na Mallorci, od 01-15.09. koji kosta 480evra. Cena je fenomenalna! Kupila sam i avio karte, rezervisala rent-a-car i sad jos samo da prodje ovih 7 meseci:-)

Ja hoću ovih dana da rezervišem Španiju, pa me zanima šta si i kako si ti to uradila! Dakle, koja agencija, koliko su avio karte, koliko su aerodromske takse, odakle se putuje, koji apartmani su u pitanju, jel mogu da se vide na nekom sajtu, šta si uzela od ren-a-car-a, koliko će te to koštati i sl. Please, piši sve!!!!!

Pozdravčić svim ranoraniocima!!!!!

Pa ovako:

Rezervisala sam sama, sve preko neta. Tako idemo svuda vec 2 godine i nema nikakvih problema. Treci put idemo na Mallorcu ali sada sa vecim drustvom. Elem:

1. apartman - vec sam ga opisala ali ajde opet; 480 evra, od 01-15.09., dvosoban, za 6 osoba, mesto : S'Illot na istocnoj obali. Dakle, po osobi 80 evra za 2 nedelje!!!

2. auto - Citroen Berlingo za 15 dana 290 evra, bez goriva i bilo kakvih ogranicenja kilometraze i sl.Uzeli smo ovaj jer ce nas u njemu biti 4-oro + koferi ili oprema za plazu pa da se ne guramo. Naravno da ima i jeftinijih i manjih.

3. avio karte - drustvo se skuplja u Berlinu, pa odatle krecemo do Barcelone pa odatle na more. Karte Berlin-Barcelona ( Easyjet) , Barcelona - Palma de Mallorca (Vueling), Palma de Mallorca-Berlin ( Easyjet) kostaju po osobi 125 evra sa svim taksama i sl.

Avio karte sam platila odmah a auto i apartman sam rezervisala na sajtu www.mca-hotels.com
Oni funkcionisu tako sto prilikom rezervacije platis karticom 10% od cene najma auta, sobe, apartmana... a ostalih 90% placas tamo na licu mesta, kada preuzimas auto tj. kada dodjes u hotel.
Ovaj sajt je super, vec smo isli preko njih, rade samo Mallorcu, ponuda je odlicna, mozes da vidis svaki hotel...

Nadam se da sam ti pomogla, ako treba jos nesto-pitaj.
Pozdrav.

Da li si se dobro "odrazila"?Jer dnevni najam automobila ti izlazi 20-tak evra sto je sasvim ok za kraj sezone,ali apartman za 5 evra po osobi ?@?$?&?Mozda nisam dobro razumeo.Ili je to smestaj tipa da je kupatilo na kraju hodnika za ceo sprat?

mobilni:
Da li si se dobro "odrazila"?Jer dnevni najam automobila ti izlazi 20-tak evra sto je sasvim ok za kraj sezone,ali apartman za 5 evra po osobi ?@?$?&?Mozda nisam dobro razumeo.Ili je to smestaj tipa da je kupatilo na kraju hodnika za ceo sprat?

Znam da zvuci nenormalno ali nisam nista pogresila :-)

Najam auta je 20.63 evra dnevno i to nema veze sa krajem sezone jer smo ga toliko placali i letos, pocetkom avgusta.

Smestaj je ok, dvosobni apartman sa kupatilom, dnevnom sobom ,kuhinjicom i terasom. Uostalom, ako mi ne verujes idi na link koji sam ostavila i pogledaj. Smestaj se zove Arcos Playa Apartments u mestu S'illot, od 01-09-15.09., za 6 osoba je (jeste da ce dvoje spavati u dnevnoj sobi,ali boze moj). I zamisli, ima i bazen :lol:

Ma radi se o tome sto zivim u turiozmu(skiathos-gr) te smo kao opstina zbratimljeni sa jednim ostrvcetom u spaniji pa znamo cene i situaciju.Inace sa prijateljem trazimo nesto zanimljivo,da bas u to vreme posaljemo supruge negde,kao neki pokloncic, jer stvarno puno radimo.To sigurno nece biti nesto ovog tipa,ali doooobro se informisi,narocito ako ides prvi put.Na Zlatiboru sam cuo vrlo cesto izreku:"ako ne znas sta valja,pitaj sta je skupo" ali ne mora da znaci.U svakom slucaju budi ljubazna,kao sto jesi, pa nam u septembru,kad se vratis prenesi utiske.

Prenosim utiske 100%.A u smestaj ne sumnjam, letos sam videla ovo "cudo" gde cemo ici u septembru. Najvaznije mi je da je cisto, da ima tople vode i plazu u blizini. Stos je u tome, da S'illot nije neko popularno mesto koje je prepuno kafica, diskoteka i sl. Nama to i odgovara, imacemo auto i kada nam se bude ludovalo...
Bas ste slatki sto hocete da iznenadite supruge :-)
Hasta la vista!

Nanu-Nana:
Rezervisala sam sama, sve preko neta. Tako idemo svuda vec 2 godine i nema nikakvih problema. Treci put idemo na Mallorcu ali sada sa vecim drustvom.

Hvala najlepše na odgovorima!

Ali kako rešavate u ovom slučaju problem viza? Ili imate neke druge pasoše?

Meni su rekli da se španska viza poprilično teško dobija i čula sam da su neki odbijeni i pored uplaćenog aranžmana.. Šmrc...

I, da, reci mi jel znaš tako neki dobar sajt koji ima u ponudi okolinu Barselone, jer nama je ona glavni cilj, a more je usput? Mislim, hoćemo na more, ali da nije daleko od Barse..

sara777:
Hvala najlepše na odgovorima!

Ali kako rešavate u ovom slučaju problem viza? Ili imate neke druge pasoše?

Meni su rekli da se španska viza poprilično teško dobija i čula sam da su neki odbijeni i pored uplaćenog aranžmana.. Šmrc...

I, da, reci mi jel znaš tako neki dobar sajt koji ima u ponudi okolinu Barselone, jer nama je ona glavni cilj, a more je usput? Mislim, hoćemo na more, ali da nije daleko od Barse..

Idemo sa srpskim pasosima i nemackim vizama-brat mi zivi tamo, pa hvala bogu, nemamo problema.

Za Barselonu ne znam, ove godine idemo prvi put pa jos nemam materijala jer je septembar daleko. Za spanske vize sam i ja cula da traze puno papira i da moras sve da prevedes na spanski :shock:

Ako hocete na ostrva iz Barse, imate i trajekte i avione. Ja uzela avio karte iz Barse za Mallorcu za 25 evra po osobi, u jednom pravcu. To je jeftinije od trajekta. Verujem da su cene slicne i za Ibizu i Menorcu, nisam proveravala.

Evo linka spanske zeleznice www.renfe.es pa tu mozes videti cena voznih karata. Mi planiramo do Figuerasa, u Dalijev muzej, vozom. Oko 15 evra je karta. Mozda i vi mozete tako, ako imate vremena.

Toliko od mene, ako treba jos nesto pitaj slobodno.
Molim te, kada se vratis da nam napises kako vam je bilo ;)

Zasto da ne,samo ma gde isli u grcku,pokusajte da izbegnete kraj jula i avgust zbog ucestalih toplotnih udara i apela lekara da se max. koriste kreme za suncanje narocito za decu.Inace, preporucio bih vam apartmane koje su vec neki clanovi foruma rezewrvisali iz razloga sto je sve na dohvat ruke.Nalaze se na periferiji gradica, u pravcu u kojem je vecina plaza.Na 50-60 metara se nalazi najveci market Marinopulos,gde biste imali cl.kartu kluba,tako da biste imali popust,bus-station je preko ulice,shoping-centar i setaliste je 250 metara daleko,dok je prva plaza na 300m i dalje se na svakih 500-1500m nalaze ostale plaze.Terase su okrenute istoku tako da ima hladovine,naravno da se a/c podrazumeva.Za goste sa malom decom u slucaju potrebe (ne daj boze) je u pripravnosti pedijatar moje dece dr.Panajoti Stamoulis,inace veliki ljubitelj srpske istorije.Iz iskustva,prateci probleme gostiju, zakljucujem da bi najbolji period bio od 15 juna pod uslovom da maj mesec bude dobar-bez velikih padova temperature zbog zagrevanja mora,u protivnom ako maj bude los onda pocetak jula.Pozdrav.

Slucajno procitah komentar od "mina21yu" u kojem kaze da si grci podigli cene najmanje 20%.Toliko poskupljenje bilo cega u normalnom svetu moralo bi biti uzrokovano el.nepogodom,ratom,zemljotresom i sl.Ja nisam grk,ali se ponasam kao i oni jer zivim sa njima.Promenom drahmi u evro apartmane sam izdavao u startu oko 25 evra gore-dole,danas iste te apartmane izdajem na pocetku sezone 30 evra gore-dole.Pa izracunajte koliko je to % za tolike godine.Inace grci jos uvek nisu shvatili da postoji povecana potraznja na srpskom trzistu i pored toga sto su im srbi najdrazi gosti i daju im najvece popusta ipak se jos uvek oslanjaju engleze,skandinavce i grke koji najvise i trose.Nego je neko0 drugi shvatio da je potraznja povecana,pa reaguje.Napravite se"tosa",pa kontaktirajte vlasnike sa ponudom da iznajmite sve apartmane za celu sezonu,pa onda lepo digitroncic u ruke.Ovde ne mozemo da zivimo od finansijske policije u toku sezone,zbog pojedinacnih debila kopji se gadjaju cenama,a ti nam pises generalno o grcima i 20%Nebuloze..Macko,to ne stoji pa ili si pogresno informisana ili imas neki cilj.

@Nanu-Nana
...hvala na informacijama za Spaniju...veoma je povoljno ako je drustvo vece...medjutim...
...drustvo mi se podelilo, jedni hoce da idu u Spaniju a drugi na Skiatos...
...problem je sto smo prosle godine bili u Grckoj, pa bi da idu u neku drugu zemlju...
...inace za nekih mesec dana bi trebalo da proputujemo Italiju...ako sve bude OK...naravno... :-D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back